Logga.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
LRF LRF är en intresse- och företagarorganisation för alla om äger eller brukar jord, skog och trädgård och för deras gemensamma företag inom lantbrukskooperationen.
Advertisements

Idéer för ett bredare entreprenörskap
Upplägg Vad är folkhälsa? Definition och övergripande rekommendationer för hur man bör arbeta Vad ska vi göra inom folkhälsa? Mål och styrdokument Vad.
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Patient- och anhörig perspektiv på heldygnsvården, avdelning 1
Jan Ahlström •f 1950, •civilekonom SSE 1973 •Idag: Affärsängel, Återfallsentreprenör & Styrelseledamot •Driver och äger idag ett privat riskkapitalbolag;
Välkommen till en check av dina alkoholvanor! BALANS Effektiv hjälp för bättre alkoholvanor DEMO.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
GRUPPBEHANDLING AV SPELBEROENDE
Mitt jobb & Min karriär.
Bakgrund Räddningsskolan Skövde AB vill genom en 12-veckors utbildning inom sjukvård, brand, säkerhet, självkännedom samt internationell verksamhet skapa.
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Vad innebär val av vårdenhet?
Hälsopedagogik- Vad är det ?
INFINITE96BLOG PRESENTATION. ÄGARE JAG HETER DEMAN JAG HAR EN PASSION FÖR SKÖNHET OCH VILL HJÄLPA ANDRA NÅ SINA FULLA SKÖNHET POTENTIAL. DÄRFÖR ÖPPNADE.
Syftet med en personlig handlingsplan
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
ERGONOMI Vad är det?.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Vad tycker de lantbruksverksamma om Säkert Bondförnuft
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Run Coach Scenario: Du har har en fysisk skada. Med hjälp av sjukgymnastik och denna app ska du komma på benen och bli ditt vanliga jag igen. Din sjukgymnast.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
”-Med kunskap och engagemang mot dina mål !” IGU – Idrottslig utbildning för Gymnasiet, Uppsala Välkomna! Välkomna!
Idrottsfysiologi, tränings och tävlingslära 2
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
ETU, Utvecklingstrappor 8/ Inspiration och motivation.
Ta ställning och handla!
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Min hälsa Nu och i framtiden!!! Varför skall vi träna/röra på oss?
Projektledning.
Idrottsfysiologi, tränings- och tävlingslära 2 och träningslära 2
MIND -Konceptet ® Utveckla dina möjligheter
Kroppsideal & idrott Idrott, träning och kroppsuppfattning
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
0/00 Birgitta Rolfsdotter 2004 FYSS står för FYsisk aktivitet i Sjukdomsprevention och Sjukdomsbehandling
Hälsa.
Christoffers Clothing Company
ERGONOMI Föreläsning 1 för ÅR
Distansuppgift Klass 7 v ”Bilden av mig själv”
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Kap 1 Hej, Hur mår du sid Målet med kapitel 1 är att du ska göra följande Uppgift 1 a: Berätta om din livsstil med hjälp av ditt test på sid 16.
Förändring – hot eller möjlighet?
Hälsopedagogik. Kapitel 1 Hej, hur mår du?
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
Prestation Jenny Gadell 33 år Ursprung land Venezuela idag Svenskmedborgare Har ett barn och driver eget företag MARLYN STUDIOS sedan
Barn och stress.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Individuell Spelarutveckling. Mål och resultat Långsiktiga mål Att utvärdera sig själv Ta fram vad som är prioriterat i närtid o Kortsiktiga mål = utvecklingsmål.
Hälsa Vad är det? Profession, kunskap och lärande: Hälsoperspektiv.
Coaching.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?
. Förbättrad hälsa genom ökad förståelse hos arbetsledare Att hitta en samverkansmodell Sammanfattning Att arbetsledarna som deltagit i.
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Samverkansprojekt för bättre hälsa
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Logga

Symbolen Yin o Yang Man har för länge sedan hört om yin och yang, den där kinesiska, runda symbolen till hälften svart och till hälften vit, fast i det vita fältet finns en liten svart prick och tvärt om. Yang står för ljus, maskulinitet, aktivitet, himlen, höger sida, psyket osv. Medan yin står för mörker, kvinnlighet, passivitet, jorden, vänster sida, kroppen osv. Dessa två ytterligheter samspelar med varandra och det uppstår obalans om de inte får växelverka med varandra. Det är därför varje yin har lite yang i sig och tvärt om. Annars skulle aldrig växelverkan uppstå. Ibland dominerar det ena ibland det andra. Det råder harmoni om det råder balans mellan dessa två kombinationer. På sistone har jag börjat tänka lite mer på Yin och Yang, av den enkla anledningen att hela världsalltet verkar fungera enligt yin och yang principen, växlingarna mellan dessa två ytterligheter. Det är alltså principen som inbegriper både det abstrakta och det fysiska. Med detta som symbol, speglar det min verksamhet ur det perspektiv att få balans mellan det fysiska och de psykiska.

SH Safety & Health Verksamhets idé Genom att coacha individer, såväl privat som inom företag, ur ett holistiskt perspektiv, öka livs kvalité, minska sjukdomar och annan förekommande ohälsa, både på jobb som fritid. Verksamhets idé

Lifestyle coaching För att nå en optimal livsstil så kan man genom coaching på ett mjukt sätt öka medvetenheten om den existerande obalansen som råder samt hjälpa den som coachas att hitta ett eller flera sätt att gå vidare som är gynnsamt både i jobbet och på fritiden ur ett holistiskt perspektiv.

Koncept Health Helhetsprincipen livstilsanalys Många individer känner ofta att de skulle vilja genomskåda sig själva, sitt liv och utveckla sina svagheter, samt även framhäva sina styrkor mera. Behovet av att få hjälp med detta kan bidra till ett sundare tänk, positivare livsstil, samt en förbättrad folkhälsa med sekundära effekter såsom tex mindre sjukskrivningar. Koncept

Affärsmodell Exempel på tillämpning Verksamheten kan bedrivas i form av coaching projekt, där varje tillfälle analyseras och därefter sätts åtgärder in efter behov. Kunskap om kost och träning Viktminskning på lång sikt Skapa en balans mellan fritid/jobb Bli bättre beslutsfattare Jobba med rätt yrke Utvecklande ledarskap Öka gruppdynamiken på jobbet eller i en förening Känns det som om du själv inte räcker till Funderar du på att byta jobb eller vill du utvecklas på jobbet Vad betyder ansvar för dig Hur ser ditt ansvar ut idag Vad har du för farhågor inför framtiden Vad är din kapacitet Affärsmodell

Tjänster Health Föreläsningar Personlig träning Kostrådgivning Livsstilsanalys med åtgärdsplan Teambuildning grupper Ledarskapsutveckling Gruppträning

Exempel på hälsoprojekt Ett företag med 5 anställda Inledning presentation Uppstart med seminarium kost- träningslära Individuell genomgång av träning, med programupplägg eller efter eget program. Uppstart Invividuellt åtgärdsprogram (6 mån) Intervju livsstilsanalys nuläge Åtgärdsplan nuläge-framtid Kroppssammansättnings mätning Konditionstest med pulsklocka Upplägg träningsplanering samt kostråd Uppföljning med åtgärdsprogram

SH Safety & Health Verksamhets idé Att skapa en personlig trygghet, ökad självkänsla, känna sig tryggare i otrygga miljöer som gator och liknande områden, samt att förebygga olyckor och ge kunskap om hur man agerar när en olycka ändå uppstått.

Tjänster Safety HLR utbildning (Mini-Ann) Första hjälpen enl. L-ABCDE Självförsvarskurser (vår-08)

Ex på Produkter Safety Självförsvarsspray, överfallslarm, brandmaterial samt handbok i självförsvar

SH Safety & Health samarbetar med