Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA."— Presentationens avskrift:

1 HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA

2 HÖRA - BETYG E C A B D Förstår händelser, beskrivningar, korta nyheter, information i samtal. Ska kunna följa instruktioner. Förstår enkla samtal. Förstår samtal och händelser. Förstår samtal, händelser och instruktioner. Förstår händelser och information i samtal. Ska kunna följa instruktioner.

3 Kan läsa enkla och berättande texter
LÄSA - BETYG A E C D B Kan läsa korta, berättande och beskrivande texter och kommentera detaljer. Kan hämta och förstå specifik information i faktatexter, tabeller och diagram. Kan förstå och följa tydliga instruktioner med hjälp av olika lässtrategier. Kan läsa enkla och berättande texter Kan läsa korta, berättande och beskrivande texter. Kan hämta information i fakta-texter, tabeller och diagram. Kan läsa korta, berättande och beskrivande texter. Kan hämta och förstå information i faktatexter, tabeller och diagram. Kan läsa korta, berättande och beskrivande texter och kommentera detaljer. Kan hämta och förstå information i faktatexter, tabeller och diagram. Kan följa tydliga instruktioner.

4 SKRIVA - BETYG E C A B D Kan skriva enkla texter som man förstår. Kan skriva texter om erfarenheter och åsikter. Kan skriva med bra ordförråd och meningsbyggnad. Kan skriva bra texter om egna erfarenheter och åsikter. Kan skriva med väldigt svåra ord och varierad meningsbyggnad. Kan skriva texter om erfarenheter. Kan skriva med bra meningsbyggnad. Kan skriva bra texter om egna erfarenheter och åsikter. Kan skriva med mycket bra ordförråd och meningsbyggnad.

5 SKRIVA EXEMPEL Det har alltid varit smärtsamt att flytta och lämna vänner efter sig. Man lämnar liksom en liten bit av sitt hjärta kvar på ställen där man har trivts. Samtidigt är det också väldigt spännande att flytta och upptäcka nya platser och lära känna nya människor. A Det har alltid varit smärtsamt att flytta och lämna vänner efter sig. Man lämnar en liten bit av sitt hjärta kvar på ställen där man brukar trivas. Samtidigt är det också spännande att flytta och upptäcka nya platser och träffa nya människor. B Det har varit svårt att flytta och lämna vänner. Man lämnar en bit av sitt hjärta kvar på ställen, där man trivs. Samtidigt är det också spännande att flytta. Man upptäcker nya platser och träffar nya människor. C Det är svårt att flytta och lämna vänner. Jag lämnar en bit av hjärtat kvar på ställen. Det är också spännande att flytta eftersom jag kan upptäcka nya platser och träffa nya människor. D Det är svårt att flytta. Det är svårt att lämna vänner. Jag lämnar mitt hjärta där. Det är spännande att flytta. Jag kan upptäcka nya platser och träffa nya människor. E

6 PRATA MED KOMPIS- BETYG
C A B D Kan prata och diskutera i enkla samtal om bekanta ämnen. Kan fråga om olika åsikter, tankar och information och komma med egna förslag. Är aktiv i samtalet. Kan prata och diskutera i enkla samtal om bekanta ämnen. Kan prata och diskutera i enkla samtal om bekanta ämnen. Kan fråga om olika åsikter. Kan prata och diskutera i enkla samtal om bekanta ämnen. Kan fråga om olika åsikter och tankar. Kan prata och diskutera i enkla samtal om bekanta ämnen. Kan fråga om olika åsikter och komma med egna förslag. Är aktiv i samtalet

7 PRATA SJÄLV - BETYG E C A B D Kan prata om och beskriva egna åsikter.
Kan ge enkla råd och instruktioner så man förstår. Kan prata tydligt med hjälp av synonymer och hela meningar. Kan prata om egna åsikter så man förstår. Kan prata om egna åsikter så man förstår. Kan prata med hela meningar. Kan prata om egna åsikter och kan ge enkla råd och instruktioner så man förstår. Kan prata med hela meningar. Kan prata om egna åsikter och kan ge enkla råd och instruktioner så man förstår. Kan prata tydligt med hela meningar.

8 HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA


Ladda ner ppt "HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA."

Liknande presentationer


Google-annonser