Bara Bra Möten Ekot Surahammar 150129.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Mål med samverksanssystemet
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Nulägesanalys genom frågor
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
FASER I ARBETSGRUPP.
Lösningsinriktad Pedagogik.
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Värdegrund 1.
Källbystugans kvalitetsarbete
Problemsnack eller bygga lösningar.
Tips o råd till din egen golf. Du har kunskapen…..
SET Social Emotionell Träning
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Syftet med en personlig handlingsplan
Konsten att leda sig själv
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
Kriser.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
Att samtala med ungdomar om tobak
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Läroplansträff Välkomna.
JME Johan Möller Education
Det kognitiva perspektivet (Kapitel 4)
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS” Karim Daho Januari 2007.
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Valnöten VAD/HUR.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Resultatfokus Den resultatfokuserade definitionen av en vinnare handlar om tre saker: resultat jämförelse med andra undvika misstag.
Nonviolent Communication NVC”Giraffspråk”. Marshall Rosenberg Vad är det som gör att vi tappar kontakten med vår medkänsla? Varför beter sig människor.
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
PEDAGOGENS FÖRÄNDRADE LEDARSKAP.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Tillsammans.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Att arbeta med människor Erfarenheter från mina olika ledarroller Uddevalla den 25 januari 2012 Karl-Erik Nilsson.
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Anställningsintervjun
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Vad kännetecknar en Reggio Emilia inspirerad förskola?
Personligt agerande PIE. IEI. LiU. Carina Höyheim 2010
Välmående ledarteam Tomas Ekeberg & Cecilia Blanckert
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
Lärenergi När jag känner :
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Henrik Drakenberg & Jörgen Sandahl
Socialpsykologi.
Handledarutbildning för Läslyftet ht15-vt16 Handledning – Ewa Wictor
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT.
Ju mer vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans, ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir. För mina vänner är dina vänner och dina vänner är mina.
Gruppers utveckling enligt IMGD (GDQ)-modellen
Integritet läroplansanalys.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT
Bara Bra Möten Ekot Surahammar
Engagemang i svenska företag enl. Gallup
Varmt välkomna!! Grundläggande ledarskapsutbildning för dig som har uppdrag i, eller åt, partiet Träff 3.
Presentationens avskrift:

Bara Bra Möten Ekot Surahammar 150129

Uppbjudning 5 min Bjud upp eller bli uppbjuden med/av någon du inte har pratat med på länge. Diskutera vad dina tankar är kring arbetet just nu.

Vår vision är Bara Bra Möten Varför har vi en vision? Hur har vi jobbat med den? Vad har vi kommit fram till så här långt?

Vad har vi jobbat med tidigare? Pedagog – Pedagog Pedagog – Förälder Pedagog – Barn Vilka förutsättningar har vi för att nå Bara Bra Möten?

Olika forum: Syfte Ansvarig Måndagsmöte Dialog om pedagogiskt nuläge Ki Pedagogmöte Att utveckla verksamheten Maria & Linda Personalmöte Husmöte Information gällande verksamheten Köksmöte Ämnesområden Ämnesansvarig Handledning Att utveckla verksamheten (person & roll) Reflektion Pedagoger = Jag SKA-summering Dokumentation Ansvarig pedagog

Hur möts vi i dessa forum? Är det ok med debatt och diskussion om redan fattade beslut? Dialog: Alla lyssnar - alla delar med sig. Den goda lösningen i centrum. Ny förståelse och insikt skapas. 1+1=3 Diskussion: Fokus på detalj istället för helhet. Undvikande av konflikt sätts i centrum. Resulterar i ytliga kompromisser. 1-1 Debatt Fokus på att vinna samtalet. Individers/gruppers särintresse sätts i centrum. Högst röst, status eller bäst argument vinner. 1-0 Källa: KlarUtbildning/Anders Härdevik Osams: Olika uppfattningar, utan respekt, debatt Oense: Olika uppfattningar, med respekt, diskussion & dialog, leder till utveckling

Olika syn på tillvaron Harmonisyn Konfliktsyn Konflikter är något negativt, något dåligt Konflikter är onormalt Konflikter orsakas av bråkmakare Konflikter kan och bör undvikas Konflikter ska undertryckas och elimineras Förändring är inte positivt Konfliktsyn Konflikter mellan människor är naturligt Konflikter är normalt Konflikter är oundvikliga Konflikter är berikande Förändring kan vara positivt och utvecklande

Uppbjudning 5 min Bjud upp någon/bli uppbjuden med/av någon du inte pratat med på länge. Diskutera vad ni tycker att det innebär med Bara Bra möten mellan pedagoger.

Vi har aldrig tid… För att äga rätten att påtala tidsbrist måste jag veta… …att jag gjort vad jag kan för att själv skapa tid… …vad jag ska ha tiden till!

Pedagog Pedagog Pedagog Framgång Vad är framgång? Vad beror framgång på? Har vi nått framgång och hur vet vi isf det? Hur når vi framgång? Pedagog Pedagog Pedagog - - - Pedagog Förälder Barn

Gruppfaser 2 sätt att se på det… Stadie 1 Tillhörighet & Trygghet Medlemmarna är koncentrerade på den personliga tryggheten. De är rädda för att bli avvisade. De uttrycker ett behov av tydliga direktiv från ledaren. Interna konflikter är sällsynta. Stadie 2 Opposition & Konflikt Det uppstår konflikter kring värderingar. Missnöje med rollfördelning börjar dyka upp. Medlemmarna utmanar och ifrågasätter ledaren. Det bildas subgrupper vilka ses som hot mot gruppen av övriga. Stadie 3 Tillit & Struktur Det råder en markant ökad klarhet och konsensus om målen. Ledarens roll blir mindre styrande och mer konsultativ. Ökad tolerans för subgrupper. Tilliten ökar och samarbetet blir tydligare. Konflikter uppstår men hanteras effektivare. Stadie 4 Arbete & Produktivitet Medlemmarna delar teamets mål. Medlemmarna är medvetna om sina roller och har accepterat dem som sina. Delegering präglar ledarstilen. Teamet förväntar sig att varje medlem ska vara framgångsrik. Subgrupper är integrerade i helheten och erkänns/belönas. Teamet har effektiva strategier för konflikthantering. Vilken fas är vi i och hur går vi vidare till nästa?

Några avslutande frågor?