Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Självledarskap Som Skapar Skillnad – läsåret
Enkät kursslut chef ,5%
Demonstration Klicka på första bilden och sedan bildspel så går bildspelet automatiskt. Avsluta med esc.
Projektledare Anton Olofsson
Rexnet.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Charmtrollen är våra allra yngsta deltagare och där innebandyn ännu inte är i fokus. Tanken är att bli barnens första kontakt med organiserad idrott, känna.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
UNDERLAG FÖR BEDÖMNING AV APU ETT FÖRSTA FÖRSLAG.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
VÅRDFÖRBUNDET 2007.
Nya Elementar!.
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
VIBF,s Utbildningar. Våra utbildningar är: Ledarutbildningar. (Bul)
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA 1. UTHÅLLIGHET. 2. KONCENTRATIONSFÖRMÅGA Uthållig bara korta stunder i taget Slutför oftast arbetsuppgifter.
Våga vara chef - en trestegsutbildning för chefer och ledare
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Hej och välkomna!.
En arena för skolutveckling, IT och lärande, maj 2010, Nacka Strand.
Söderhamnsmodellen inflytande barn & unga
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Matematiklyftet Märta-Stina Gahlin Lundberg
HaschAvvänjningsProgram
UTHÅLLIGHET 2. KONCENTRATIONSFÖRMÅGA FUNKTIONSSKATTNINGSDIAGRAM = Deltagare (röd) = Handledare/kontaktperson.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
Enl. McKinsey m.fl. Sammanhållen kvalitet i lärandet Lärarprofessionens mycket stora betydelse – lärarnas status, rekryteringen till yrket Kompetensutvecklingen.
RAMS -R ehabilitering, A rbets M arknad och S ysselsättning En verksamhet som riktar sig till personer mellan 18 och 64 år som uppbär försörjningsstöd.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Att tillsammans påverka!
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Delaktighet.
COPE – föräldrautbildning Erfarenheter från Linköping 1999 – 2003
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Ny skollag – reviderad läroplan för förskolan
Övergången mellan sidorna sker automatiskt med 20 sek. intervaller. Ni kan även använda rullningslist för att komma till nästkommande sida.
1 ATK’s nya träningsgrupper – hösten 2010 Informationsmöte Agenda: Bakgrund - Varför ändra i våra träningsgrupper? Vilka ändringar är gjorda.
Verksamhetsidé och omfattning Verksamhetsidé och syfte Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden organisation som sedan 1980 verkar för att.
Styrel Ett modernt system för prioritering av elanvändare vid elbrist som införs
Teknisk nämnden Nämndutveckling Underlag och utkast till uppläggning.
Elevdemokrati i praktiken
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Var tredje timme dör en förälder till ett barn under 18 år i Sverige.
Meritportföljen i fokus
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Träning Måndag kl i Rutsborgshallen. Vi måste bygga sarg innan träningen så vi vill att killarna är på plats och ombytta 10 min innan (kl 17.20)
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Attityd med Prové. Kareby IS har fått förmånen att bli nominerade att ingå i projektet ”Attityd!”, som drivs av verksamhets- och organisationsutvecklingsföretaget.
Lära för livet!.
För mer information, kontakta:
Level Up steg 2 & 3.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Välkommen!.
Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 1 januari 2019
Förbättra klubbkvalitet
”Tänk om det räckte att vara asbra på sitt jobb” - om jämställdhet, mångfald och att vända en kultur Alexandra Johansson 26 mars 2019.
Vägledningsmodellen Utsikt-Insikt-Framsikt & Varför en modell?
Presentationens avskrift:

Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop

Bakgrund Drömtåget startades 2002 i samarbete med Nacka kommun av den adopterade trefaldiga världsmästaren i innebandy Jonathan Kronstrand och hans adoptivpappa Rune Nilsson (tidigare lärare och rektor på Tollare Folkhögskola. Från att då endast ha varit en bejublad föreställning som hittills setts av över ungdomar i hela Sverige så har Drömtåget under åren utvecklats till ett helhetskoncept. Drömtåget har fått mycket goda referenser under åren med många mycket nöjda företag skolor, idrottsföreningar Drömtåget utbildar i: - hur man effektivt lär känna varandra i en grupp - hur man får ökad samarbetsförmåga i gruppen - en positivare framtidstro med ökade målsättningar - Hur man får gruppen att reflektera över livets många möjligheter - ger gruppen ökad tro på sina drömmar och mål - hur man får stark gruppgemenskap och ökad trygghet - bättre självkänsla och självförtroende hos både hos individen och i gruppen - ökad förmåga att se och förstå varandras olikheter Drömtågets modell är processinriktad med en metodik som belyser friskfaktorer och vill bygga folkhälsa bland både barn, ungdomar och vuxna. Drömtåget har visat sig vara oerhört lätt att integrera i redan pågående processer eller för att starta upp nya och skapar kontinuitet eftersom både spelaren och föreningens ledare handledare får utbildning samtidigt. Det genomarbetade utbildningsmaterialet är ett utmärkt underlag för fortsatt värdegrundsarbete i laget. Drömtåget expanderar inför hösten 2010 Under hösten kommer Drömtåget utbilda ”Drömtågspedagoger” med målsättning att rektytera en person i varje kommun. Vi söker efter lämpliga personer som vill arbeta med att utbilda i Drömtågets modell, ”Hjärnringen”. En drömtågspedagog utbildas två tillfällen per år en på hösten och en på våren. Deltagarna utvecklas till Drömtågspedagoger under två heldagar på Tollare folkhögskola av Jonathan Kronstrand, Ylva Ryenols, Anna Asci mfl. Vi kommer hålla i fyra utbildningshelger med handplockade personer. Drömtåget utbildar personalen i det material som de själva sedan kommer behärska att lära ut. Utbildningen innebär inte bara att deltagarna får kunskapen att lära ut Drömtåget modell utan ger även personlig ledare och coachutveckling för deltagarna

Drömtågsmodellen Vad är Drömtåget? Drömtåget sätter upp förebildsaffischer som bygger på intervjuer. Ledarhandledning genomförs som förberedelse inför föreställningen/uppföljningen. Föreställning/talkshow som spelas för spelare tillsammans med lagansvarig ledare. Uppföljning som sker i laget i direkt anslutning till föreställningen. Pedagogiskt utbildningsmaterial som innehåller övningar som ledaren guidats igenom. Utbildningsmaterialet som laget fortsätter arbeta med en gång i veckan. Uppföljning med ledare och Steg 2 i ledarhandledningen genomförs.

Kontaktuppgifter: Drömtåget Kronstrand och Nilsson AB Kamratv 4, Nacka Kontaktperson: Jonathan Kronstrand