Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Samtalet På Arbetsplatsen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Samtalet På Arbetsplatsen."— Presentationens avskrift:

1 Samtalet På Arbetsplatsen

2 Tänk igenom vad du vill säga om Kommunal
Förberedelser: Vad är vår värdegrund och ideologi? Vad är vår styrka? Hård fakta Mjuk fakta Hur bygger vi hop till en bra helhet

3 Avtala tid och passa den
Vad ska jag ha med mig för material? Hur lång tid får det ta? Vart ska vi samtala (Enskilt är att föredra. Boka hellre plats och tid än att göra det här och nu.)

4 Genomförande Se till att ni är ostörda Var öppen och lyssnande
Ställ motfrågor och följdfrågor Gör klart att samtalet endast sker mellan er två. Ingen annan behöver få veta vad ni pratar om.

5 Genomförande Börja med väder och vind
Börja inte argumentera för kommunal. Faktafrågor – Vad har du gjort tidigare? Vad vet du om Kommunal? Har du varit med i facket tidigare? Har du haft kontakt med fackliga företrädare tidigare?

6 Genomförande Lyssna in läget och ställ öppnande frågor som: Hur menar du? Hur upplevde du det? Vad tycker du är viktigt? Hur skulle du vilja ha det?

7 Genomförande Följdfrågor – Då markerar du och fördjupar ditt och Kommunals intresse för personen. Vad menar du när du säger så? Berätta lite mer om detta? Har jag uppfattat det rätt att du är tveksam eller?

8 Argumentation Här kan det vara bra att som utgångspunkt använda det som den andre har svarat som utgångs punkt. Börja med att reda ut missförstånd och redogör för fakta - Försvara dig inte Tänk på att det är upplevelser och dom är alltid sanna för dem som upplevt dem.

9 Erbjudandet Lägg fram erbjudandet om medlemskap Ja Nej Nja
Bestäm om uppföljning, ny träff - När och hur

10 Uppföljning Se till att uppföljning görs
Ta dig tid att träffa personen igen oavsett om han / hon gått med eller inte


Ladda ner ppt "Samtalet På Arbetsplatsen."

Liknande presentationer


Google-annonser