Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Processkarta över en övergripande löneöversynsprocess
Mål med samverksanssystemet
En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Självförvaltning Bollnäs kommuns skolplan
Exempel utifrån ett antal målområden
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Arbetsgivarens ansvar regleras i lag & föreskrifter
S OCIALA INVESTERINGAR Några frågor. Ä R DET NÅGON SKILLNAD MELLAN SOCIALA INVESTERINGAR OCH VANLIGA UTVECKLINGS - PROJEKT ? Sociala investeringar innebär.
Kompetensutveckling Processansvarig: Ulrika Sjöholm
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Lokalt kollektivavtal om samverkan
Avtal om lokal lönebildning 2011
Medicinska kommittén /1 Medicinska kommittén Uppdrag och arbetsgång.
(1) Landstinget Kronoberg 2009 – 2015.
Processkarta över en övergripande rekryteringsprocess
Behov av habilitering och rehabilitering
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
FAS 05 FÖRNYELSE- ARBETSMILJÖ- SAMVERKAN.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 4 Bered, fatta och effektuera ärendebeslut 11/ Jana Wahlberg Nyps utbildning- Företagsstöd.
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Delaktighet.
Välkommen till STs Trygghetsutbildning
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Regionstyrelseuppdraget enligt kommunallagen
1 Vad innebär missbruksutredningen för Västra Götaland Sveriges Kommuner och Landsting
Arbetsordning, LTH.
Case Central samverkan i Eksjö kommun 1-3 oktober 2013
Ledamot i en beredning - vad innebär det? Anders Öberg.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Informatören ”Att förmedla information till olika grupper i samhället. Beslutsfattare,allmänhet och myndighet.
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Juni 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd Lunds universitet.
Hur fungerar sjukskrivningsprocessen i praktiken
Detaljplan enligt nya PBL seminarium på länsstyrelsen Sammanställning av diskussionsfrågor.
SKAPAD AV. Trygghemma med digital teknik - går det att samordna? - Svar: Kort sikt, nej- Lång sikt, ja.
Samråds- och Samverkansförfarande Samverkan avser den dialog och samarbete som sker mellan självständiga och sido- ordnade samhällsaktörer för att samordnat.
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
Välkommen till STs Trygghetsutbildning
1 Personal- sekreterare Sökande Ämnes- företrädare (Ordf) LFN Beredning av ärende rörande anställning som lärare (adjunkt, lektor, forskarassistent och.
Riktlinjer för misskötsamhet
Vräkningsförebyggande riktlinjer Gemensamt uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet Stadsdelsnämnderna och de kommunala hyresvärdarna i Göteborg har.
TRR Trygghetsrådet - Din partner vid omställning Stockholm 29 november 2013 Johan Sandgren Ann-Sofi Sjöberg.
Kompetensförsörjning lärare och socialsekreterare ”Verktygslådan” AttraheraRekryteraIntroduceraEngageraVäxla.
Arbetsformer XX vattenråd. 1 Arbetsformer vattenråd Vattenrådet har rollen som samverkansorgan inom avrinningsområdet i relation till ansvariga myndigheter,
Samverkansavtalet 2011 Material APT Personalstaben, HR Arbetsgivarfrågor och support Samverkansavtalet Bygger på: FAS 05 Medbestämmandelagen (MBL) Arbetsmiljölagen.
Rehabiliteringskedjan. Ohälsotalet i februari ,4 32,1 41,2.
Samverkan. Förhandlingar Inflytandeförhandlingar Intresseförhandlingar Tvisteförhandlingar Kollektivavtalsförhandlingar.
HÖG LÅG Intresse Engagemang Delaktighet Möjlighet att påverka TID Inflytandeparadoxen.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Convention 2018 Vad? Varför? Vem? När?
Anslutningsprocessen, Högskolan i Gävle
Bakgrund Nationella rapporter visar att personer med funktionsnedsättning inte har tillgång till en tillgänglig primärvård anpassad utifrån sina behov.
KFS- Utbildningsavtalet
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
Utbildningsdepartementets arbete med den nya förvaltningslagen (2017:900) Anita Stawarz, kansliråd Utbildningsdepartementet.
Avveckling – Rutiner vid medelsbrist
Case- Heltid som norm i Vimmerby kommun
Varför ska vi samverka?.
Samverkansavtal 2017 Största förändringarna
Rättighet, skyldigheter och hantering av konflikter
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Kommun: Göteborg stadsdel Angered Antal handläggare 82 Antal chefer 3
Här kan processen komma att avslutas
KFS- Utbildningsavtalet
Hjälpmedelsförskrivning
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess Aktörer i processen rutin BESLUT DNR KN § C

Aktörer i processen Förvaltningens roll kontra församlingens roll Vid ett omplaceringsbehov betraktas Linköpings kyrkliga samfällighet som en arbetsgivare där man förmodligen måste söka lösningar över pastoratsgränserna. Under hela omplaceringsprocessen är det viktigt med ett nära samarbete mellan församling/kyrkoherde och förvaltningen för att hitta bra lösningar. Diskussioner med mottagande församling och förhandlingsarbete med fackliga företrädare sker på förvaltningsnivån, då samtliga anställningar är knutna till Linköpings kyrkliga samfällighet och bl a Lagen om anställningsskydd skall beaktas ur detta perspektiv. Det är viktigt att likforma och kvalitetssäkra processen. Facklig roll Stödja medlemmar och företräda deras intressen Företagshälsovårdens roll Vid behov kan vår företagshälsovård vid olika skeden i processen ge stöd till såväl chefer som medarbetare.

Önskemål om omplacering En församling kan av olika skäl begära prövning för omplacering av en anställd. Det är viktigt att en dialog har förts med den anställde, så att denne är medveten om vad som händer. I de fall önskemålet kommer från en anställd, ska en dialog först alltid ske med ansvarig chef. Tidsperspektivet Omplaceringen kan vara av mera akut karaktär, där temporära lösningar kan behöva hittas med relativt kort varsel. Men vid ett scenario som t ex rör en önskan om ändrad inriktning av någon verksamhet, kan ett mera mjukt förhållningssätt tillämpas, där tidsperspektivet medger att rätt möjlighet kan inväntas. En skrivelse som redogör för omplaceringsbehovet ställs till Au. Information De fackliga organisationerna bör informeras om att en förändring är att vänta. Facklig information sker på kyrkoförvaltningen en gång per månad. Ansvarig Kyrkoherden i den initiativtagande församlingen är ansvarig för att samtala med den anställde samt att lämna ett förslag till Au. Kyrkorådet ska hållas informerad om processen.

Ärendet föredras i Au eller för Au:s delegater Beslut om utredning ska göras Ärendet föredras och diskuteras i Au eller med Au:s delegater. Dessa beslutar om en omplaceringsutredning ska göras. Vid beslut om omplaceringsutredning, överlämnas ärendet med eventuella riktlinjer till kyrkoförvaltningen för inventering och beredning.

Beredning av kyrkoförvaltningen Samverkan Kyrkoförvaltningen samordnar omplaceringsbehov mellan församlingar/förvaltning. Kyrkoherdarna är kyrkoförvaltningens samtalspartner för prövning av olika möjliga alternativ. Kyrkoherden ansvarar för att ärendet vid lämpliga lägen i processen behandlas i kyrkorådet. Analys Om omplaceringen innebär en stor förändring, bör en konsekvensanalys göras både i överlämnande och mottagande församling.

Ärendet återförs till Au eller dess delegater Förslag till omplaceringsalternativ samt ev konsekvensanalys föredras i Au. Man bör överväga om berörda kyrkoherdar ska medverka i föredragningen. Au tar ställning. Ställningstagandet ska innehålla förslag till övergångsbestämmelser beträffande ekonomi och andra åtaganden.

Beslut Före beslut Den anställde och berörda kyrkoherdar informeras om Au:s ställningstagande. Innan beslut fattas skall förslaget förhandlas enligt MBL §11. Om beslutet avser präst eller diakon, skall domkapitlet göra en befogenhetsprövning. Beslut Au fattar beslut i ärendet. I de fall beslutet innebär en ökad kostnad för samfälligheten, överlämnas ärendet för beslut i Kyrkonämnden. Beslutet ska innehålla en tidplan med avseende på det ekonomiska åtagandet. Efter beslut En tidplan för det fortsatta arbetet tas fram tillsammans med berörda församlingar och ett introduktionsprogram planeras. Information Beslutet skall informeras till all berörd personal.