Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

-utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "-utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten"— Presentationens avskrift:

1 -utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten
Välkommen! Workshop 2 -utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten Ort och datum

2 PROGRAM 09.00 Välkomna och dagens upplägg Pass 1
Presentation och diskussion i mindre grupper om arbetet med er lokala uppföljning   ca 10.30 Paus och påfyllning av kaffe och te Pass 2 ca 11.00 Sammanställning i olika verktyg Introduktion i hur uppgifter kan sammanställas och analyseras - SUreg och Excel Eget arbete med sammanställning av egen data, övning med ”fejk”-data i SU Träningsformulär eller omtag 12.30 Lunch Pass 3 ca 13.30 Presentation av resultat och analys/reflektioner från era lokala uppföljningar (inkl. eftermiddagsfika ca 14.30) Pass 4 ca 15.00 Nästa steg i arbetet med lokal uppföljning på hemmaplan 16.00 Slut för dagen

3 Pass 1: Presentation och diskussion om arbetet med lokala uppföljningar
Om relevant med flera grupper: Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3

4 forts. Pass 1: Presentation och diskussion om arbetet med era lokala uppföljningar (ca min per uppföljningsgrupp) - Vad planerade ni att följa upp då vi sågs vid workshop X den X månad? - Har ni hållit fast vi de frågorna? Har ni fått svar på dem? - Hur gick ni till väga med uppföljningen på hemmaplan? - Vilka svårigheter har ni stött på och vad har fungerat bra?

5 Pass 2: Sammanställning av data
Introduktion till att sammanställa data i Sureg och Excel Eget arbete med sammanställning av data från den egna uppföljningen eller lånad data, alternativt omtag – ny utformning av egen lokal uppföljning

6 Pass 3: Presentation av resultat från era lokala uppföljningar och analys/reflektioner
Ca min per lokal uppföljning (de som har preliminära resultat) Berätta om och visa någon eller ett par sammanställningar av det preliminära resultatet i er uppföljning - Bedöm kvalitet i sammanställningen (om relevant) - Vilka slutsatser drar ni utifrån resultatet i xx uppföljning? (eller andra exempel på resultat som presenterats)? - Hur planerar ni (skulle ni kunna) återkoppla och använda resultaten för analys och utveckling av verksamheten?

7 Pass 4: Nästa steg i arbetet med systematisk uppföljning
Vad är nästa steg i arbetet med er lokala uppföljning? Ta fram en konkret plan för nästa steg med mål, vem som ska göra vad när samt hur resultaten ska återkopplas till medarbetare. Skriv på blädderblock så att vi kan ta del av varandras planer.

8 Stödmaterial för systematisk uppföljning
webbutbildning handledning för fördjupning datorbaserade verktyg med manual skrift om systematisk uppföljning För mer information:

9 Kontaktuppgifter vid frågor:


Ladda ner ppt "-utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten"

Liknande presentationer


Google-annonser