1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tekniskt underlag för landsbygdsprogrammet Projekt Tulpan.
Advertisements

1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande fiskeriprogrammet Presentationen.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
LRKÖ FÖR VEM, NÄR OCH HUR?. LRK/Ö Strategi Hur skall vi nå målen! Uppdrag För vem, när och hur Värdegrund Så här skall vi förhålla oss till hundar, medlemmar,
Regeringsuppdrag Trafikanalys Trafikavtal Godstransporter Infrastruktur som stabiliseringspolitik Uppföljning för bättre transporter och konkurrenskraftiga.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
Central lönebildning tar ställning till löner och löneökningar när de individuella lönerna ska bestämmas. skapar ramverk för den lokala lönebildningen.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
En presentation. PYN PUA SIRIUS Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft.
Vår meny på eget Slöjd och hemkunskap.
Områdesskyddsfunktionen
Miljömålsnätverket
Fossilbränslefritt Kronoberg
Program Venjan 23 februari
Styrmodell.
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
En plattform för samhällsekonomisk analys
DiVA systemägarmöte
En kort presentation av Tillväxtverket
Grön infrastruktur - Friluftsliv

Process för verksamhetsplan - Miljösamverkan
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Svenska Brukshundklubben
Dataskyddsförordningen – och vårt arbete utifrån den
Samarbetspartners Civila samhället. Samarbetspartners Civila samhället.
Uppdraget Tillväxtverket, ESF-rådet och Jordbruksverket ska lämna ett gemensamt förslag till Framstegsrapport till Näringsdepartementet. Rapporten är gemensam.
Arbetsformer XX vattenråd.
Miljömålen i samhällsplaneringen
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Naturvårdsverket på RUS Nobelmöte
Presentation av förslag
Verksamhetsplan 2015 Mål med verksamhetsplanen
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Miljömålen består av tre slags mål
Partisympatimätningar i sverige idag - en översikt och diskussion
Åtgärdswebben.
Delrapport SAM 3.0 Vuxenutbildningsnätverket
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Nu ökar vi takten för att nå miljömålen
Presentation av förslag
Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet
Förnyelsepriset 2018 Då är det åter dags för förnyelsepriset. Det är nu femte året i rad som priset ska delas ut.
Program 16,30 – 16,45 Inledning Göran J och Per S
Möten och konferenser skyddad natur 2017
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
Göteborgs universitet förnyas
Nytt projekt för kvarstående justeringar efter omorganisationen
Åtgärdsbibliotek i VISS
Information om REGERINGSUPPDRAG luftrum 2040
Evidensbaserade miljöanalyser
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Samordnad hantering Inledande utgångspunkter
Extrastämma
Hållbar utveckling måste vara
Förstelärarnätverk 13/3 Program
Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder
Nämndernas/styrelsernas utvärdering av arbetet med budget 2005
Effektiva mötesplatser Erfarenhetsutbyte Kommunikation Synlighet
Djuren möter ungdomskulturen
Samhällsbyggnad Bergslagen
Förslag till framstegsrapport om genomförandet av partnerskapsöverenskommelsen Övervakningskommittén maj 2019 En framstegsrapport om genomförandet.
Välkomna. Per Hallerstig, ordf
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen kommer att uppdateras löpande under projektet Denna presentation uppdaterades Observera att uppgifter i presentationen kan bli inaktuella eftersom arbetsprocessen hela tiden pågår Du kan använda hela eller delar av presentationen när du vill berätta om arbetet Förklarande text finns på anteckningssidorna till många av bilderna

2 Tekniskt underlag för landsbygdsprogrammet

3 Projekt Tulpan Regeringsuppdrag till Jordbruksverket och Skogsstyrelsen att ta fram förslag till nytt landsbygdsprogram Jordbruksverket leder projekt Tulpan som tar fram underlaget I styrgruppen: –Jordbruksverket –Skogsstyrelsen –Länsstyrelsen –Leader

4 Regeringens uppdrag Underlaget ska vara färdigt den 30 maj 2012 och ska bestå av: –Detaljerade åtgärdsbeskrivningar, inklusive mål, indikatorer och ersättningsnivåer med bakomliggande kalkyler och beräkningar –Underlag till prioriteringar av åtgärder, utifrån kostnadseffektivitet och administrativ hanterbarhet –Förslag som är förenliga med regeringens mål om regelförenkling –Förslag som kan användas oavsett programmets budget Projektet ska följa och beakta framtida EU-regelverk och föra en dialog med andra myndigheter och organisationer

5 Ett målstyrt program Tydliga mål som går att mäta och följa upp Åtgärderna ska bidra till att målen uppfylls Indikatorer kopplade till målen

6 Alla mål med programmet kopplas till EU:s 2020 strategi och övergripande mål för landsbygdsutvecklingspolitiken: 1.Jordbrukets konkurrenskraft 2.Hållbar förvaltning av naturresurser 3.Balanserad territoriell utveckling Miljö, klimat och innovation ska styra landsbygds- programmet i större utsträckning än i dag. EU:s mål

7 I Sverige finns flera mål som landsbygdsprogrammet ska bidra till: Sveriges landsbygdsstrategi och visionen bruka utan att förbruka En levande landsbygd, företagande, tillväxt, konkurrenskraft och nya verksamheter i hela landet. Sveriges miljömål God livskvalitet och stark framtidstro på landsbygden Sverige – det nya matlandet Skogsriket Klimatfrågor Några svenska mål

8 I höst – arbete med åtgärder Ta fram åtgärder som leder till uppsatta effektmål Åtgärdernas effekt ska kunna mätas med hjälp av indikatorer Värdera administrativ hanterbarhet och kostnadseffektivitet samt ge underlag för prioritering av åtgärder Ge förslag på ersättningsnivåer

9 Information och dialog Information finns på Facebook-sida öppen – var med i dialogen! Landsbygdsprogram Prenumerera på nyhetsbrevet om nästa landsbygdsprogram! –Anmäl prenumeration på –Där ligger också alla nyhetsbrev

10 Dialog med organisationer Enkäter till länsstyrelsen, partnerskapen och Leader – svar har kommit in och erfarenheterna tas till vara i det fortsatta arbetet. Landsbygdsnätverkets arbetsgrupper hade möten 75 min långa telefonmöten, s.k. tankesmedjor, för att få fram idéer på vad som ska göras föra att nå målen: september 4-6 oktober 230 anmälda! Träff i samband med landsbygdsgalan, 9 november Nu kan du anmäla dig!

11 Förslag från Landsbygds- nätverkets medlemmar Nästa program ska ha fokus på att stimulera Lokal samverkan och lokala initiativ Samverkan Ökad kompetens Nya finansieringsformer Många olika miljöaspekter Infrastruktur och service, till exempel vägar och bredband Företagare och entreprenörer, med tydligt fokus även på andra företag än jordbruksföretag Ökad kunskap hos konsumenter och allmänhet

12 Då kan din organisation påverka!