Idéskiss ”ny 7,5 hp utbildning” Arbetsgruppen: Christina Stenman Ulla-Karin Schön Lisa Ask.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Taktisk grupp Programområde Psykiatri
Advertisements

Statliga stimulansmedel för Östergötlands län genom överenskommelser mellan SKL och regeringen år 2014 område ” Funktionsnedsättning”
Brukarfokus i biståndshandläggning
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Brukarnas medverkan i kunskapsprocessen – Från egen erfarenhet till inflytande – Delaktighet och kunskapsutveckling David Rosenberg.
Vår vision ETT GOTT LIV UTIFRÅN EGNA VAL Vår verksamhetsidé Med professionella insatser gör vi livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig.
Kompetensombudsträff
Vem är case manager i Sverige? Vad står i fokus för lärandet?
Brukarinflytande Skövde 16 april. Innehållet idag  Vad är brukarinflytande?  Hur kan vi göra? Skövde 16 april.
Solgårdens verksamhetsmål MILJÖ  Solgårdens anställda ska prioritera ett miljömål för året; Solgårdens miljöplan 2013  Samtliga anställda kan och ska.
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
PRIO dialogmöte 15 mars 2013.
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Partille Kommun 2012 Ingegerd Winqvist
EKONOMI  De ekonomiska resurserna ska användas optimalt för att skapa en bra verksamhet  Samtliga anställda ska ta ett aktivt ekonomiskt ansvar, uppföljningar.
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
Positiva trender Under studiens gång har vi sett att förändringsarbetet bringat in större påverkansmöjligheter över aktiviteter som tar plats i gemensamhetsutrymmena.
”Äldre ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande”
Dagens presentation 1. Utvecklingsprojektet i Halland
Case management och case managers
Handikapp&Habilitering
Kompletterande stöd vid Aspergercenter
Vad händer på LSS-området 1 Lagrådsremiss (propp) utifrån LSS-kommitténs betänkande Ändrade föreskrifter för arbete i enskilt hem (AMV) Ändrad biståndsbedömning.
Någon nära blir psykiskt sjuk… Från demensvård 1982 till dagens psykiatri. Min utgångspunkt; Psykosteam i Uddevalla. Hur skulle jag vilja bli bemött/behandlad?
Brukarinflytande. Stödjande strukturer Lösningsfokuserat förhållningssätt – den enskilde personen är expert i sitt liv! Anpassade brukarenkäter/Pictostat.
Försäkringskassans roll i samverkan
+ Aktiviteter inom projektet: Evidensbaserad praktik inom funktionshinderområdet Hanna Egard, följeforskare
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Projektplanen Vård och stödsamordningsprojektet. Avgränsningar Vård och stödsamordningsprojektet avgränsas inte av några diagnostiska kriterier utan kan.
Bergmansgatans stödteam Bakgrund – Historik Inventering Planerat samarbete med sjukvården.
En metod som ger jobb IPS ökar aktivitetsförmågan hos psykiskt sjuka. Det visar sig genom att fler får jobb, de har längre anställningstid och fler arbetade.
Rapport från studiebesök Åsa Olsson, Sune Hemmingsson, Lisa Ask
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Följeforskning EBP funktionshinderområdet
Om värdigt liv inom äldreomsorgen
Mötet i hemmet november 2007 Christine Tell
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Värderingar, etik och värdegrund Frösunda äldreboende
Koh-I-Noor Berg av ljus
Delaktighet.
Socialpsykiatriska avdelningen
Välfärdsteknologi.
Näckrosprojektet mars 2013
Psykiatrisk vård och omsorg med kunskap och värdigt bemötande Prio-projektet.
E-introduktion Karin Ingvarsson. Bakgrund - E-lärande i Jönköpings kommun  En handlingsplan för e-lärande togs fram för Jönköpings kommun under 2006.
Case Management (CM) I vår modell samarbetar landstinget och länets 12 kommuner Sammanhållet stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning En service.
Kompetens och utvecklingsplan för KUR Fråga 1: Beskriv hur ni kommer att ta vara på och sprida era nyvunna kunskaper inom era respektive organisation Fråga.
Case manager Genomför en omfattande utredning Hjälper brukaren nominera deltagare till Resursgruppen Har en personlig och kontinuerlig kontakt Verkar för.
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Barnets rättigheter i nya patientlagen
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Delat beslutsfattande  Delat beslutsfattande är en evidensbaserad metod vilket innebär att den har funnits ha vetenskapligt stöd  Metoden har visat ge;
Arbetsterapi i företagshälsovården ett hållbart arbetsliv med.
Personcentrerat förhållningsätt Margareta Albinsson Enheten för strategisk kvalitetsitveckling Region Skåne
Vaggeryds kommun Hur arbetar jag som arbetsterapeut i socialpsykiatri i Vaggeryds kommun?
Ett interaktivt utbildnings- och förändringsmaterial i webbformat för alla som arbetar inom LSS-verksamhet.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Ulla-Karin Schön 13:00- 14:00Vad är återhämtning? Finns det skillnader mellan kvinnor och män? 14:30-15:00Kaffe 15:00-17:00Så.
Kvinnors och mäns återhämtning från psykisk ohälsa Ulla-Karin Schön
MEDARBETARUNDERSÖKNINGEN Enkäten Ny forskningsbaserad medarbetarundersökning – relevanta forskningsbaserade frågeställningar färdiga “Medföljande” metod.
Delaktighetsmodellen - en väg mot empowerment
Resursgrupps-ACT R ACT en metod med stöd i nationella riktlinjer.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Skolsköterskekongress Stockholm
David Mattsson Hälsopedagog på Sociala omsorgsförvaltningen, Borås stad.
Delat beslutsfattande och SIP
Dialog för naturvård Claes Svedlindh Naturvårdsverket
Vuxenpsykiatrin Helsingborg, Ängelholm och Landskrona
-utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten
Presentationens avskrift:

Idéskiss ”ny 7,5 hp utbildning” Arbetsgruppen: Christina Stenman Ulla-Karin Schön Lisa Ask

Målgrupp och upplägg Utbildning till ”hela arbetsplatser/team” Några medarbetare går utbildningen från varje ort och ansvarar för att planera internutbildning som ges i form av ett antal ”anpassade” webbaserade föreläsningar. en brukare och en vägledare knyts till arbetsplatsen och deltar i hela processen.

Upptakt på arbetsplatsen 7,5 hp utbildning: Block A – ”om målgruppen” Block B – evidensbaserade insatser – baskunskaper Block C evidensbaserade insatser i grupp och examinationsarbete Fortsatt arbete eller parallell arbete på arbetsplatsen/hemorten

Teman för 7,5 hp - 8 utbildningstillfällen Kursintroduktion och introduktion av kursupplägget. Att stödja människor i deras återhämtning. Psykossjukdomar, och övriga psykiatriska sjukdomar som kan leda till kognitiva funktionsnedsättningar. Att ha ett motiverande förhållningssätt i sitt arbete. Att arbeta för att möjliggöra för brukaren att ta kommandot i sitt eget liv Samverkansformer och stödsystem som betonar brukarens självbestämmande och integritet och bjuder in anhöriga. Åtgärder för att förbättra sociala färdigheter Olika metoder för att höja kvaliteten Två dagar för egna studier

På hemorten för VoS grupper/arbetsplats: Inspelade filmer och diskussionsförslag Kursdeltagare tillsammans med enhetschef är ansvarig för upplägget. Brukare/vägledare deltar. Tema till upptakten : Om VoS Samverkansformer Diskussion: Vad är syftet med utbildningen? Förslag till teman: återhämtning kognitiv funktionsnedsättning motiverande förhållningssätt NR vid schizofreni vård och stödsamordnarens roll och resursgruppens utformning att arbeta med mål och målformuleringar

Stärkt brukarinflytande Våren 2013 Utbildning till brukarkonsulenter Utbildning Handledning Brukarkonsulenterna knyts till teamen som rådgivare, för att ge brukarperspektivet i utveckling, vård och behandling samt för att starta självhjälpsgrupper och fungera som coacher eller mentorer för brukare.