Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ljustadalens grundsärskola. Gå till webbstjärnan.se för att logga in på Ljusawebbarna. Logga in med användarnamn eller e-post och ett lösenord. Välj mina.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ljustadalens grundsärskola. Gå till webbstjärnan.se för att logga in på Ljusawebbarna. Logga in med användarnamn eller e-post och ett lösenord. Välj mina."— Presentationens avskrift:

1 Ljustadalens grundsärskola

2 Gå till webbstjärnan.se för att logga in på Ljusawebbarna. Logga in med användarnamn eller e-post och ett lösenord. Välj mina webbplatser och sedan Ljustadalens grundsärskola.. För att göra ett inlägg klicka på inlägg och sedan skapa nytt. Nu kan du skriva här och lägga in foton/film. LOGGA IN

3 Skriv en rubrik här. Här skriver du eller eleven ett inlägg För att lägga till ett fot klicka här. Du kan välja ett foto från mediabiblioteket eller att ladda upp filer – välj filer- foton. Markera den bild du vill ha och klicka på välj. Bilden kommer nu in i mediebiblioteket där du markerar bilden och klickar nere i vänstra hörnet infoga innehåll. Nu har du en bild i inlägget. När du är klar klicka på publicera. Välj kategori och taggar om du vill Kategori visar vilket ämne eller område som inlägget handlar om och taggar vilken klass du skriver för. Taggar SKRIV ETT INLÄGG Vill du lägg in en film kopierar du dela länken på youtube (se nästa sida).

4 Lägga in film Filma med iPaden. Lägg över filmen på samma sätt som du lägger över kort till datorn. Gå in på Moviemaker (ett kommunprogram som finns på alla datorer). Välj lägg till videofiler och foton, gå in på mina bilder och markera den eller de filmer som du vill använda. När du har redigerat filmen färdigt går du in på spara filmen och välj för dator. Gå nu till youtube, har du inte ett googlekonto så skapa det först. Med ett Google-konto får du åtkomst till produkter från Google som Gmail, Google+, YouTube Sök på Skapa ett Google-konto för att skapa ett konto. När du har et googlekonto kan du logga in på youtube. Välj att ladda upp längst upp i högra hörnet. Klicka på välj filer. Gå till mina filmer och välj den film som du vill ladda upp. Välj olistad och vänta på att filmen ska bli klar. Klicka på min kanal längst till vänster på You tube och sedan på mina filer, där finns filmen. Välj dela och kopiera länken. Den länken klistrar du in på inlägget på bloggen.

5 Användarnamn: Tänk på att många är upptagna  Ta ett ovanligt. Lösenord: Stora och små bokstäver (a- u) plus minst en siffra och nio tecken långt. Användarnamn: Lösenord: Mailadress: Användarnamn: Lösenord: Mailadress: Användarnamn: Lösenord: Mailadress: Användarnamn: Lösenord: Mailadress:


Ladda ner ppt "Ljustadalens grundsärskola. Gå till webbstjärnan.se för att logga in på Ljusawebbarna. Logga in med användarnamn eller e-post och ett lösenord. Välj mina."

Liknande presentationer


Google-annonser