Hur fungerar missbrukarvården i Piteå? Resultat och Ekonomi!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HSB - Panelundersökning 1. Är bostadsrätten attraktiv?
Advertisements

Carina Begquist Palm, 12 april
Undersökning om svenskarnas brottsbenägenhet på Internet.
Målvakter Detta talar för Tre Kronor Detta talar för Tre Kronor Detta talar emot Tre Kronor Detta talar emot Tre Kronor Performance-analyserIndividuella.
Presseminarium Arbetsmarknaden i september Nyheter i Arbetsförmedlingens redovisning av månadsstatistik Clas Olsson Analyschef Håkan Gustavsson.
Rätt jobb eller jobb snabbt? AEA:s opinionsundersökning 2013.
Rapport Allmänheten om vegetarisk mat Djurens Rätt
Olycksfall bland barn och ungdomar
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Mårten Lagergren Gysinge 5 oktober 2011
VG Primärvård ACG ACG Simuleringar innehållande golv och tak.
HIV och sexuellt överförbara infektioner (STI) Tobak Alkohol Övervikt hos barn och unga RISKBRUK OCH RISKBETEENDE Resultatmål Andelen överviktiga barn.
Provbetyg – Slutbetyg Likvärdig bedömning? En statistisk analys av sambandet mellan nationella prov och slutbetyg i grundskolan,
Demografikonsulten 2005 Den demografiska utvecklingen i Norrtälje med utblick mot 2020 Demografikonsulten Åke Nilsson Edsvägen 2C Upplands.
1 Plan för ny panelmatris och större panel och hösten 2005 Presentation för Referensgruppen 22 juni 2005.
Nationalitet, etnicitet, klass & kön
Dagens och framtidens seniorer och deras framtidsförväntningar
Oväntade utgifter – något att räkna med Ingela Gabrielsson, privatekonom
1 Arbetsmarknadsanknytning och övergång till arbete Bertil Holmlund Nationalekonomiska institutionen Uppsala universitet.
7 juni 2006 Copyright © Splitvision Research. All rights reserved. Resultat från GR:S effektstudie 2006 Gällande studerande.
Fastighetsboxar. 2 Är du för eller emot att man slutar dela ut posten vid varje dörr från år 2011 och istället delar ut posten i fastighetsboxar som fastighetsägaren.
Framgångsfaktorer vid behandling av barnfetma
Trygghetsstiftelsen, TSn Starta-eget-stöd 2011 Projektledare: Stig Holmer och May-Britt Bergström
Resultat från SWEA Framtidsenkät December Januari 2009 REGIONANALYS / KORTARE VERSION: Svenska avdelningar 9 april 2009 Kontakt med enkätgruppen:
Barnskydd 2011 – Statistikrapport 26/20121 Barnskydd 2011 Tuula Kuoppala och Salla Säkkinen.
Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2010
En studie om samhällsvård för barn i Västernorrland
Motorcyklisters attityder och beteende
Vi vet att tjejerna flyttar och grabbarna stannar Men vad gör vi åt det…
Mirjam Talvik ADHD och missbruk 4:e december 2008
Fastighetsbyrån Konjunkturundersökning Oktober 2012.
Akutflöden VGR Område uppföljning och analys Catarina Karlberg
Tillväxt i Lidköping Tillväxtrapport för Lidköping Utveckling åren och benchmarking med Grupp24 och Hela landet
Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan 1 Sjukvård åt asylsökande Antal asylsökande
0/27 Richard Palmer & Jouko Kinnunen Utbildningsutredningen 2005.
Bakgrund! Piteå kommun skall lägga om strukturen i det befintliga nätverket. Det kommer att gå från tre system som löper paralellt med varandra till ett.
Studerande 2012 – ekonomi, boende och framtidsval Ingela Gabrielsson Privatekonom.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Försäkringskassans regleringsbrev för 2013
TÄNK PÅ ETT HELTAL MELLAN 1-50
Kartläggning av Valberedningar tillsatta under Maj 2009.
Attitydundersökning – Myrorna 2010
NYFÖRETAGARCENTRUM – RESULTAT RÅDGIVNINGEN NYFÖRETAGARCENTRUMS RESULTAT 2010  ANTAL BESÖKARE  KÖN  ÅLDER  BAKGRUND  TYP AV RÅDGIVNING.
Systematisk uppföljning UIV
Student Ekonomi Erik Nygårds Hang-Jin Lee Vina Balaghi Projektarbete 2 732G22 Grunder i statistisk metodik Ht-08.
Total Rapport StudentBarometern 2013
1 PROGNOSMODELLENS RESULTAT I BILDER Jouko Kinnunen & Richard Palmer 10 mars 2006.
ALF- och Fakultetsmedel Lunds Universitet 2007 Yvonne Giwercman, Pirkko Härkönen, Helena Jernström, Ewa Roos, Gunilla Westergren-Thorsson PROJEKT AKKA.
Medborgarundersökning SCB:s undersökning 14 september-8 november 64 kommuner deltog Hittills har 230 kommuner gjort undersökningen (155 mer än en.
STs arbetsmiljörapport i samarbete med SCB Seminarium Torbjörn Carlsson.
SCB:s medborgarundersökning Nackas resultat med jämförelser Genomförd 19 september – 8 november personer svarade (av 1500)
1 Munkedal 2009 Sveriges Kommuner och Landsting Signild Östgren Leif Klingensjö.
Vem som svarat på enkäten Fig 1. Män =75 år Boende Fig 2 Eget boende, ej hemtjänst Eget boende med hemtjänst.
Kvalitetsmätningar utifrån folkbildningspropositionen Kvalité i betydelsen funktionalitet Att mäta en kvalité är att mäta en verksamhets ändamålsenlighet.
Karlshamn i politiken Hur representeras Karlshamns befolkning i politiken?
Systematisk uppföljning UIV Uppföljning av Insatser Vuxna Missbrukare.
Regional handlingsplan ”Det goda livet för sjuka äldre” RESULTAT i VG+Skaraborg.
1 L U N D S U N I V E R S I T E T Resultat av internundersökning om information på LTH Genomförd våren 2007.
1 PROGNOSMODELLENS RESULTAT I BILDER Jouko Kinnunen & Richard Palmer Februari 2006.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Verksamhetsanalys Figur F-1. Antal (utanför cirklarna) och procent (inne i cirklarna) som haft kontakt med läkare i olika.
Hälso- och sjukvårdens Verksamhetsanalys 2009 Nämndsprofil Partille, Härryda, Mölndal HSN 7.
(B) Lokal samverkan. Frågans lydelse: ’Har kommunen en lokal överenskommelse (LÖK) med Arbetsförmedlingen för 2014 om insatser för nyanlända som omfattas.
En översikt Jan-Åke Sandell Diskrimineringslagstiftning 1.
Sida 1 Så ser svensken på fritidshus 2007 Synovate Temo för Nordea Anna Bäcklund
Nordeas boendebarometer- om bostadspriser, boräntor och boendeekonomi
Kriminalitet Anna-karin Gålnander.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017
Vuxenutbildning 2018 i Stockholms län
Samband mellan ohälsa i munnen och MNA ≤ 7 – data från Senior alert Jan 2013 – Juli Dennis Nordvall Statistiker, Qulturum.
Presentationens avskrift:

Hur fungerar missbrukarvården i Piteå? Resultat och Ekonomi!

Redovisning av missbrukarvården Klientsammansättning Kommentar: Ovanstående tabell visar det antal personer som vi placerat på institution under åren , som vi har aktuell kunskap om avseende nykterhet/drogfrihet. De är grupperade utifrån kön och ålder. Även personer som varit placerade på Strandgården finns med i denna redovisning. Vi har från underlaget plockat bort de vi saknar kunskap om. Nästa bild visar på bortfallet.

Redovisning av missbrukarvården Bortfallsanalys Kommentar: Fyra personer har avlidit, två män och två kvinnor. 27 personer saknar vi kunskap om avseende nykterhet/drogfrihet 17 av dessa bor kvar i kommunen.

Redovisning av missbrukarvården Hur har det gått? Kommentar: Kategorin ” Inte helt drogfri” betyder att man ”tar sig rätt bra fram” i samhället. De klarar sig utan större insatser. Majoriteten 17 av 19 personer är över 40 år.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Denna graf åskådliggör att de under 40 år har högre grad av drogfrihet. De under 25 år har inget ”mellanläge” antingen är de drogfria eller så är de inne i aktivt missbruk.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Denna graf visar att kvinnor i något högre utsträckning är drogfria.

Redovisning av missbrukarvården Resultat ↔ Vårdtillfällen Kommentar: De med 4-6 vårdtillfällen som är i aktivt missbruk är personer där placeringarna i de flesta fall varit alternativ till LVM. Tre av de drogfria är under 40 år. Resultatet pekar på att vi har svårare att matcha, erbjuda kvinnor rätt vård.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Stapeldiagrammet visar på att vi lyckas matcha många mot rätt typ av institution.

Redovisning av missbrukarvården Tidens betydelse * De som fått behandling före 2009 * Kommentar: Om vi tar bort de som varit på institution under 2009, påverkar det resultatet? Nej. Resultatet är stabilt över tid. Andelen drogfria är oförändrad.

Redovisning av missbrukarvården Samsjuklighet Kommentar: De personer som har samsjuklighet uppnår drogfrihet i lägre grad.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Bilden visar grafiskt att gruppen med samsjuklighet uppnår drogfrihet i lägre grad, de är också i större utsträckning ”inte helt drogfria”.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Grafen visar att kvinnor med samsjuklighet i större utsträckning är inne i aktivt missbruk.

Redovisning av missbrukarvården Fortsatt kontakt med öppenvården Kommentar: 37% har kvar kontakten med öppenvården efter avslutad behandling.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Fler drogfria kvinnor än drogfria män har kontakt. Det omvända förhållandet gäller ”inte helt drogfria”

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: De som är under 40 år och är drogfria, har i högre grad fortsatt kontakt.

Redovisning av missbrukarvården Utflyttade ↔ stannar kvar Kommentar: Männen flyttar i betydligt högre grad, oavsett aktivt missbruk eller drogfrihet. 45% av de som är kvar i aktivt missbruk har flyttat.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Bilden tydliggör att 60% av de män som flyttar från Piteå är inne i aktivt missbruk

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Bilden tydliggör att de som väljer att bo kvar i Piteå är drogfria eller ”inte helt drogfria” i betydligt större utsträckning än de som flyttat.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Under 2009 var i genomsnitt 13 personer/månad placerade på institution. Under 2010 tom 31/7 är snittet 13,7 personer.

Redovisning av missbrukarvården Kommentar: Staplarna visar antalet ungdomar vi haft kontakt med i öppenvården mellan januari-juli Ungdomarna är fördelade på ålder och kön.

Redovisning av missbrukarvården Jämförelse med Måttbandskommuner Totalkostnad för missbruksvården per invånare samt andelen slutenvårdskostnad av totalkostanden Kommentar: Måttbandskommuner är ett nätverk där man försöker hitta gemensamma jämförelsemått för att kunna värdera verksamheters innehåll och kvalité. Tabellerna visar bl a att Skellefteå i jämförelse har hög grad av egna verksamheter.

Redovisning av missbrukarvården Jämförelsekommuner enl. SCB Kronor/invånare Kommentar: Kommuner enligt standardkostnad där olika bakgrundsfaktorer vägts in utöver befolkningsstorlek.