Ungdomar utanför gymnasieskolan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Skola och arbetsliv i samverkan
– en översyn av aktivitetsersättningen
Legitimationskrav Rekrytering
Den nya skollagen Arbetet med den nya lagen har pågått sedan 1999
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Årsräkning 2013 Så här såg det ekonomiska resultatet ut för KRU-avdelningens ämnen • Didaktik :- • Konstvetenskap :- • Kulturvetenskap-
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
HIV och sexuellt överförbara infektioner (STI) Tobak Alkohol Övervikt hos barn och unga RISKBRUK OCH RISKBETEENDE Resultatmål Andelen överviktiga barn.
Psykisk ohälsa – överenskommelse 2014 mellan staten och SKL
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
Det kommunala uppföljnings- och informationsansvaret
Samla in och sprida kunskaper och erfarenheter från ESF-projekt för unga.
Nationella Nätverket NATIONELLA NÄTVERKET NAVIGATORCENTRUM • april 2010 Nationella Nätverket Med bidrag från Ungdomsstyrelsen 2008,
SKOL- OCH BARNOMSORGSFÖRVALTNINGEN Stephan Rapp, Skolinspektionens dag Lund 22 nov 2010 ”Vi ska klara alla barn och elever”
Gymnasieskola i förändring – med fokus på yrkesutbildningar Nordisk mötesplats 13 november 2013.
Kulturdepartementet Kulturpolitik – regeringens tre prioriteringar Barn och ungas rätt till kultur Vård av kulturarv Förbättrade villkor för kulturskapare.
Social investeringsfond Norrköpings kommun
Temagruppen Unga i Arbetslivet Tar fram, analyserar och systematiserar projektresultat Omvandlar projektresultat till användbara kunskaper.
Plug in riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt visar SKL:s öppna jämförelser att ca 77% fullföljer.
©GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Depressioner hos barn Konferens Draken Länsstyrelsen, GR, FoU i Väst/GR.
Bertil Almgren.
Kvalitetsutveckling av studie- och yrkesvägledningen.
Utbildningsdepartementet. Remissynpunkter 128 remissinstanser ca 60 spontana remissynpunkter.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Aktuellt från gymnasiefronten Eva-Lena Arefäll Augusti 2008.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
VÄXA – en förstudie.
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Samverkan inom socialförsäkringen Rapport
Handläggning enligt SoL
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
Överenskommelse 2013 Psykisk ohälsa
Verksamhetsstöd gymnasiet
Arbete med unga som varken arbetar eller studerar Studie av arbetet med unga mellan 16 och 25 år som varken arbetar eller studerar 21 kommuner och 38.
Personal i omsorg och vård för äldre undersköterskor och vårdbiträden Utgör 85 procent av personalen i omsorg och vård för äldre 4,4 procent av.
Europeiska socialfonden
Försäkringskassans regleringsbrev för 2013
Utbildningsdepartementet Krafttag mot skolk. Utbildningsdepartementet Antal grundskoleelever med upprepad frånvaro under två månader. Antal skolpliktiga.
Uppdrag att genomföra integrationsinsatser inom skolväsendet - ”Nyanländas lärande” Uppdragets olika delar: - kartläggnings- och bedömningsmaterial 18,5.
Ambition och ansvar SOU 2006:100
Gymnasial lärlingsutbildning »Bakgrunden till Skolverkets förslag till Gy-lärling? » Hur kan förslaget bli framgångsrikt för alla elever i gymnasieskolan.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Gymnasieutredningen Gymnasieutredningen U 2007:01 Anita Ferm.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Regional.
GYMNASIESÄRSKOLAN i skollagen
Förslag till resultatmål från och med Den sårbara familjen -Andelen som är behöriga att söka till gymnasieutbildning efter avslutad årskurs 9, ska.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
UDDEVALLA KOMMUN DÄR MÄNNISKOR VÄXER OCH ERBJUDS GOD LIVSKVALITET Övergripande kommunala strategier för breddat och fördjupat föräldrastöd Föräldrastödskonferens.
GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING - nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv Teknikcollege Östergötland
Riktad tillsyn av bedömning och betygssättning
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Varför börjar alla prata om ”Drop outs” ?
Fullföljda studier – den enskilt viktigaste faktorn för att våra barn och unga ska få ett gott liv.
Fördjupningsfrågor kring gymnasieplanering antagning, skolekonomi
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Överenskommelse mellan Regeringen och SKL Prioriterade grupper Barn och unga år som har, eller riskerar att utveckla, psykisk ohälsa Personer.
Ansvar gentemot vem/vilka?
The Capital of Scandinavia Anmälan av frånvaro i betydande utsträckning.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
Gymnasieskola/Vuxenutbildning Mattias Olsson, skolchef Barn- och utbildningsnämnden Kommunalt aktivitetsansvar.
Vad är allmänna råd? En del av Skolverkets regelgivning (normering) för tillämpning av skolans författningar. Allmänna råd tas fram om man upptäcker.
Kommunala aktivitetsansvaret
Längre eller upprepad frånvaro
Presentationens avskrift:

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun

Vilka? Ungdomar som inte påbörjar gymnasiet, cirka 2 procent av de elever som avslutat år 9. Ungdomar som inte är behöriga till ett nationellt program, cirka 12 procent Ungdomar som avbryter en gymnasieutbildning, cirka 8 procent av samtliga elever. Cirka 25 procent av alla elever som påbörjat gymnasiet saknar slutbetyg sju år efter påbörjad utbildning.

Hur många? Ungefär 30 000 ungdomar årligen Finns i alla kommuner, övervikt storstäder. En del behöver ”bara” studie- och yrkesvägledning Andra behöver längre insatser.

Identifierade riskfaktorer att föräldrarna har kort utbildning att växa upp i en familj som mottar ekonomiskt bistånd att växa upp med sociala problem i familjen att växa upp i socioekonomiskt resurssvaga områden att inte uppnå kunskapskraven i flera ämnen i grundskolan att få barn i tonåren att begå brott i tonåren att drabbas av psykisk och fysisk ohälsa att ha en funktionsnedsättning att ha kort vistelsetid i Sverige

Andra faktorer som påverkar byte av program, skola att inte komma in på sitt förstahandsval valt fel program högt tempo i jämförelse med grundskolan mobbing vantrivsel bristande stöd från skolan

Identifierade svårigheter En kommunal skyldighet sedan 1970-talet 2011, två tredjedelar av kommunerna har en handlingsplan Få kommuner har särskilda medel avsatta i sin budget för informationsansvaret bestämmelsen uppfattas som otydlig, 46 procent av kommunerna anser detta. 56 procent anser att det är svårt att veta vilka ungdomar som omfattas 85 procent av kommunerna anser att det är svårt att få kontakt med ungdomarna 88 procent tycker det är svårt att erbjuda rätt individuell åtgärd

Uppdrag till en utredare I juni 2012 gav regeringen en särskild utredare i uppdrag att lämna förslag på hur arbetet med unga i åldern 16-25 år, som varken arbetar eller studerar, kan utvecklas. I uppdraget ingick: Att göra en översyn av det kommunala informationsansvaret, och om behov förelåg, lämna förslag till författnings-ändringar

Förslag om rapportering av otillåten frånvaro till hemkommunen Ungdomar utanför gymnasieskolan – ett förtydligat ansvar för stat och kommun (SOU 2013:13) Fokus på ungdomar 16-19 år. Förslag till förtydliganden i bestämmelsen om det kommunala informationsansvaret Förslag till nya uppgifter för kommunerna att föra register och dokumentera insatser Förslag om rapportering av otillåten frånvaro till hemkommunen Förslag som rörde Arbetsförmedlingen

Remissinstansernas synpunkter 89 remissinstanser, varav 35 kommuner bjöds in att lämna synpunkter 61 remissinstanser, varav 21 kommuner inom med synpunkter Många tillstyrkte utredningens förslag

Invändningar Förtydligandena detaljstyrning, onödiga Förslaget till förändringar i bestämmelsen kan leda till ökade kostnader 16-17-åringar, brist på kunskap om Arbetsförmedlingen verkligen kan ge dem stöd Saknar förslag om samverkan mellan olika aktörer

Utredningens kostnadsberäkning - kommuner Dokumentation: 3-6 miljoner Krav på register: 0,8 miljoner Rapportering till Skolverket: 30 000 kr årligen Rapportering av otillåten frånvaro: 0,4 miljoner kronor årligen alternativt en minskning av kostnader

Åtgärder som har påbörjats - kommunerna I budgetpropositionen 2013/14: 1 (UO 25) aviserade regeringen att: På grund av kommande förslag om förbättring av register och statistik öka statens bidrag till kommunerna med 5 miljoner kronor under 2014 och 10 miljoner kronor per år från och med 2015.

Åtgärder som har påbörjats - myndigheter Uppdrag till Statens skolverk att erbjuda stöd till kommunerna i deras arbete med det kommunala informationsansvaret. I första hand med register och statistik. Utveckling av modell för nationell uppföljning. Uppdrag till Skolinspektionen att planera och genomföra en kvalitetsgranskning under 2014 och 2015.

Förslag till lagrändring – kommunalt informationsansvar blir kommunalt aktivitetsansvar för ungdomar Den 14 februari överlämnade regeringen en lagrådsremiss till lagrådet. Förtydligat ansvar för kommuner – löpande under året, ansvar för att erbjuda lämpliga individuella åtgärder, i första hand motivera till utbildning Nya uppgifter att föra register och dokumentera sina insatser

Förordningsändring Förordningen (2006:39) om behandling av personuppgifter i den kommunala verksamheten rörande information om icke-skolpliktiga ungdomar.

Förslag till lagändring 15 kap 15 § och 18 kap 15 § skollagen En annan huvudman än hemkommunen åläggs rapportera till hemkommunen om en elev som inte fyllt 20 år utan giltigt skäl är frånvarande i betydande utsträckning. Denna skyldighet påverkar inte huvudmännens ansvar för att ge särskilt stöd till elever.

Målsättning Lagändringarna föreslås träda i kraft 1 januari 2015. Vägledning om register och dokumentation ska finnas på plats när lagen träder i kraft. Åtgärder och lagändringar syftar till att ge ökad kunskap och bättre insatser för de ungdomar som berörs.