Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden."— Presentationens avskrift:

1 Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden

2 Matchning till arbete Den viktigaste uppgiften vi har är att få så många personer som möjligt till arbete. Det är viktigt både för individen och för samhället. Personer med funktionsnedsättning är ingen homogen grupp. De har olika färdigheter och det gäller att ta vara på deras förmåga att utföra ett arbete. Tillgången på sökande till jobben skiljer mellan orter. Det gäller att ta vara på denna möjlighet för personer som saknar arbete. För att så många som möjligt ska lyckas få ett arbete är geografisk & yrkesmässig rörlighet en viktig förutsättning.

3 Arbetsgivarkontakter
Arbetsgivarkontakterna är viktiga för att få personer till arbete, speciellt när det gäller personer med funktionsnedsättning. Arbetsförmedlingen måste samla in de lediga jobben. Det gäller att ta vara på alla de olika jobb som finns. Ju fler lediga jobb desto större chanser till arbete. Möjlighet till aktivitet på en arbetsplats ökar chanserna till arbete.

4 Arbetsförmedlingen ger stöd
När det finns ett ledigt arbete har Arbetsförmedlingen upp till 25 olika insatser att bidra med för personer med funktionsnedsättning. Exempel på stöd: Arbetspraktik, arbetsmarknadsutbildning, SIUS, Stöd till hjälpmedel på arbetsplatsen, Lönebidrag……..

5 Samarbete De arbetssökande är helt beroende av att samarbetet mellan oss fungerar för att de ska komma ut i arbete. Samarbeta mot samma mål, alltså ett arbete, där man har en lön och ett anställningsförhållande. Det ökar möjligheterna för personer som t ex har en funktionsnedsättning. Det gäller att inte flytta personer mellan olika system och att hålla fast vid målet arbete.

6 Finns vilja då finns möjligheten – alla människor har något att bidra med på arbetsmarknaden.


Ladda ner ppt "Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden."

Liknande presentationer


Google-annonser