.. Föräldramöte Tomtebogård 150916 Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Information Sjöfruskolan Åk 6-8 Välkommen!
Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Kap 4 Dylan Williams - Att ta fram belägg för elevernas prestationer
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Välkommen till Vikenskolan
Nordmarks skola Tage Nordkvist Rektor
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Välkomna till föräldramöte
Välkommen till läsåret 2011/2012! Vi utbildar morgondagens världsmedborgare! Döderhults skolområde.
Välkomna till LNK MED ELEVEN I CENTRUM. Skolstarten MED ELEVEN I CENTRUM Skolstarten varit bra – mer om hur det varit i klasserna kommer tas upp av lärarna.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Välkomna till föräldramötet för årskurs 2
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
En presentation av projektet om hur intresse och måluppfyllelse kan utvecklas för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Paul Pakkala 25/
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
Hej och välkomna!.
Lokal Pedagogisk Planering
Skolan är till för ditt barn - Om den nya läroplanen och den nya skollagen för dig som har barn i sameskolan.
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Hur socialt anpassa barn med ADHD ? Konsekvenspedagogik
Hovstaskolans styrdokument
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Elevaktiva utvecklingssamtal
Muntlig presentation.
Förskoleklass på Tomtebogård
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Välkomna till klass 3!.
Dagordning Ny rektor Ny elevhälsa Ledigheter
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Välkomna till skolstart läsåret 15/16
Föräldraråd Tack!. Bildningsförvaltningen Lgr 11 Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Del 1- Skolans värdegrund och.
Ansvar gentemot vem/vilka?
Välkomna på föräldramöte 20/
på föräldramöte för år 3-6!
Föräldramöte 2015 Herrängensskola.
Välkommen Föräldramöte 1c
Välkomna till kvällens föräldramöte i klass 2a.
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Analys/bakgrund Problembild Mål/syfte Ansvar Tid Utvärdering
- Hon läser så bra, snabbt och med flyt. - Nu läser han kapitelböcker själv, så nu behöver vi inte högläsa längre. Vad är egentligen läsning?
Välkomna till skolstart läsåret 16/17. Organisation 16/17 Ca 370 elever i grundskolan inkl. AST grupp, ca 40 elever i grundsärskolan Åldershomogen verksamhet.
Mail: | Webb: Välkommen till föräldramöte 7/
Hjärtligt välkomna till oss på Hörningsnässkolan Föräldramöte september 2016.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
Krav inför VFU Studenten skriver en studieplan Dokumentation av VFU
LINDESKOLANS HANDLINGSPLAN för elever i läs- och skrivsvårigheter.
Föräldramöte Tomtebogård
Föräldramöte åk 6 29 augusti 2017.
Klass 4 Rävar och Hjortar
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Argumenterande text.
Föräldramöte VT- 17 Välkomna!.
Dialogmöte förskoleklass
Föräldramöte åk 2 Välkomna.
Presentationens avskrift:

.

Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden tillsammans!

Kvällens dagordning Presentation Vad blir viktigt i år.. Styrdokument och kunskapskrav Rätt stöd i rätt tid Ledigheter Föräldrars betydelse för skolframgång Tider Trafiksituationen

Vad blir viktigt i år.. Ny lärplattform – Lärum. Fortsätta arbetet med att arbeta in Lärum som kommunikationskanal mellan skolan och hemmet. Information finns på Tomtebogårds hemsida. Ett utbildningstillfälle i Lärum är planerat till 29/9 kl på Tomtebogård Matematiklyftet Höga förväntningar på våra resultat Nytt skolområde – Östra skolområdet

Styrdokument och kunskapskrav Undervisningen utgår från Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011, även kallad LGR11. LGR11 består av tre delar Skolans värdegrund och uppdrag Övergripande mål och riktlinjer Kursplaner Finns kunskapskrav i svenska, matematik, naturorienterande ämnen och samhällsorienterande ämnen för åk3. I övriga ämnen jobbar vi mot kunskapskrav för åk6

Exempel på kunskapskrav So: ”Eleven anger några viktiga samhällsfunktioner och ger exempel på yrken och verksamheter i närområdet” No: ”Eleven berättar också om några av människans kroppsdelar och sinnen, och diskuterar några faktorer som påverkar människors hälsa” Svenska: ”De berättande texter eleven skriver har tydlig inledning, handling och avslutning”

Rätt stöd i rätt tid Från hösten 2014 har Umeå kommun en åtgärdstrappa som handlar om att ge rätt stöd i rätt tid. Åtgärdstrappan handlar om olika screeningar som genomförs i förskoleklass, åk1 och åk2 i ämnena matematik och svenska. Syftet med screeningen är att tidigt uppmärksamma de elever som är i behov av extra anpassningar och stöd. Lärarna planerar tillsammans med specialpedagoger stöd och extra anpassningar. Kan t.ex. vara intensivundervisning som bedrivs under en kortare period. Många elever har olika former av extra anpassningar under sin skoltid.

Ledigheter Elev kan beviljas kortare ledigheter för enskild angelägenhet. Individuell bedömning av elevens studiesituation, hur angelägen ledigheten är, möjlighet att kompensera för utebliven undervisning För ledigheter över tio dagar krävs synnerliga skäl Ledighet upp till ½-dag behövs ingen blankett Restriktiva med att bevilja ledigt För att kunna bygga klasser på ett bra sätt är principen nej under läsårets två första veckor

Föräldrars betydelse för skolframgång Prata mycket med era barn Ställ tydliga krav och ha höga förväntningar Uppmuntra alla framsteg Ha en positiv attityd till skolan

Spelar läsning någon roll? Nio av tio ord vi använder har vi lärt oss från skriven text En sjuåring har ett ordförråd på ca 5000 – 7000 ord En sjuttonåring som läst och/eller lyssnat regelbundet till texter har ca – ord i sitt ordförråd En sjuttonåring som inte har läst/lyssnat till texter har endast ca – ord i sitt ordförråd Så stor är skillnaden!

Spelar läsning någon roll? En vuxen behöver ett ordförråd på minst ord för att klara sitt dagliga liv, för att kunna hänga med i nyhetssändningar, för att kunna förstå normal tidningstext, instruktioner och anvisningar. Så visst spelar läsningen roll!

Tider Kom i tid! Se till att barnen är på plats i god tid innan dagen startar. Var noga att följa de tider ni anger i Tempus.

Trafik och besök i skolan Kör på parkeringen/avlämningsrundan som den vore enkelriktad. Backa inte och kör ”tillbaka” Använd inte personalparkeringar. Gör att pedagogerna inte har en plats att parkera på och lektioner startar inte som de ska. Använd inte boendeparkeringar på området Kör försiktigt! Lämna bilen hemma om möjligt Kom gärna på besök men meddela pedagogen innan så eleverna kan förberedas på besöket.

Kontakt Har ni frågor eller funderingar, tag kontakt med lämplig person på skolan!