Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration."— Presentationens avskrift:

1 Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration för varje scout en gång per termin. Orsaken till detta är att försöka ha så uppdaterade uppgifter som möjligt. Hur handskas ni med kontaktuppgifter och hälsouppgifter på avdelningen? Har alla ledare tillgång till den? Eller är det endast en ledare som har den? Vad händer i så fall om den ledaren inte är med på ett möte och det händer en scout något? Eller om det är en förälder som inte dyker uppvid hämtning och ni behöver nå föräldern? När ni är på hajker eller liknande har ni en kontaktansvarig hemma på kåren som har alla uppgifter ifall det händer något? Har ni även hälsouppgifter och kontaktuppgifter till ledares anhöriga? Det är lätt att glömma bort att det faktiskt kan hända ledare saker också… Hälsodeklarationen är ett kontrakt mellan föräldern och scoutkåren. Titta vad som står på hälsodeklarationen. Hur lovar vi handskas med uppgifterna? När ni får in nya uppgifter i hälsodeklarationer om nya mailadresser, mobilnummer, adresser mm., vidarebefordrar ni då den infon till någon som kan lägga in dessa uppgifter i Scoutnet? Det är viktigt att ha korrekta kontaktuppgifter i medlemsregistret

2 Säkerhetsansvar Det är ledares ansvar att vara förberedd ifall det händer något. Sjukvårdsväskan ska finnas tillgänglig och ledare ska veta att allt finns i den. Vad gör ni på er avdelning om det händer något på väg till eller från eller i Slammertorp? Hur minimerar vi risker när vi planerar aktiviteter? När vi arrangerar eller är med på olika arrangemang är det också viktigt att veta att vi är säkerhetsansvariga. När vi är arrangemangsansvariga är det viktigt att veta att vi har ändå större säkerhetsansvar. Då ska vi se till att det finns släckning ifall det arrangeras eld, vi ska tänka på utrymning och ha en plan ifall det händer något, vi ska se till att det finns sjukvårdsutrustning. Detta gäller t ex läger, Basar, St Georgsleken, terminsstart, terminsavslutning mm. Tänk också på att när vi deltar någonstans med t ex eldning och grillning är vi ansvariga för släckning. Badregler? Vad gör vi om vi skickar iväg scouterna själv någonstans? Hälsar på? Nödbrev mm. Fönsterluckorna på Slammertorp SKA vara öppna om man är inne i stugan. Övar ni i avdelningen på utrymning? När ni övernattar på annat ställe, kollar ni utrymningsvägar?

3 Ledares attityd, språkbruk och ledarskap Hur delar vi in i lag och patruller? Ledares attityd vid t ex brännboll och möten mm… vilken ton och vilka kommentarer och språk använder vi till varann? Vad skickar vi för signaler till barnen? När scouter på avdelningen fått till uppgift att göra något (eller tagit på sig en uppgift), hur hjälper vi ledare då scouterna? (stödjande och lyssnande ledarskap). Vilket ansvar har ledarna på avdelningen? Hur gör vi att alla barn blir sedda? Hur tar vi hand om barn med speciella behov och barn som har extra spring i benen? Hur tar vi hand om de tysta och blyga och som kanske är lite utanför och inte vågar ta för sig? VAD? HUR? NÄR? VAR? VARFÖR? VEM/VILKA?

4 Hur tänker vi när vi köper in material och mat till kåren/avdelningen? Vad tänker vi när vi köper in mat och material? Pris? Ekologiskt? Fairtrade?

5 En scout lämnar efter sig: Ingenting och ett tack. Hur lämnar vi saker efter oss? Städar vi efter oss ordentligt? När en scout har varit någonstans sk det inte synas att hen har varit där. Möjligtvis ska man kunna se det på att det ser bättre ut än innan scouten kom dit.

6 Scoutdemokrati och inbjudan till kårstämma mm Vad har scouterna möjlighet att påverka på avdelningen? Bjuder vi in ordentligt till kårstämman? Hur förbereder vi våra scouter för stämman?

7 Scoutmetoden Scoutmetoden, har ni koll på den?

8 Dikartorp Vi har skrivit under papper med Margareta Kempe i Dikartorp om att vi ska meddela henne när vi rör oss på hennes mark, gör vi det?

9 Trygga möten Hur följer vi upp och fortsätter diskutera sådana saker som har med trygga möten att göra? Hur kontrollerar vi att alla går Trygga möten-kurs?

10 Övriga saker Hur planerar vi aktiviteter och får saker gjorda i kåren? Bort med ”han sa det, han var det – attityden” Övriga frågor?


Ladda ner ppt "Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration."

Liknande presentationer


Google-annonser