Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den."— Presentationens avskrift:

1 Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den blev väldigt oskarp. Kameran finns just nu på en utställning i Hong Kong. Den Första digital kameran daterades 1975, av ingenjören Steve Sasson. Den första kameran bestod av en liten plåtlåda. Den var öppen på ena sidan, där en ljustät, svart bälg bildade själva kamerarummet.

2 Kamerans historia Ordet kamera kommer från latinets "camera obscura" som betyder mörkt rum. På 1500-talet visste man att i ett mörkt rum med ett litet hål i ena väggen uppträdde på motsatta väggen en upp- och nedvänd bild på landskapet utanför.

3 Kamerans hsitoria i bilder.

4 Tillverkning När man ska tillverka en kamera krävs det många olika råvaror som vi i sverige inte har. Därför handlar vi råvarorna från olika länder i Europa och i andra länder i världen. Idag är det svårt att få tag i alla råvaror, det krävs bra transport och det förstör miljön på grund av utsläppet. När den första kameran kom så var den bara en stor plåtlåda, så det var mycket lättare då att få tag på råvarorna. (se även på sida 8, för mer info)

5 Varför kameran utvecklats så mycket Vi människor försöker ständigt utveckla kamerans olika utseenden och funktioner för att få dom så smidiga, lätta att använda, snygga och med den allra senaste tekniken som möjligt.

6 Orsaker till utveckling. Orsakerna till att man utvecklar tekniken hela tiden är för att man vill ha det bästa, den snabbaste processorn, bästa kvalitén på all media och man vill anpassa den till klimatet och så att den är miljövänlig. Produkterna måste också vara snygg och lätt att hantera.

7 Teknikens effekter på natur, samhälle och individens livsvillkor. När man ska bygga t.ex en kamera krävs det otroligt många råvaror t.ex glas, plast, metall, stål, batteri och elektronik. Först måste man få fram detta och sedan frakta råvarorna till platsen där man ska bygga produkten. På så sätt släpps mycket avgaser ut i naturen som skadar miljön, vilket försämrar naturen, luften, vattnet, samhället och individens livsvillkor.

8 Framtiden! Det man vill ha i framtiden är en kamera som snabbt producerar bilderna med bra kvalité. Man vill också kunna ha en vattentät kamera. Kameran ska också vara smidig att amvända med en bra zoom och en lagom bra blixt. Vi tror att folk är trötta på kamerans vikt, därför vill de ha en kamera som är smidig och lätt. Kameran förr var väldigt tung och stor så kameran har blivit lättare nu att hantera.


Ladda ner ppt "Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den."

Liknande presentationer


Google-annonser