Vad är Nationella cannabisnätverket? Behandlare från kommun och landsting som arbetar specialiserat med cannabisfrågan Nätverket startade år 2000 med ett.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Taktisk grupp Programområde Psykiatri
Kunskap till praktik – vad har åstadkommits och vad kommer att ske Linnéuniversitetet Sveriges Kommuner och Landsting
”Plug-in” avbrott från gymnasiet. Andel av befolkningen i åldrarna 18–24 år med högst grundskola som inte genomgår utbildning (2009) Källor:
Överenskommelse om psykisk ohälsa 2013
Kunskap till praktik – vad är det, vad har åstadkommits och vad kommer att ske Katrineholm Sveriges Kommuner och Landsting
Psykisk ohälsa – överenskommelse 2014 mellan staten och SKL
Programområde Personer med funktionsnedsättning
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Utbildningar mot cannabis
KIA - Göteborgs Stad Utbildningsförvaltningen har registeransvar
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Kommundirektörsföreningen i Sverige
Samhällsråd T. Innehåll Vi ansluter till den nationella ANDT-strategin De 7 länsmålen bygger på länets folkhälsoplan, regionalt program för social välfärd.
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
Placerade barn och unga i familjehem och HVB Trygg och säker vård – SoS Nationellt kunskapsstödNationellt kunskapsstöd - Handbok - Handbok - Vägledning.
 ”Lyfta” barn och ungdomsfrågor som ett viktigt, prioriterat område för landsting, regioner och kommuner  Barn & unga utgör 1/3 av befolkningen och tillbringar.
Södra Älvsborgs Sjukhus Självskadenoder Satsning av regeringen Överenskommelse mellan regering och SKL Södra Älvsborgs Sjukhus.
Om CARPE Projekt.
Kunskap till praktik Utveckling av missbruks- och beroendevården Sveriges Kommuner och Landsting
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
1 Vad sägs i Socialstyrelsens tillsynsutredningar om missbruks- och beroendevården och vad visar Kunskap till praktiks uppföljning? Remisskonferens 2011.
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
Vad är Landsbygdsnätverket? = Landsbygdsprogrammets nätverk Ca 90 medlemmar Styrgrupp, 11 ledamöter, 1 ordförande Kansli.
Överenskommelse 2013 Psykisk ohälsa
Länsgemensam ledning i samverkan
Följa upp läget i landet
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Behovet av nationell satsning på IT-stöd Barns behov i centrum (BBIC)
Vägen mot handlingsprogrammet… Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet, SOU 2010:11 Litteraturutredningen, SOU 2012:65.
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Loke Projekt Karlstad 2011 Värmland
Bakgrund Nationell Nivå Projekt Carpe var ett nationellt projekt som startade 2009 och ligger som grund för förändringarna av titlarna och de nya kompetenskraven.
Information om pågående överenskommelser 2013 mellan staten och SKL.
UIV Uppföljning av Insatser för Vuxna missbrukare Ulf Kassfeldt
Equal – fas lll Nätverk mot fattigdom Spridnings- och påverkansaktiviteter.
1 Vad innebär missbruksutredningen för Västra Götaland Sveriges Kommuner och Landsting
Ungdom som röker cannabis – vad med pårörande
Barn i Riskmiljö Nätverk Närvård CFL Söderhamn 22 februari 2013 Karin Gisselman Processledare Kunskap till praktik.
PRODIS – PReventiOn av Dopning I Sverige. STAD:s uppdrag från FHI 1. STAD fått ett uppdrag av FHI att samordna det nationella nätverket PRODIS 2. Aktörerna.
Konstens Open Space 17 februari 2011 Ett strategiskt samtal om konstområdet i Kronobergs län En del av arbetet med Kulturplan Kronoberg
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Karlstad Kurprojektet – En möjlighet till samverkan! Ett led i regeringens psykiatrisatsning.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
SOLLEFTEÅ - en kraftfull kommun …där människan står för kraften tillsammans med skogen, vinden och vattnet.
Utvecklingsledare Kunskap till praktik
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Miljödepartementet Miljömålssystemet Riksdagsbundna mål.
Presentation och sammanfattning SAMBA ”Barn i risk! Samt förslag till fortsättning.
Överenskommelse mellan Regeringen och SKL Prioriterade grupper Barn och unga år som har, eller riskerar att utveckla, psykisk ohälsa Personer.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Fördjupad utvärdering 2015 Fokusområde Hållbara städer: Urbanisering Anna Wahlström, Naturvårdsverket.
Landsbygdsnätverket Medlemmarnas nätverk med stadig tillströmning (läget sept 2015) 78 organisationer och myndigheter 58 av dem som är aktiva i grupper.
Kort om tidsplanen för verksamheten äldreomsorg Hösten 2015 planering för pilotprojekt. Januari 2016 start pilot vårdboende. Våren 2015 fortsatt planering.
Verksamhetsuppföljning. Årlig uppföljning av verksamheten Verksamhetsuppföljning Självskattning Regional Lokal om man vill.
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
Västra Götalandsregionen Införande av internetbaserat stöd och behandling.
Mats Hellstrand, för temagrupp Indikatorer-Avtal-Ersättning Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS) Indikatorresultat verksamhetsår 2014.
Erfaringer fra opprettelse av det svenske cannabisnettverket
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Överenskommelse mellan staten och SKL
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Varför en satsning på psykisk hälsa?
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
PRODIS – PReventiOn av Dopning I Sverige
Presentationens avskrift:

Vad är Nationella cannabisnätverket? Behandlare från kommun och landsting som arbetar specialiserat med cannabisfrågan Nätverket startade år 2000 med ett fåtal personer och består idag (sept 2014) av 185 registrerade enheter med 450 medlemmar Årliga konferenser för erfarenhetsutbyte och kunskapspåfyllning

Syfte med nätverket Utbyta erfarenheter mellan behandlare/behandlingsenheter Metod- och kompetensutveckling Kvalitetssäkra arbetet Initiera och påverka så att fler program startar Samordna utvärdering

Uppdragsutbildning 7,5 poäng Utbildning av utbildare Manual Utvärdering Cannabisprogram för ungdomar Cannabishjälpen – Frågor och svar samt Internetbaserad intervention Plan för RCTstudier (HAP samt internetbaserad intervention)

Projektåren Internetbaserad intervention Cannabishjälpen Tidiga interventioner Inventering och sammanställning Kunskapsspridning Nationella konferenser, regionala- och lokala utbildningar + undervisningsfilm

Tidiga interventioner En forskningssammanställning framtagen En inventering av vad som görs i nätverket En referensgrupp har med ovanstående underlag tagit fram Cannabisprogram för unga Testats i sex städer, sammanställning av resultat presenteras i början av 2015 Kunskapsspridning 4000 professionella nåtts av insatsen under nationella, 10 regionala och ett 20 tal lokala 9 utbildningsfilmer producerade Utbildargrupp

Internetbaserad intervention En kunskapssammanställning genomförd Ca 400 besökare/dag och ökande antal frågor Självhjälpsfunktion ligger ute Byggs upp i nära samverkan med nätverket, direktlänkar till rådgivare (Hitta hjälp) RCTstudie av interventionen planeras

Utbildargruppen Ett 30-tal personer i nätverket är utbildare, certifierats genom SKL/Kunskap till praktik De som tillhör utbildargruppen är erfarna, professionella utövare i HAP HAP lärs ut; cannabiseffekter på människan, bemötande och behandling. Utbildning i HAP, Cannabisprogram för ungdomar och cannabisfrågor för professionella

Utbildningsfilmer