Ankomst Göteborg Återvändandearbete: är det möjligt och hur?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetssätt som stöder äldres funktionsförmåga
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Information om ensamkommande barn
Skola och arbetsliv i samverkan
Patient- och anhörig perspektiv på heldygnsvården, avdelning 1
FÖRA BARN PÅ TAL En metod att stärka föräldraskapet när
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
Vad säger lagen? – om projekt När barn är anhöriga
Individuellt lärande tillsammans
Delaktighet i ett patientperspektiv. Bakgrund •Resultat patientenkät 2011 –25% kände sig inte delaktiga –25-40% var inte nöjda med information om sjukdom.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
BOSTAD FÖRST ÖREBRO VERDANDI OCH RIA-DORKAS 3 ÅR ( )
Studierektor/universitetsadjunkt
Härnöstudier.
En integrerad strategi för kompetensutveckling Linköpings universitet
”Friska barn lär bättre”
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Framtidskanal till arbetsmarknaden 1 Etablerings lotsare.
Individuellt utvecklingssamtal - mall
UPPFÖLJNING Vad behöver verksamheten för att kunna fatta beslut om ekonomiska frågor? Uppföljning av resultat och kapital: - mot budget (jämförelse) -
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Flyktingsfrågor.
Lärandeprojekt Italien 7-12 maj Gianluca Catugno Musikterapeut Kompositör Musiker Grundare till KAOS -lab Musiklärare Delaktig i projektet FFF-
Etiska resonemangsmodeller
Föräldrar enkäten Här är resultatet av föräldrar enkäten om fritidshemmet Rubninen`s verksamhet. Den bygger på 38 inlämnade enkäter.
Information för gode män och överförmyndare
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Lärarkompetenser 6 oktober 2014 Caroline Kearney Projektledare och utbildningsanalytiker.
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Att gå från magkänsla till faktabaserad utveckling Stöd för förskolor och skolor som vill ordna analysgrupp Metoden har utvecklats och prövats i Eu-projektet.
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
RAMS -R ehabilitering, A rbets M arknad och S ysselsättning En verksamhet som riktar sig till personer mellan 18 och 64 år som uppbär försörjningsstöd.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Att tillsammans påverka!
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Inkludering – med plats för alla
Information om ensamkommande barn
Grundtvig Ett EU-projekt för IV-klasser. Grundtvig Vad är Grundtvig? Grundtvig är ett projekt för att öka samarbetet mellan olika EU-länders IV- program.
Återvändande i Sverige och Europa Policy, praxis och projekterfarenheter NTG-asyl och integration Emma Cars och Lisa Tönnes
”En livsförvandlande resa” ”En livsförvandlande resa” Tolvstegsinspirerad behandling för personer med Tolvstegsinspirerad behandling för personer med Stressrelaterad.
Bakgrund Iden att samla specialister i barnsjukvård föddes under 1990-talet. Detta möjliggjorde ett tvärvetenskapligt arbete över de olika teamgränserna.
Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.
projekt Skolintroduktion på sent anlända elevers villkor
Case management I Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Tiggarna på våra gator – hur ska vi förhålla oss?
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Om ensamkommande barn April Vem är ett ensamkommande barn? Defineras utifrån FN:s barnkonvention Barn under 18 år Barn som är skilt från sina föräldrar.
2 Brottsoffermyndigheten Värna brottsoffers rättigheter, behov och intressen. Samla och sprida information.
Segregering - integrering. Etnocentrism – egna kulturen som måttstock Kategorisering – kategorisera människor, risk för vi/dem Etnicitet – social tillhörighet,
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Ensamkommande ungdomars psykiska hälsa och ohälsa
Tyck som jag! Om metoder för påverkan
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Normaliseringsprocessen
Att skriva CV och ansökningsbrev Intervju – hur kan det gå till?
Bättre brukarinflytande 2017
Geografins fyra förmågor - vad du förväntas visa kunskaper om på np
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Helhetstänkande kring hälsa
Viktiga förutsättningar -för att kunna arbeta med ökad lönespridning-
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
De nya svenskarnas röst !
Presentationens avskrift:

Ankomst Göteborg Återvändandearbete: är det möjligt och hur?

Målsättning Att förbereda för ett eventuellt återvändande till hemlandet.

Återmigration går inte att skilja ut som en avgränsad händelse som bygger på ETT fattat beslut. Migration handlar om varaktiga komplexa processer där var varje individ har särskilda behov. Det finns paralleller att dra mellan frivillig återvandring och återvändande: förberedelse över tid skapar bättre förutsättningar för återetablering än det som är hastigt påkommet. Vad har man att vända tillbaks till? Situationen är olika för varje individ, vissa har inget, andra har hus och familj, men alla har sina rötter. En del känner skam och ett slags misslyckande och några fylls kanske av nytt hopp.

Ankomsts metoder återvändande Integrerad verksamhet: asylprocess, EU-kunskap, engelska Stöd/nätverk i hemlandet Starta eget Enkät Temadagar: återvändande Samtalsterapi Individuella framtidsplaner Individuella samtalet Utbildning anpassad till hemlandet

Arbete innan avslag Hemlandskunskap Internettillgång Asylprocess samt läsa sin ansökan Engelska EU och Europakunskap Småföretagarutbildning Utbildning anpassad till hemlandet

Arbete efter avslag Temadagar: återvändande Samtalsterapi Enkätundersökning Individuella framtidsplaner Individuella återvändandesamtal Utbildning anpassad till hemlandet

Återvändande/integration Det fungerar Verklighetsanpassning Livskvalitet och hälsa Vissa aktiviteter endast efter ett avslag

Hinder Amnesti 2005, Spanien Flera deltagare från länder dit avvisning inte kan verkställas Rädsla hos individen Anses som ett misslyckande När beslut fattas går det fort

Möjligheter Frivilligorganisation 5 T metoden (tid, tillit, tydlighet, tillgänglighet och tro på framtiden) Djup kunskap hos personal Anpassat till individen