Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?"— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna? Jantelagen!!! När myntade du begreppet EE? Växt fram utifrån situationer på jobbet. Storhogna, möten, coachat i rehab där jag sett mänskligt lidande och ekonomisk misär och sett hur det påverkat människor, både enskilda och familjer. Egen erfarenhet av utbrändhet och depression pga av självmordsuppdrag. Fanns inte förutsättningar mm

2 Vägval Empatisk Ekonomi
Kan vi behålla välfärden? Om vi ska göra det kan vi behöva höja skatten med 7-14 kr fram t o m Socioekonomiska bokslut påvisar hur mycket utanförskap för elever kostar, stress som orsakar sjukskrivningar, mobbing av elever och vuxna på arbetsplatser mm. VÄGVAL, hur använder vi våra resurser? Mänskliga, ekonomiska och även miljömässiga. Därav skapandet av Empatisk Ekonomi.

3 FOCUS 100% positiva lösningar
Empatisk Ekonomi FOCUS 100% positiva lösningar Vill fokusera på lösningar. Kasta Jante och gör medvetna satsningar. Torsby, stad i Belgien, olika skolor som gör en tydlig satsning.

4 Empatisk Arbetsplats Förutsättningar, ansvar och befogenheter stämmer med uppdraget för personalen Resurser både personella, ku

5 Mångfald Mogen Modig Gör varandra väl så blir VI bra
Empatisk Arbetsplats Mångfald Mogen Modig Gör varandra väl så blir VI bra Positiv arbetsplats med arbetsglädje, kunskaper, kompetenser och gemensamt ansvarstagande för en gynnsam arbetskultur, samt även i jobbet med de verksamheten är till för

6 Mångfald, olika bakgrunder och kompetenser skapar en bra grund för arbetsmiljön.

7 Empatisk Arbetsplats Feedback Ansvar
Hur pratar vi med varandra påverkar hur vi mår. Exempel från förskolan. Positiv feedback och sen hur tänkte du då? Ansvar, alla vill och förstår att jag/du/vi har ansvar för hur vi mår på jobbet.

8 Händerna är ramarna, myllan den arbetskultur vi bygger påverkar hur var och en mår , utvecklas och vill bidra till den arbetsglädje som förebygger och åtgärdar problem

9 Attraktiv arbetsplats med gott renommé
Empatisk Arbetsplats Attraktiv arbetsplats med gott renommé Attraktiv arbetsplats säkrar kontinuitet, kompetenser och motivation att personal vill vara kvar på arbetsplatsen. Detta minskar sjukskrivningar och kvalitetssäkrar även verksamhetens resultat ekonomiskt, och även ett långsiktigt positivt resultat med de som är beroende av och behöver stöd på olika sätt. För företag ökar lönsamheten och en högre nöjdhet bland sina kunder.

10 Ta hand om dina medarbetare. Det lönar sig.
I en optimal och attraktiv arbetsplats utvecklas alla och vi blir starka tillsammans. När det blåser står vi starka tillsammans. Ta hand om dina medarbetare. Det lönar sig.

11 Attraktiv arbetsplats, frigör ekonomiska resurser.
Lägre sjukskrivningstal, bättre resultat för elever, kortare väntetider i sjukvården mm frigör ekonomiska resurser som kan säkra välfärden framåt i tiden.

12 När myndigheter, arbetsplatser både i företag och offentlig sektor samverkar på ett optimalt sätt minkar lidande och vi blir mer effektiva.

13 När vägen och målet är tydlig i en utvecklingsprocess kan varje individ och arbetslag och hela verksamheten blomma ut.

14 Det är svårt att veta vart man ska om man inte vet var man är.
Med Empatisk Ekonomi vill jag bidra till att vi lyfter hur viktigt det är att tydliggöra och skapa förutsättningar i uppdraget. Även allas ansvar för hur vi mår på arbetsplatsen. Att även ledningen är en person och individ som också behöver feedback. Berätta om chefen som användes som slaskhink. Ta hand om dina medarbetare. Det lönar sig. Det är svårt att veta vart man ska - om man inte vet var man är. För att nå önskat resultat måste alla inblandade ha samma målbild.

15 Och resultatet blir optimalt om vi bestämmer oss för att se personalen som en resurs, att kompetensutveckling läggs in i ett långsiktigt perspektiv. Jag planerar att digitalisera mina tjänster, alltså föreläsningar och workshops. Skulle gärna vilja att vi lägger in en variabel även för lidandet som påverkar så många. Min älsklingsefterrätt är äpplekaka. Jag hoppas att personal, alltså ledning och medarbetare kan få äta sin efterrätt.

16 EE värnar även om miljön.

17 Finns bra lösningar för att ta hand om vatten.

18 Ta hand om regnvatten för att kunna vattna med

19 Solceller, vi har liknande förutsättningar som Tyskland när det gäller att ta tillvara på solenergi. Ökas upp

20 Vindkraftverk

21 Dubbelspår till Härnösand från Stockholm stor betydelse för utvecklingen i regionen.

22 TACK!

23 Karin Edman 070-264 10 93 karin@karinedman.se karinedman.se
Följ mig gärna på Linkedin


Ladda ner ppt "VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?"

Liknande presentationer


Google-annonser