Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och."— Presentationens avskrift:

1 Några godsaker á lá Nacka

2 Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och lärare Nacka beforskas, Unos uno – post hoc Fjädern – kvalitetspris för förskollärare, lärare och fritidspedagoger Fou-lab och fou-seminarium ALL information på www.nacka.se (tryck på rutan ”anordnare”)

3 Fou-lab – arenor för att bygga kompetens att omvandla kunskap till praxis… …för att öka måluppfyllelsen för barn och elever Möjligheter att träffa och samarbeta med intresserade personer från andra skolor, för att tillsammans utveckla, testa och genomföra nya idéer inom ett antal viktiga områden Satsningen har som målsättning att stärka kunskapsbasen för förskolans och skolans personal genom att arbeta fram metoder som stödjer utvecklingen av kunskap, erfarenheter och effekter i förskolor och skolor i Nacka

4 Fou-lab läsåret 2010/2011 Ett till ett – pedagogik för ökad måluppfyllelse genom digital kompetens (för personal med erfarenhet av att arbeta med ett till ett, alla åldrar) Kommunikation i alla ämnen – språkets betydelse för kunskapsutveckling (alla åldrar, särskilt samhälls- och naturvetenskapliga ämnen ) Små barns lärande – utmaningar och stimulans för alla (särskilt förskolan) Vägledning på riktigt! – karriärutveckling för alla (alla åldrar, både lärare, skolledare, vägledare inom skolan och fristående vägledare) Passion för matematik! – ökat självförtroende i matematik Inflytande på riktigt! – för bättre resultat (alla åldrar, personal och skolledare)

5 På jakt efter framtiden…..

6 Nya styrdokument….och de gamla… ”Trestegsraket” 1)Information på rektorsmötena 2)Kvalitetsutvecklingsdagen den 24 november om det pedagogiska ledarskapet bl.a. 3)Tematisk seminarieserie för skolledare, ex. likvärdighetsgarantin, likabehandlingslagen, avgifter och längre ledigheter etc.


Ladda ner ppt "Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och."

Liknande presentationer


Google-annonser