Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?"— Presentationens avskrift:

1 Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Jo, jag är en lärare som jobbar vid Vallhovskolan i Sandviken. Jag bor i Valbo som hör till grannkommunen Gävle med min man och våra två killar. Jag har varit lärare sedan 1996 och har alltid gillat datorer och teknik. Jag är inte rädd för att testa på nya saker som program, appar osv som underlättar och hjälper mig i mitt arbete. Jag gillar att dela med mig av det jag gör och jag testar mig fram om jag inte kan. När det gäller OneNote och just Class Notebook är jag självlärd just eftersom jag gillar att testa. När vi fick O365 förra läsåret var Notebook något nytt för mig! Jag har tidigare använt mig av bloggar för att ha lektioner lätt åtkomliga för mig själv och mina elever. Nu såg jag Notebook som ett smidigare verktyg att samla mina lektioner, planeringar, läxor, länkar osv . Jag gillade också möjligheten att på ett smidigt sätt följa mina elevers utveckling och tydliggöra både för eleven själv, föräldern och mig hur det går i skolan.

2 Mina tankar och mitt upplägg. Hur det ser ut för eleverna.
Vad har jag lärt mig. Vilka vinster ser jag? Vad vill du veta? Jag tänker berätta och dela med mig om hur jag har lagt upp min nuvarande Notebook med mina femmor. Jag tänkte visa hur det ser ut och vi ska klicka oss runt hos både mig och eleverna. Jag tänker visa exempel från min nuvarande klass och från det jag gjorde förra läsåret. Jag kommer att berätta om misstag som jag lärt mig av och hur jag har gjort annorlunda efteråt. Jag kommer att prata om vilka vinster jag ser och har sett. När jag är klar vill jag veta vad DU har för frågor och under fikat och i eftermiddag är det bara att komma och fråga. Kommer du på något efter idag är det bara att maila mig på eller på Twitter där jag Twitter där jag

3 Välkommen till min Notebook och min klass, 5B
Välkommen till min Notebook och min klass, 5B! De vet om att jag visar vårt arbete för er, men de vill inte att ni tar kort på deras arbete där deras namn kan synas och sprider det vidare i olika sociala medier. Syns inte deras namn är det OK att ni visar. Föräldrar har också meddelat att det är OK. Så här ser alltså första sidan ut för mig när jag loggar in. Jag har Innehållsbiblioteket där jag har alla mina flikar som är grunden i min undervisning kan man säga. Här kan bara jag lägga upp saker och eleverna kan läsa och kopiera, men alltså inte ändra något. Sedan Samarbetsutrymmet där jag och eleverna kan arbeta tillsammans och till sist ser jag alla eleverna.

4 I Innehållsbiblioteket har jag valt att låta varje skolämne bli en egen flik där jag, och mina kollegor, lägger upp våra lektioner. Eftersom jag uppmuntrar barnen att visa sin Notebook för föräldrar har jag även lagt in schema, tankar kring Elevens val och Bilxtjakten som är vårt sätt att arbeta med bland annat arbetsro och arbetsinsats på lektionerna. Det blir många flikar! Så därför ser jag inte alla direkt, men de finns i en rullist.

5 Nu är vi inne i min NO och teknik-flik och ser jobbet för den här veckan. Jag skriver alltså upp det jag tänker mig att vi ska göra på lektionen direkt i Notebooken, kan länka in filmer mm och även rita, istället för att skriva en ”jobb-lista” på Whiteboarden som jag sedan skulle sudda bort. På det här viset finns allt kvar för mig själv, elever som varit sjuka eller lediga och andra lärare som jobbar med barnen, SVA-lärare och spec bland annat, kan se vad vi jobbar med. Skulle jag vara sjuk eller borta, kan barnen ändå se vad de ska jobba med och även mina andra kollegor.

6 Nu ska vi titta direkt i min Notebook!
Klicka ner Presentationen och öppna Notebooken.


Ladda ner ppt "Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?"

Liknande presentationer


Google-annonser