Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste."— Presentationens avskrift:

1 Enkäten Arbetsmiljöundersökning

2 Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.

3 Konsultation 1  Informera om problemen (tre problem)  Ta upp det viktigaste problemet  Analysera tillsammans med dina klienter de bakomliggande orsakerna Varför har problemen uppstått? Varför har man inte gjort något? Vems fel är det?

4 Tre månader har gått – samtal i gruppen  Ny undersökning som inte visar någon förbättring  Varför har det inte blivit bättre?

5 Konsultation 2  Konsulten gör ett återbesök och till sin förvåning har inget blivit bättre.  Försök att få fram varför problem inte blivit bättre

6 Konsulten återvänder till sin grupp  Gruppen berättar för sin kollega om att de i sin tur haft besök av en konsult medan han/hon var borta.  De berättar om hur de upplevde detta och hur de upplevde konsulten.

7 Vi gör ett nytt försök!  Inget av det som vi gjort tidigare har hänt.  En enkät har genomförts och ett antal problem har upptäckts.

8 Omvandla problem till önskemål  Omvandla er klients problem till önskemål

9 Konsultation (som om de andra inte skett)  I enkäten har det framkommit att ni har ett antal önskemål. Det viktigaste……  Vilken nytta skulle det föra med sig om önskemålet skulle bli verklighet?  Vad skulle ni konkret kunna göra för att närma er målet?

10 Nytt besök efter några veckor  Konsulten har fått reda på att det skett framsteg och ber gruppen att berätta vad som hänt sedan förra mötet.  Konsulten ber dem att förklara framgångarna.  Vad har de själva gjort och vad har de märkt att andra gjort?

11 Konsulten återvänder till sin grupp  Gruppen berättar för sin kollega om att de i sin tur haft besök av en konsult medan han/hon var borta.  De berättar om hur de upplevde detta och hur de upplevde konsulten.

12 © 2005 solution center Problembevarande cykel Svårighet Försök att finna lösningar Misslyckad lösning Problem Förklara orsaker “Blame- storming” Skydda sig själv Försämrat samarbete Ökad kritik

13 © 2005 solution center Lösningsinriktad cykel Svårighet Försök att finna lösningar Misslyckad lösning Problem Bilder av önskad framtid Identifiera och lägga märke till små tecken i rätt riktning Gemensam framgång Bekräfta framgång Ökad energi för att finna lösningar Utvecklat samarbete


Ladda ner ppt "Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste."

Liknande presentationer


Google-annonser