Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts."— Presentationens avskrift:

1 Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.

2 Varför ska vi göra det? “Du kan samtala om och diskutera varierade ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt” Kunskapskrav lgr 11

3 Hur bygger vi vidare på varandras tankar, så att diskussioner och samtal förs framåt?

4 Vi är alla olika! I samtal tar vi olika mycket plats och deltar på olika sätt. En del pratar mycket och tycker om att dela med sig av sina åsikter, medan andra hellre vill lyssna och ta in vad andra tycker.

5 Vad brukar du ta för roll?
Skriv för dig själv (2 minuter): ”I samtal och diskussioner i skolan brukar jag…”

6 Förbered ett samtal Läs texten
Fundera på vad texten handlar om och välj ut en mening eller en del som du fastnar särskilt för. Försök att resonera kring meningen och de tankar som den väcker. Förbered dig på att presentera dina tankar för din grupp.

7 I grupp: Utse person 1-3 Person 1 presenterar sin tanke.
Person 2 bygger vidare på tanken och ställer en fråga som kan föra samtalet vidare. Person 3 bygger vidare på det person 1 och 2 har sagt. Person 1 sammanfattar. Arbeta laget runt, så att alla haft alla funktioner.

8 Hur gick det? Skriv för dig själv: Vad gick bra? Vad behöver du tänka på till nästa gång?

9

10


Ladda ner ppt "Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts."

Liknande presentationer


Google-annonser