Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rexnet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rexnet."— Presentationens avskrift:

1 Rexnet

2 Bakgrund och historik Snabbfakta timmar pedagogik Den tid som pedagoger bidragit med i utvecklingsarbetet i Rexnet uppgår till ca timmar under åren Detta för att säkerställa en funktionell plattform som är anpassad till verksamheten. 3.000 timmar i ideellt arbete av privata företag Privata företag har bidragit med ca timmar i ideellt arbete under åren. 7,5 miljoner kronor i eget kapital Eget insatt kapital i form av kontanta medel i utvecklingen under åren uppgår till ca 7,5 miljoner kronor.

3 1996-2002 Bakgrund och historik
Etapp I startade år 1996 efter initiativ från Sandvikens kommun, och sedan år 1997 har Kommunförbundet Gävleborg fungerat som huvudman för projektet. Etapp II fortsatte år i form av ett projekt inom EU-mål 2 med Kommunförbundet Gävleborg som projektägare. I etapp II har Gävleborgskommunerna Sandviken, Hofors, Ockelbo, Bollnäs, Ovanåker, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig liksom Länsstyrelsen Gävleborg, Kommunförbundet Gävleborg samt privata samverkanspartners ingått som medfinansiär i tid och pengar. Uppsala kommun har anslutit till projektet genom ett ”hängavtal” och finansierat sin medverkan med egna medel.

4 Bakgrund och historik Våren 2001 Hösten 2001 Våren 2002
Våren 2001 lanseras rexnet.nu i version 1.0. Samtidigt startas ett upphandlingsarbete inför nästa utvecklingsfas. För att uppnå högsta möjliga tillgänglighet driftsätts Rexnet i september 2001 i dess befintliga miljö hos Qbranch AB, som innebär driftsupport 365/24. Hösten 2001 I december 2001 tecknas avtal med Qbranch AB för utvecklingen av Rexnet 2.0. Våren 2002 Januari 2002 påbörjas utvecklingsarbetet av Rexnet 2.0

5 Nutid Rexnet idag Tieto Enator äger och driver utvecklingen vidare av Rexnet. Ett FoU-institut ”för samverkan mellan lärande, pedagogisk verksamhet och digitala system” bildas. FoU-institutet skall arbeta med att knyta forskarkontakter samt kompletterande finansiering. Även stipendier och utvecklingsstöd till skolor och pedagoger kan komma att ingå i verksamheten. Instituet skall även arbeta i form av laborativa miljöer för ”deltagande design”.

6


Ladda ner ppt "Rexnet."

Liknande presentationer


Google-annonser