Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dialogmöte förskoleklass

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dialogmöte förskoleklass"— Presentationens avskrift:

1 Dialogmöte förskoleklass 20190131
Beskriva - Upptäcka - Förstå Planera

2 Dagens innehåll Kartläggningsmaterialet ”Hitta språket” ”Hitta matematiken” Genomförande Analysarbete – hur har ni arbetat vidare? (Grupp) Övergång åk 1 – riktlinjer Övergång åk 1 – Hur gör vi? Något som behöver förändras? (Grupp) Fortbildning information Föreläsning film ” ”Spelar det nån roll hur vi börjar med matten.” Hanna Palmér, Linnéuniversitet

3 Kartläggning nuläge Kort gruppdiskussion:
Beskriv nuläget – genomförande, använt materialet, Sammanfattning storgrupp Film: Så kan du använda kartläggningsmaterialet

4 Övergång åk 1 Övergångar och samverkan i skolan inom och mellan skolformer ”Inför övergångar ska de berörda skolformerna och fritidshemmet utbyta kunskaper, erfarenheter och information om innehållet i utbildningen för att skapa sammanhang, kontinuitet och progression i barnen/elevernas utveckling och lärande.”

5 Dokumentation ”Dokumentationen i förskolan och skolan ska
vara kortfattad och distinkt innehålla aktuell och relevant information kopplat till progressionen i barnens och elevernas utveckling, lärande och det undervisningsinnehåll de tagit del av”

6 Garanti för tidiga stödinsatser
Läsa, skriva, räkna - en garanti för tidiga stödinsatser Om läraren eller förskolläraren vid användningen av dessa material ser att en elev visar indikation på att inte nå kunskapskraven ska följande göras: En särskild bedömning ska genomföras och stödinsatser sättas in vid behov. I slutet av förskoleklassen och lågstadiet ska stödinsatserna följas upp och därefter ska resultatet av uppföljningen överföras till mottagande lärare, det vill säga den som ska ansvara för eleven i nästa årskurs. Planering och uppföljning av extra anpassningar samt den särskilda bedömningen genomförs som huvudregel i samråd med personal med specialpedagogisk kompetens.

7 Övergång åk 1 Gruppdiskussion: Hur ser det ut?
Är det något som behöver förändras/utvecklas? Vad tar jag med till min skola? (Punkta ner) Sammanfattning

8 Information Fortbildning?
Rektorer och repr. från Jönköpings universitet har haft ZOOM-möte. Jönköpings universitet utarbetar nu förslag till en ”studieplan” för Västerviks kommun. Utgår från kursplan Kurs för pedagoger i förskoleklass med fördjupat innehåll utefter önskemål.

9 ”Spelar det nån roll hur vi börjar med matten.”
Film: Spelar det någon roll hur vi börjar med matematiken Hanna Palmér, universitetslektor i matematikdidaktik, berättar om sitt arbete med förskolepedagoger. Efter filmen: Vilka tankar får du? Delge varandra exempel på problemlösning i förskoleklass.

10 Till nästa gång Övergång åk 1 – något ni förändrat/utvecklat?
Önskemål om innehåll – vad är angeläget att ta upp?

11 Utvärdering – exit-tickets Tack för idag!
Avslutning Utvärdering – exit-tickets Tack för idag!


Ladda ner ppt "Dialogmöte förskoleklass"

Liknande presentationer


Google-annonser