Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven"— Presentationens avskrift:

1 Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Målen kurs B Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven

2 Hörförståelse Vi arbetar med att förstå:
Vardagliga samtal t ex ”Trevlig helg!” och ”Hur mår du?” Enkel information t.ex. en vägbeskrivning. Muntliga meddelanden som vi behöver i vår vardag t ex i skolan och i affären. Enkla instruktioner t.ex. hur man loggar in på en dator. När någon annan berättar om något t.ex. en resa. Enkla anpassade nyheter och göra enkla sammanfattningar av dem.

3 Läsförståelse Vi arbetar med att förstå:
Korta och enkla texter, t ex om hur någon bor eller om händelser i vardagslivet. Förstå hur man hittar rätt information. Informationen i en enkel annons, t ex pris och öppettider. Enkla meddelanden, t ex läkar- och tandläkartid eller information från skolan Korta tydliga instruktioner i undervisningen, t ex ”kryssa för” och ”stryk under”. Att man kan läsa en text på olika sätt, t ex sammanfatta innehållet och sökläsa.

4 Tal och berättande Vi tränar på att:
Berätta om oss själva, någon annan eller någon plats. T.ex. hemlandet eller en känd person Berätta om hur man påbörjar, fortsätter och slutar något så att andra förstår. T.ex. om något som hände förut. Ställa och besvara frågor för att hålla samtalet igång samt att göra sig förstådda med hjälp av t ex gester

5 Samtal Vi tränar på att: Samtala under lektionerna.
Samtala om bekanta ämnen, t.ex. vädret och vad vi gjorde i helgen. Ställa frågor, t.ex. om när vi vaknar och om vad vi äter. Svara på frågor, t.ex. frågor som handlar om familjen. På olika sätt göra oss förstådda med hjälp av t ex ord och gester.

6 Skrivning Vi arbetar med att: Skriva enkla meddelanden, t.ex. SMS.
Skriva korta texter med början, fortsättning och slut. Skriva korta texter, t.ex. om något vi själv upplevt eller om oss själva. Skriva begripliga texter både för hand och på dator/lärplatta.


Ladda ner ppt "Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven"

Liknande presentationer


Google-annonser