Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och."— Presentationens avskrift:

1 Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och entydiga beskrivningar av vad datorn ska göra. Är en beskrivning som en dator kan läsa av och det består av flera eller en algoritm

2 Loopar

3 Programmera en Angry Bird att fånga en gris
En fågel med loopar Programmera en Angry Bird att fånga en gris

4 Lärandemål Jag kan förklara varför loopar används inom programmering
Jag kan programmera med loopar. Jag kan förklara varför loopar används inom programmering

5 Ingår i aktiviteten

6 Koda med loopar Klicka på länken till code.org nedan.
2. Titta på videon "Hour of code". 3. Lös uppgifterna 6–13 med hjälp av loopar.

7 Utvärdering Diskutera följande två och två:
Varför är det praktiskt att använda loopar i uppgifterna på code.org? Vilka olika typer av loopar använde ni?

8 Loopar är väldigt bra för att få program som tar mindre plats i datorer. I stället för att skriva 20 kommandon kan du skriva en och säga till datorn att upprepa uppgiften 19 gånger.  Sådana program behöver inte lika mycket plats på hårddisken, och det brukar vara lättare för datorn att köra dem. De kräver inte lika mycket processorkraft som ett stort och tungt program med långa rader av kod.

9

10 En loop är ett sätt att tala om för datorn att den måste upprepa en uppgift. Det gör att du bara behöver skriva kommandon en gång. Sedan upprepar datorn uppgiften av sig själv.

11

12

13

14 Fakta Koden för att räkna till 1000 kan se ut så här: Sätt x = 0; Sätt ett nytt x till att vara 1+ det gamla x; Gör föregående rad 1000 gånger; Stop;

15 Utvärdera Efter att du har läst texten Loopar ska du utvärdera din läsförståelse. Ett syfte med läsningen är att du ska kunna beskriva några olika loopar. Placera varje loop i rätt cirkel i följande mind map: 1. loopen slutar när något stoppar den. 2. loopen fortsätter att utföra samma uppgift om och om igen. 3. loopen fortsätter ett visst antal gånger.

16 Viktiga Begrepp Ett program består av kod.
Själva koden är egentligen uppbyggd av kommandon som datorn utför om de är skrivna på rätt sätt. Ett kommando är som en instruktion. Varje kommando är skrivet på en rad så att datorn kan läsa och utföra ett kommando i taget. Kommandona ser olika ut beroende på vilket programmeringsspråk du använder. Du kan koda på flera olika programmeringsspråk, till exempel Python, JavaScript och HTML. Python och JavaScript är de mest populära programmeringsspråken.


Ladda ner ppt "Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och."

Liknande presentationer


Google-annonser