Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
U tmaningar i arbetet med BfL Anders Jönsson. Om mig.
Advertisements

HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
VÄLKOMNA!. Åsa Lindh vd Trygghetsstiftelsen En sammanhållen omställningskedja.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Kandidatuppsats i Statistik 732G32
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Schacks implementation under skoltids
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion
Nätverksträff för lärare i fritidshem Verksamhetsutveckling
Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se.
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Varför pluggar jag? Otydliga mål minskar motivationen
Artefakter.
Varför läser ni religionskunskap?
Konsten att läsa skönlitteratur
Konsten att läsa sakprosa
Utvärdering och systematiskt kvalitetsarbete för ämneslärare, 8 hp Lkk81N LKK81N, GÖTEBORGS UNIVERSITET, IPS.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
En kort presentation av Tillväxtverket
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Att ansluta sig till en avdelning.
Andra delen i analys och planeringsfasen
Att bemöta och bli bemött
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Ekonomi och samhälle Introduktion
Formativt lärande.
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Varför bor vi där vi bor? Vi blir allt fler.
Nätverk för lärare på fritidshem
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Religion.
Steril såromläggning Vid steril omläggning bör helst 2 personer hjälpas åt. Sterilt material ska skyddas genom att förvaras i avdelningskartongen. Ta.
Balanserad hand öppning i NT
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Din lön och din utveckling
Handelshögskolan vid ÅA Utbildningslinjen för ekonomi
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Från timplan till schema Kommunadministratörsutbildningen
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Elliot Dahl Maria Karlsson.
Du kommer att träffa människor under din livstid
1. Kursintroduktion GIS för gymnasiet ArcView 9 grundkurs
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Ett fel på kvinnor.
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Min läsportfolie.
Dags att öppna klassrummen? akademilektor i nationalekonomi
- Att vara personlig och beröra
SOLLENTUNA FK Från knatte till veteran
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Regin Dahl Fysioterapeut Cytostatika sektionen/Palliativa teamet och Mobilt Närvårds teamet vid Sjukhuset i Arvika.
Djuren möter ungdomskulturen
Vad är strategi? En karta som utstakar val och väg för organisationen
Kreativa verktyg och metoder
Supportstuga: Medarbetarkopplingar
Vad innebär kooperativt lärande i praktiken?
Fortbildning för pedagoger
Återkoppling.
Presentationens avskrift:

Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare: Ge en föreläsning, få fem tillbaka. Gör det som passar just DIG! Betydelsen av tid och rum minskar. Sök samarbete inom ditt ämnesområde över rummet. ÅA-studenter just nu på utbyte: Kopplar ihop världen. Kursen Globala utmaningar ingår som obligatorisk kurs i flera program i Åbo och Vasa: 1) Digitaliseringen gör det lättare för studenterna; 2) Gör att vi enkelt kan koppla in gästföreläsarna Nanna från Ecuador och Pär från Washington (höjer nivån); 3) Använder Breakout rooms för uppsatspresentationerna. Kan liksom ha en föreläsning om FATTIGDOM där Jonas först visar lite teori i 30 minuter, sen går man live över till en kamelfarmare i Sahara och sen till två utvecklingsekonomer i Chile och Washington eller till studenter på utbyte i Zambia. Och så sen resten av veckan forska fram egna tillämpade rapporter som man diskuterar med varandra. Plus såklart underlätta för studenter att vara med på distans.

”Digitalisering gör det möjligt att ta bondpermis och ändå sköta sitt jobb.” ”Vänd på steken!”: Nå PPF Hjälp varandra: Nå utanför PPF Utsikt från fönstret i morse.

memorera - förstå - använda - analysera - utvärdera - skapa Pedagogiska konferenser = Pedagoger håller föreläsningar om att man värdelöst det är med föreläsningar. Men föreläsningar kan vara bra! (ALLT KAN VARA BRA; DET ÄR INDIVIDUELLT!) Men inte sövande i 3 timmar och slide-VM, TY LÄRAREN GÖR. 7.10.2019

memorera - förstå - använda - analysera - utvärdera - skapa STUDENTEN GÖR. Här ska det spurta blod ur öronen på studenterna – dom älskar det! I traditionell undervisning gör man de två första i klassen, och resten hemma. I omvända gör man tvärtom: de två första hemma och resten i klassen. Mer avancerad och personlig undervisning; fokus på att använda sina verktyg för att tillsammans analysera och lösa konkreta samhällsekonomiska problem. Betyder ABSOLUT INTE att vi har tagit bort ”föreläsningar”; jag tror STENHÅRT på föreläsningar. Däremot har vi skrotat 3-timmarslånga monologer där läraren läser innantill från slides och studenterna sover. 7.10.2019