RUC En mötesplats för förskolan/skolan i norrbotten och lärarutbildningen vid LTU.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Dolda kunskaper avslutande möte
Advertisements

Naturvetenskaps- och tekniksatsningen. Syftet med uppdraget Att under åren planera och genomföra systematiska utvecklingsinsatser inom ämnesområdena.
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Varför fokus på nyanlända just nu
ENA Samverkan skola och samhälle, lokalt och regionalt
Den svenska förskolan.
Sundsvall den 25/ Kommuner i Västernorrland och Hälsingland Välkomna till nätverksmöte inom Språk, läs och skriv.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Barn och ungdomsfrågor
Kristina Bäck VFU-handläggare
Förskola – lärande och yrkesprofession
Pedagogiskt ledarskap
Vetenskap och beprövad erfarenhet
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
På gång 2010 ….
SAMVERKANSAMVERKAN NY SKOLA – NY LÄRARUTBILDNING SAMVERKAN.
Utgångspunkter Skollagen Karriärförslag 2013 Forskningsprop 2013
Välkomna till Mötesplats Särskola 11 mars 2013
Välkomna till Mötesplats Särskola 11 mars 2013
Livsstil Hjärt och kärlsjukdomar HjärnskadorLungsjukdomar PatientupplevelserFysiska bedömningar Rehabilitering, Familjehem, hjälpmedel Läkemedelsbiverkan.
Förskolan i Fokus Program för seminarier Läsåret R U C – i samarbete med Norrbottens kommuner.
Luleå tekniska universitet Rektor vid LTU Johan Sterte Utbildningssamverkan
Implementering av nya läroplaner
17 december Dolda kunskaper 17 december
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Förskolelyftet Förskolans potential har inte utnyttjats fullt ut. Ett lekfullt lärande i förskolan kan bidra till att fler lyckas i skolan. Fortbildningen.
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
Nationella skolbiblioteksgruppen – vilka är vi? Bibliotek i folkhögskola och folkbildning, Centrum För Lättläst, DIK-förbundet, Föreningen Svenska Läromedel,
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Lärarlyftet II Haparanda Lärarlyftet Lärarlyftet LärarfortbildningenVALForskarskolor.
Elevinflytande Se sitt eget lärande och få inflytande över det
Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och.
UPPDRAGET kompetensutveckling av lärare en multimediadator till deltagande lärare e-postadresser till alla lärare och elever förbättra tillgängligheten.
F-6 och fritidshem/fritidsklubb 2013/14
Inkluderande intensivundervisning matematik åk 1
Försöksverksamhet med övningsskola och övningsförskola
Förslag till fortsatt arbete med kunskapsuppdraget Rektorsträff
Möten. Möjligheter. Mervärde.. Mathias Ahrn Lärare (15 år) IT-pedagog (2006 och 2013) Projektledare.
Ann-Britt Åsebol Riksdagsledamot sedan 2010 Bakgrund som lärare, skolledare, lärarutbildare Startat frigymnasium Arbetar i socialförsäkringsutskottet.
Nätverksträffen i Sundsvall 2008
Kunskap och bedömning för utveckling och lärande
Disposition och utgångspunkter
Läroplansträff fritidshem
Skolutveckling via digitala medier
Forskningspåverkan i praktiken. Vad gör SKL?  Alla kommuner, landsting och regioner medlemmar  Intressebevakning  Medlemsstöd  Utvecklingsfrågor.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Regional samverkan för en skola på vetenskaplig grund
Nationellt Centrum för Matematikutbildning NCM HSV.
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:30-10:10Inledning och intresseanmälan till nätverk Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum.
För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet RUC - Regionalt utvecklingscentrum Samverkan vid Sektionen för lärarutbildning Högskolan i Halmstad.
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Matematikutveckling i Olofströms kommun Mikael Gustafsson & Camilla Stridh ”Ett nätverk att räkna med!”
Barn- och utbildningsberedningen 1 november 2012.
Region Östergötland Nätverk för IT och lärande Mjölby den 19 mars 2003 Verksamhet med NätverkSamordnare 2003 ingår nu i nya myndigheten för skolutveckling.
Träff med fritidsgårdar Örebro län 24 nov 2009 Hällefors kommun VÄLKOMNA!
Välkommen till Lärstämma för personal i fritidshem 09:10-09:50 Konferensen öppnas. Inledning. Gerd Pettersson, Regionalt utvecklingscentrum (RUC) 09:50-10:30.
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Snabbgenomgång för glömska eller nya kontaktpersoner.
Nämndplan 2015.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Förstelärare, principer från vt Vilken enhet som ska få möjlighet att utse ny förstelärare beslutas av Produktionsdirektör Fördelning per enhet.
Inkludering Att ta till vara på nyanlända elevers kunskap.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Digitalt laborativt centrum Högskolan i Halmstad
Undervisning i förskolan 12 oktober mars 2017
Dialogmöte förskoleklass
Personen från Skolverket
Presentationens avskrift:

RUC En mötesplats för förskolan/skolan i norrbotten och lärarutbildningen vid LTU

Aktivitetslista RUC vid LTU 2010-2012 RUC:s verksamhet 2010 Förskolelyft Lärarlyft Kultur i Skolan – konferens Regionalt matematiknätverk Diskrimineringsseminarieserie Hälsofrämjande skola – konferens VFU – utveckling av nya bedömningsunderlag osv VFU samordnarmöten internt och extern Kurs för barnskötare – Skolverket

RUC:s verksamhet 2011 Kommuninventering inför satsningen SKOLA 2011 ”Människor som kan uppföra sig, gör det” Föreläsning i samarbete med SPSM Jag har en plan! En läroplan. Föreläsning av Anne-Marie Körling Elevinflytande i praktiken – Föreläsningsserie tillsammans med Rädda Barnen VFU samordnarmöten – för att utveckla den verksamhetsförlagda utbildningen i våra kommuner VFU – Helt nytt avtal Skolverkets träffar – ca 8 per år Lärarlyftet II Förskolelyftet II Matematiksatsningen Regionala nätverksträffar för matematikutvecklare 3 ggr/år Matematikträffar för de som fått medel från skolverket 2 ggr/år Nätverk för fritidspedagoger och deras rektorer 2 ggr/år Utvecklingsledarnätverk 3 ggr/år. Vad påverkar resultaten i Svensk grundskola? Utbildning i 4 steg med eget fördjupningsarbete. Målgrupp utvecklingsledarna. Visst duger jag – filmvisning och debatt kring Ingela Lekfalks film Seminarieserie för VFU lärare – fortbildning för handledare 3

Entreprenöriellt lärande – högskolekurser via skolverket Lärarlegitimation – kommunsamverkansgrupper för framtagande av nya kurser vid LTU utifrån kommunernas behov Nyfiken på det okända – samarbete med Rädda barnen för att ta fram nya pedagogiska material för förskolan Spela roll – fortbildning för pedagoger om värdegrunden i samarbete med Forum för levande historia CETIS (Centum för teknik i skolan) Gemensamma fortbildningsdagar SES ONLINE! Utbildning för pedagoger som jobbar med unga internetanvändare. Referensgrupper och arbetsgrupper i statliga, kommunala- och ideella organisationer

RUC:s verksamhet 2012 (jan-oktober) Skola 2011- implementeringsutbildning av nya styrdokument för lärare Förståelse för läroplanerna - implementeringsutbildning av nya (reviderade) styrdokument för förskollärare Lärarlyftet II, vt 12, ht 12, vt 13 Förskolelyftet II, vt 12, ht 12, vt 13 Stödinsatser i matematiksatsningen 2011-2012: - Projektledarutbildning för projektägare (ofta lärare eller utvecklingsledare) i matematiksatsningen - Öppet seminarium kring nationella prov och kunskapskrav i matematik - Öppet matematikdidaktiskt seminarium med aktuell forskning samt med information från Skolverket om nya matematiklyftet. (Samt deltagande i Skolverkets uppföljningskonferenser) Fortsatta nätverksträffar för Norrbottens kvalitetsnätverk (med kommunala utvecklingsledare), och inkluderad handledning och kompetensutveckling av Jan Håkansson utifrån rapporten ”Vad påverkar resultaten i svensk skola?”. Fortsatta träffar för det Norrbottens regionala förskolechefsnätverk 2 ggr/år Öppen föreläsning för lärare och skolledare, i samverkan med SPSM, Skola i förändring: Vad betyder de nya läroplanerna för arbetet med elever i behov av särskilt stöd? Konferens för lärare och skolledare om nyanlända elevers kunskapsutveckling och läroplanens värdegrund- i Luleå och i Gällivare.

Nationellt samarbete mellan RUC på landets olika lärosäten, kontakter med såväl Skolverket som Skolinspektionen (utifrån temat skolutveckling på regional nivå) Webbsändning till länet av föreläsningar från Thomas Kroksmark och Mikael Alexandersson (”En skola på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet” samt "Prövad och beprövad erfarenhet; då, nu och sedan), öppet för alla. Webbsändning till länet av föreläsning av Christian Eidiewald (”Kan inte pojkar bara få vara pojkar?” Jämställdhet i förskola och skola, vad är det – och för vem?). Konferens för lärare och skolledare om skolans demokratiuppdrag. Nätverksträff för fritidspedagoger och rektorer, med inkluderad föreläsning om Fritidshemmet roll och uppdrag.

RUC gör också följande (bl.a.): deltar i styrgruppen för projektet Olika, men lika! Som drivs i samarbete med Rädda barnen och Luleå kommun (om Barnkonventionen, mångfaldsarbete och värdegrundsfrågor i förskolan) deltar i det strategiska arbetet för att hitta former för forskningsspridning i länet (där kommunförbundet är sammankallande) förmedlar och hanterar initiativ och frågor från skolmyndigheterna (t.ex. Matematiklyftet, utbildning kring vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, entreprenörsskap, NO/teknik, likabehandling m.m.) Förmedlar en rad kontakter mellan kommuner och universitetet, t.ex. vad gäller köp av uppdragsutbildning, spridning av forskningsprojekt, studiebesök och samverkan mellan verksamheter, förfrågningar kring aktuell forskning och utbildningar, frågor kring VFU etc

Till hösten och vintern planeras bl.a.: Konferensen Skolan i fokus- tvådagarskonferens för länets F-9 lärare Förnyad implementeringsutbildning för förskolan (för dem som inte kunde gå förra gången) En inspirationsdag för lärare i matematik, teknik och naturvetenskap (tillsammans med KVA och Skolverket) Seminariedag för rektorer kring introduktionsåret (det s.k. mentorsåret) En konferens (gemensam med Västerbotten) kring bedömning Fortsatta matematikdidaktiska seminarier och nätverksträffar för matematiknätverket Fortsatta träffa för Norrbottens kvalitetsnätverk (med kommunala utvecklingsledare) Fortsatta träffar för Norrbottens regionala nätverk för förskolechefer En insats inom idrott och hälsa En insats kring demokratiuppdraget i samarbete med Forum för levande historia Deltar i referensgrupper och arbetsgrupper i statliga, kommunala och ideella organisationer

Ekonomisk sammanställning