Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elliot Dahl Maria Karlsson.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elliot Dahl Maria Karlsson."— Presentationens avskrift:

1 Elliot Dahl Maria Karlsson

2 Kort fakta MISA står för Metodutveckling, Individuellt stöd, Samhällsinriktning och Arbetsinriktning. Elliot deltog i insatsen ITA – Introduktion Till Arbete på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Tidsperiod för ITA är högst 1 år - varav högst 6 månader är kartläggningsfas och resten av tiden är arbetsprövning ute på en arbetsplats.

3 Att hitta struktur för kommunikation och möten – hur gjorde vi?
- Sms påminnelser om i stort sett allt. - Kommunikation om förändringar, tex om någon blir sen. - Ifall Elliot ej svarar på sms så påminde arbetskonsulent efter några timmar, lätt att glömma bort att svara. - Minska sinnesintrycken genom att sitta i lugn miljö. - Visualisera! Mötesagenda skrivs upp på tavlan och Elliot kunde alltid påverka mötesagendan med egna punkter. ”Det jag ser eller kan ta på, tar jag in”. - Arbetskonsulent har skrivit anteckningar under tiden vi hållit möten, vilket Elliot uppskattat eftersom han sluppit ha ögonkontakt. - Efter möten. Skicka mötesanteckningar till Elliot, det skrivna är konkretare än det muntliga.

4 Period av arbetsprövning på Systembolaget.
Några utmaningar: Ta sig fram och tillbaka mellan arbete och hem – rusningstrafiken!!! Olika sinnesintryck! Att vara en lagspelare och vilja prata med kollegor om väder och vind! Att vara tankeläsare, flexibel, självständig OCH samtidigt älska grupparbeten. Att ha helhetsperspektiv OCH ett öga för detaljer, vara fokuserad, målinriktad och ändå finna tid att vara i nuet. Känsla av att känna sig inkluderad var en hjälp!

5 Hur försökte vi sänka stressen på arbetsplatsen?
Började med lite tid och utökade sedan när läget var mer stabilt – handlar om sinnesintryck på nya platser, att ej kunna filtrera i början. Elliot skrev upp alla frågor som vi betade av varje vecka. Först tog vi alltid akuta frågor markerade i rött som besvarades på fasta veckomöten. Elliot upplever stress att gå när passet är slut ifall han ej hunnit slutföra en uppgift. ”Flextid” införs där han har en timme per vecka att fördela ifall han vill stanna lite längre en dag och slutföra en uppgift. Använde brusreducerande hörlurar och Timestock. Elliot fick mycket informativt material om Systembolaget – fylla i tomrummen och få bättre helhetsperspektiv.

6 Hur försökte vi sänka stressen på arbetsplatsen?
Visualisera vid mötessituationer, mycket tal är svårt att minnas men när det skrivs ner så kan Elliot lättare strukturera och minnas. Får använda sina brusreducerande hörlurar – vilket sänker stressen och sparar Elliots energi, kan behålla fokus på sina arbetsuppgifter. Fått fördjupa sig i en arbetsuppgift i taget och lärt sig den innan han fått nya arbetsuppgifter. Elliot samlar ihop frågor som han har och de tas upp på vecko- eller månadsvisamöten, på så sätt lättar trycket och stressen minskar – när han vet att han ska få svar på de frågor som dyker upp.

7 Hur försökte vi sänka stressen på arbetsplatsen?
Elliot upplever stress att gå när passet är slut ifall han ej hunnit slutföra en uppgift. ”Flextid” införs där han har en timme per vecka att fördela ifall han vill stanna lite längre en dag och slutföra en uppgift. Elliot känner sig med tiden mer trygg i att ställa frågor till handledare eller kollegor direkt när de uppstår på arbetsplatsen. Stressen att det samlas på massa frågor är mindre nu än innan. Tryggare i möten med kunder och kollegor. Stress oro och ångest förekommer fortfarande, men kan bemöta dessa genom att stanna upp och analysera situationen.

8 Hur blev det sen då? Med rätt stöd har jag blivit en tillgång!
”Elliot, ett uppslagsverk” – jag kan inte mest, men jag är vetgirig, snabb att ta reda på fakta!


Ladda ner ppt "Elliot Dahl Maria Karlsson."

Liknande presentationer


Google-annonser