Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för."— Presentationens avskrift:

1 HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp

2 HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för att lyckas. Kommunikation är allas uppgift. Allting påverkar varandra!

3 HALLAND Vi är inte bra på ” kommunikation” idag! Vi utnyttjar inte de möjligheter som finns ! Det är för många PRO:are som är utanför! Alla är inte med Varför kommunikation?

4 HALLAND Detta är kommunikation? ”Kommunikation är utbyte av tankar och idéer med människor för att uppnå en förståelse”.

5 HALLAND Förändringen? Distriktet Samorganisationer Skapa en samordnad informations- och kommunikationsstruktur mellan distrikt/ samorga- nisation / föreningar. Innebär att succesivt skapa enkla och effektiva kommunikationslösningar som når alla medlemmar i distriktet. Föreningar

6 HALLAND Nästa steg Skapa en kommuniktionsgrupp i distriktet med uppdraget att stegvis bygga upp en bättre kommunikation internt inom organisationen och externt med övriga intressenter. Gruppen skall arbeta med; - Utveckla hemsidorna, - Skapa rutiner så att alla får aktuell information, mail, brev, nyhetsbrev - Införa/utveckjla de nya medierna, Facebook, Twitter, Instagram etc. - Skapa kontaktytor mot tidningar och övriga medier. Skriva insändare, debattartiklar etc. - Ta fram en kommunikationsplan - Stödja föreningar, samorganisationerna och medlemmar i kommunikationsfrågor. - Lyfta upp frågan om kommunikation så att PRO blir tydligare.

7 HALLAND En vädjan! Vi behöver minst 3-4 personer till gruppen utöver de som ingår i dagsläget. Är du intresserad att delta, har kunskaper om frågor som rör kommunikation mellan människor, gillar att skriva, har lite datakunskaper och vill vara med i en förändringsprocess som skall ge PRO Halland och dess föreningar större möjligheter att synas och bli tydligare. Då skall du ta kontakt med någon av de nuvarande medlemmarna och anmäla ditt intresse Nuvarande medlemmar Stenne Svensson ordförande och ansv. utgiv Bo Bäck hemsidesansvarig ( adjungerad) Leif Gustavsson kommunikationsansvarig / sekr. i distriktsstyrelsen

8 HALLAND Ett exempel på en aktivitet som kommunikationsgruppen kommer att arbete med; Vi behöver uppdatera mailadresserna i Hjördis! Ca 12% av medlemmarna har lagt in sina adresser. ( 1132 medl.) Vi tror att ca. 60% av medlemmarna har mailadresser ( 5662 medl.) ( Halland 9437 medl.) Om alla som har och vill lägga in sina mailadresser kan vi nå ut till fler med information på ett enkelt och billigt sätt. Vi kommer att nå ut till många av våra medlemmar som inte går på våra månadsmöte idag.

9 HALLAND Försök att påverka våra medlemmar så att så många som möjligt lägger in sina mailadresser i Hjördis. Det finns flera sätt att göra det; Genom att prata med sin medlemsansvarig. Han/hon lägger in i Hjördis. Gå in på Mina sidor på PRO:s hemsida och lägg in adressen själv. Tala med någon i föreningens styrelse om upplägg av mailadress i Hjördis. Ringa PRO Riks och begära hjälp.


Ladda ner ppt "HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för."

Liknande presentationer


Google-annonser