Informationsmöte Furulidsskolan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Vår vision för Segevångsskolan bygger på att vi tror att alla kan lyckas. Segevångsskolan ska vara en skola där alla är trygga, delaktiga, ansvarskännande.
Välkomna.
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Välkommen till Ängaboskolan
Plan mot kränkande behandling
Välkommen till Edboskolan
Välkomna till Östra skolan hösten 2010
Förskolan Matrisens Likabehandlingsplan
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Välkommen till Tullingebergsskolans förskoleklass 2014
Välkommen! Förskoleklass hösten 2014.
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
En reviderad läroplan för förskolan
Välkommen till Rönnbyskolan
SET Social Emotionell Träning
Förskoleklassen på Södermalms skola
LIKABEHANDLINGSPLAN elever Rudboda skola
Välkommen till Parkhemsskolans förskoleklass 2012
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Barn och Utbildning Föräldraenkät 2011 Totalt resultat förskola Svarsfrekvens hela enkäten (förskola och skola) 39 %
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
F-6 och fritidshem/fritidsklubb 2013/14
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Föräldramöte Ht
Skollagen - innehåll Inledande bestämmelser, kapitel 1
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM
Välkomna till Fristorpsskolan. Organisation 4 arbetslag (a-d), arbetslag d är idrottsklassen. Lärarna i arbetslaget undervisar oftast i eget arbetslag.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever ( per klass)
Läroplansträff fritidshem
Informationsmöte Furulidsskolan VÄLKOMNA! Furulidsskolan - med målet i sikte -
Läroplansträff fritidshem
Förskoleklass på Tomtebogård
Välkommen! Förskoleklass 2015.
Välkomna till Kungsholmens grundskola F
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
Östermalsmsskolans föräldramöte
”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till, och leva sig in andra människors situation samt viljan att hjälpa andra.”
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever Enhet: Gillberga skola.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Välkomna till skolstart läsåret 15/16
Nämndplan 2015.
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Välkommen till Ljungbackens skola!!
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Lillsjöskolan Bildspel visat 26 januari 2016 Vid öppet hus inför valet till förskoleklass.
Föräldraråd Syfte: En möjlighet för föräldrar att medverka i och ha inflytande på skolans verksamhet som helhet Att vara en diskussionspart.
(För-)Skola 2011 Annika Zetterström Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Uppsala universitet
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Hjärtligt välkomna till oss på Hörningsnässkolan Föräldramöte september 2016.
HEJ FÖRÄLDRAR! Välkomna till föräldramöte. Madelene Löfgren ◦ Grundskolelärare F-3 ◦ 35 år ◦ Sambo och två barn ◦ Bor på Bokenäset utanför Uddevalla.
Målens betydelse i formativt ledarskap. Upplägg Formativt ledarskap Förskolans uppdrag Styrdokument Analysera mål.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
Lillsjöskolan 19 januari 2017 Kl
Föräldramöte år 2-3 Välkomna!
Kunskap genom engagemang och kompetens
Inkludering och skolans uppdrag
Välkomna till informationsmöte på Järla skola
Samverkansråd
Presentationens avskrift:

Informationsmöte Furulidsskolan 130218 VÄLKOMNA! Trygga Furulidsskolan - med målet i sikte -

Ledningsgrupp Varla Vallda 232 elever 42 personal Utvecklingsgrupp Utvecklingsledare Rektor Ledningsgrupp Varla Vallda pedagogiska enhet

Informationsmöte Furulidsskolan Presentation av Furulidsskolan och Furulisskolans ledning Organisation och personal Värdegrund Syftet med utbildningen Förskoleklassens syfte Skolans uppdrag enligt läroplanen Furulids verksamhetsidé förskoleklass Mål för förskoleklassen Vad händer under våren? Inskolning Elevhälso- och trygghetsteam Mer information Inflytande och stöd Hur vi arbetar Frågestund Rundvandring

Pelikanen Förskoleklass Åk 1-5 Albatrossen Förskoleklass Åk 1-6 Vingens fritidshem (åk 2) Havsörnens fritidshem (åk 3) Fritidsklubben (åk 4-5)

Furulidsskolan Den lilla skolan vid skogsbrynet med dofter från havet! Nära till naturen! Litenhet ger trygghet – välkomnande atmosfär! Alla möjligheter till stimulerande utevistelse! Levande värdegrundsarbete! Modernt utrustad! Vi lär oss på nya sätt! VarlaVallda pedagogiska enhet

Ny Furulidsskola? Hösten 2011 – hur är det egentligen? Dokumenterade frågor och funderingar. Våren 2012 Fuktutredning i främst huvudbyggnad → renovering och tillbyggnad! (Klart ht 13!) Sommar – höst 2012 Ytterligare utredningar gjordes – Verksamhet i huvudbyggnad och gymnastiksal stoppades! → Tillfälliga lokaler i paviljonger och på Björkris skola!

Tätt samarbete fastighet och skola Vad vet vi? Nybyggnad! Förstudie av skolsituationen i Vallda – vad finns det för alternativ? Pågår. Programhandling. Vad vill vi bygga? Projektering. Hur ska vi bygga? Produktion ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ Tätt samarbete fastighet och skola ger framgång!

Glädje Jag låter glädje och lust finnas med under hela min dag. Jag hjälper till att sprida glädje. Ansvar Jag tar ansvar för mina handlingar. Jag följer de regler vi har på skolan. Medmänsklighet Jag tar hand om och bryr mig om andra. Jag försöker förstå hur andra känner och tänker. Jag är en god kamrat.

Trygghet Jag är inte rädd för någon på skolan. Jag blir accepterad för den jag är. Jag känner kamratskap. Lärande Jag vill utvecklas och lära mig nya saker. Jag får möjlighet att utvecklas efter min egen förmåga. Respekt Jag vet att alla människor är lika värda. Jag möter andra med hänsyn till andra.

Syftet med utbildningen ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. främja alla barns och elevers utveckling och lärande samt en livslång lusta att lära. förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på hänsyn ska tas till barns och elevers olika behov. Barn och elever ska ges stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i samarbete med hemmen främja barns och elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare

Förskoleklassens syfte Stimulera elevers utveckling och lärande Förbereda för fortsatt utbildning främja allsidiga kontakter och social gemenskap. Utbildningen i förskoleklassen ska utgå från en helhetssyn på eleven och elevens behov. Förskoleklassen ska medverka till att elever med annat modersmål än svenska får möjlighet att utveckla både det svenska språket och sitt modersmål.

Skolans uppdrag enligt Lgr 11 Kunskapsuppdraget ”Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden” Undervisningen ska ha ett Historiskt perspektiv Miljöperspektiv Internationellt Etiskt perspektiv

Det sociala uppdraget ”Alla som arbetar i skolan ska samarbeta med elevernas vårdnadshavare så att man tillsammans kan utveckla skolans innehåll och verksamhet.”

Furulids verksamhetsidé förskoleklass Syftet med förskoleklassen är att minska glappet mellan förskola och skola. Barnen ska få en mjukare övergång och känna sig socialt trygga innan skolan (åk 1) startar. Förskoleklassen är en integrerad del i skolan och organiseras i lek och lär- grupper. Barnen ska möta en spännande och inspirerande miljö på skolan – vilket säkerställs genom personalens och barnens engagemang i verksamheten. I förskoleklassen uppmuntrar vi barnens upptäckarglädje och naturliga vilja att lära. Genom lek och glädjefylld samvaro med andra barn tränas barnens förmåga till empati och samarbete. I förskoleklassen arbetar vi med varje barns utveckling och lärande, vilket ska ligga till grund för fortsatt skolgång. Det är särskilt viktigt att första året i skolans miljö uppfattas positivt av barnen.

Organisation förskoleklass 36 barn i 2 fritidshemsgrupper Pelikanen Albatrossen Må-to i 3 aktivitetsgrupper kl 8-12.30, varav en i huset Vingen. Fr i sina blivande ”klasser”, Albatrossen resp Pelikanen. Tre lärare med behörighet att undervisa i förskoleklass. I arbetslaget F-1: förskollärare, lärare och fritidspersonal.

Vad händer under våren? 18/2 Informationsmöte 27/2 Inlämning av blankett till skolan - gruppindelning i tätt samarbete med förskolan April Brev hem ”Välkommen till Furulidsskolan” - besked gruppindelning – - hälsoblankett Maj Besök i skolan 10/6 Informationsmöte 2 (på respektive fritididshemsavdelning) - ansökan om modersmål - ansökan om skolskjuts

Inskolning 7 maj kl 8.30-9.30 (föräldrar) 14 maj 22 maj Groddenloppet (förskola + skola) 28 maj Inskolning fritidshemmen Furulidsskolans dag 4 maj Skolgården – alltid öppen

Verksamheten i förskoleklass Susanna om ”ute” Linda om Matematik Läs- och skrivinlärning – ”Jättekul” Film om jättekul Om Furulids jättekul i förskoleklass – Anneli berättar Om Furulids jättekul i åk 1 och 2 – Helena och Malin berättar

Elevhälsoteam Elevhälsoteam Skolsköterska Skolpsykolog Specialpedagog Logoped (Kurator) Rektor

SHV Skolsköterska: Lisette Hellgesson Arbetstider: Mån-ons kl.08-15 Skolläkare: Anna Rosengren Tidsbeställning genom Lisette

Tystnadsplikt Skolläkare och skolsköterska har tystnadsplikt

Specialkost Inför varje läsår är det viktigt att du som vårdnadshavare meddelar om ditt barn behöver specialkost

Meddela skolan Om Ditt barn har t ex synnedsättning, hörselnedsättning, allergi eller annan som är viktigt att känna till, kom ihåg att meddela berörd lärare/fritidspersonal.

Trygghetsgrupp och trygghetsteam Elever åk 3-6 Trygghetsteam Pedagoger och rektor – förebyggande och uppföljande arbete. ”Brevlådor” Likabehandlingsplan Arbetar förebyggande och åtgärdande Diskriminering och kränkande behandling.

Mer information Skolans hemsida http://grundskola.kungsbacka.se/utbildning/grundskola/vara-grundskolor/furulidsskolan/ Informationsblad om fritidshem Förskoleklassen är till för ditt barn

Inflytande och stöd Furulidsskolans föräldraförening Brukarråd Elevråd Matråd Brukarenkät Andra enkäter, t ex skapande skola, trygghetskartläggning

Frågor? Skolans expedition Kristina Zetterlund 0300-835642 Förskoleklasserna och fritidshemmen Albatrossen 0300-835644 Pelikanen 0300-835645 Skolsköterska Lisette Hellgesson 0300-835641 Rektor Ulrica Alnebeck 0300-834778