Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att."— Presentationens avskrift:

1 Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att jag argumenterar.

2 Argumentera Om jag tycker något har jag en åsikt. När jag uttrycker (säger) en åsikt så kallas det för ett argument. Många frågor som vi diskuterar har många argument. Allt är inte svart eller vitt. D.v.s det finns fördelar och nackdelar i många frågor som vi diskuterar!

3 Att tänka på när man diskuterar
Det är viktigt att både fråga, lyssna och bekräfta det de andra säger. Bekräfta betyder att du visar att du lyssnar på vad den andre säger. Observera att det är viktigt att inte bara prata själv utan även låta de andra säga vad de tycker! Om jag bara pratar själv blir det ingen diskussion.

4 Fraser Här kommer ett antal fraser som du kan använda när du diskuterar. Det finns många andra fraser också. Det här är endast några!

5 Fraser du kan använda för att starta en diskussion
Vad tycker du om………….? Vad anser du om…………..? Vilken är din åsikt om……? Hur ser du på ……………….?

6 Om du håller med den andre personen
Kan du bekräfta så här. Ja, så är det. Ja, det stämmer. Ja, du har helt rätt Ja, jag håller med dig. Precis! Just det! Om man håller med så kan det vara bra att bekräfta det med ett eller flera argument fortsätt då med tillexempel: för att eller därför att.

7 Om du inte håller med Kan du bekräfta så här. Nej, så är det nog inte. Nej, det stämmer nog inte. Nej , du har nog fel. Nej, jag håller inte med dig. Jag tror inte det. Om man inte håller med så kan det vara att bekräfta det med ett eller flera argument.

8 Om man håller med om något men inte allt
Kan man säga: Det beror på…. Jag håller med dig om………… men inte om……… Det stämmer delvis. Jag håller med dig men å andra sidan…….


Ladda ner ppt "Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att."

Liknande presentationer


Google-annonser