Centrala begrepp: Tipsrunda

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Var hittar du oss? Nationella försäkringscentra
Advertisements

Terminologifrågor i InfoVU-projektet Termkonferensen 2003 Ulla Gerdin Socialstyrelsen.
Lag 2010 Patientlag 2015 Delaktighet
Lärande nätverk och innovativ kompetensutveckling
Varför finansiell samordning?
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Partille Kommun 2012 Ingegerd Winqvist
Nationell psykiatrisamordning
Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
Samordnad individuell plan
Regiongemensam utveckling av hälso- och sjukvården Regionstyrelsen
I Ledningssystem för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess i VGR anges att: Regionens verksamheter ska ha en aktiv roll i en kring individen.
Läroplansträff Välkomna.
Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Bild 1 SOCIAL- PSYKOLOGI Framtida forskning. Bild 2 SPSPG – med inriktning mot hälsa och välbefinnande POLPG – med inriktning mot personal, organisation.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Att skapa vägar in – arbete, utbildning och unga i utanförskap Leif Klingensjö Sveriges Kommuner.
Trender inom statsförvaltningen
Försäkringskassans roll i samverkan
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
Korta fakta om Skellefteå!
Uppföljning av det lokala BUS- arbetet 2014 Den lokala strukturen för samverkan kring barn i behov av särskilt stöd Länets gemensamma SIP, Samordnad individuell.
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
SMAK-seminariet Berth Danermark
One-stop shops i Europa Samordningen av sociala och arbetsmarknadspolitiska åtgärder Renate Minas, Docent, forskare, Institutet.
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Samordningsförbundet
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
Samverkan för det gemensammas bästa Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
Finansiell samordning Trollhättan 20 februari 2015.
Kunskapsuppbyggnad främjar förtroende Camilla Ferenius 23 nov 2007.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Normer Formar vårt beteende.
Ägarsamråd Styrelsen skall fastställa samordningsförbundets budget senast den 30 november varje år. Styrelsen skall dessförinnan samråda med förbundsmedlemmarna.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
Håkan Gille Kunskap till praktik 2010 Samverkan främjande och hindrande faktorer (Berth Danermark)
Överenskommelsen inom integrationsområdet Uppsala 30 september 2014 Julio Fuentes Organisationsrepresentant Styrgruppen.
Finansiell samordning
Per Carlsson Föreståndare vid PrioriteringsCentrum Professor vid Centrum för utvärdering av medicinsk teknologi (CMT), Linköpings universitet.
Arbetssätt. Etablera gemensamma former Inriktnings- och samordningsfunktion StödKontakt.
Landstingsplanen Målområde 1 – en god och jämlik vård och hälsa Jämlik vård och hälsa För att motverka av ökade hälsoskillnader.
Unionen på företaget XXX. Vad är kollektivavtal? Dina rättigheter på jobbet Vad är kollektivavtalat och vad finns i lagen? Grunden i den svenska.
Rickard Broddvall, eHälsomyndigheten Tove Gemzell, Inspektionen för vård och omsorg Verksamhets- och utförardomän – ett samordningsarbete.
Välkomna! Samordningsförbundet Botkyrka Samordningsförbundet Huddinge, HUSAM.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Utmaningar med flyktingarbetet - tio ideella organisationers erfarenheter.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Framtidsbild – VärNa om tio år
Agenda 2030 för hållbar utveckling
Uppdrag E-hälsa och digitalisering
Miljömålsrådet och länsstyrelserna
Lisa Fröst Björnsdotter Leg. Psykolog Föräldra- barnhälsan
Barn och utbildning (BUZ)
Sponsringspolicy Sponsring är en viktig inkomstkälla för Obbola IK. För att både vi och våra sponsorer ska får ut mesta möjliga nytta av våra sponsorsamarbeten.
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Vad innebär regionbildningen?
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Enhetlig myndighetsutövning
Bakgrund Överenskommelsen Aktuellt just nu
Utvärdering av samordningsförbundens verksamhet, del 1 och del 2.
Arbete, sysselsättning och studier
Samverkan och samordning
Presentationens avskrift:

Centrala begrepp: Tipsrunda Tävling! 1 X 2 Tio frågor

1. Hur många parter har vårt samordningsförbund? 1 6 st X 4 st 2 3 st

2. Hur många medlemmar har vårt samordningsförbund? 1 4 st X 6 st 2 5 st

3. Vad är samverkan? 1 en bred term som både rymmer olika former av aktiviteter som två organisationer gör tillsammans men även täcker mellanmänskliga fenomen X genomförande av gemensam verksamhet med gemensamma mål 2 är minst två organisationer i parallellt samarbete. Organisationerna handlar gemensamt men går inte in i varandras sfärer och det finns tydliga gränser

4. Vilka är synonymer? 1 medlem = part X medlem = huvudman 2 medlem = intressent

5. Vad är samordning? 1 en bred term som både rymmer olika former av aktiviteter som två organisationer gör tillsammans men även täcker mellanmänskliga fenomen X genomförande av gemensam verksamhet med gemensamma normer och mål 2 är minst två organisationer i parallellt samarbete. Organisationerna handlar gemensamt men går inte in i varandras sfärer och tydliga gränser

6. Vem är intressent? 1 Media X Medlemmarna 2 Vem som helst som är intresserad av förbundets verksamhet

7. Vad handlar finansiell samordning om? 1 handlar om att skapa relationer X handlar om att fördela gemensamma resurser efter individens behov och samhällets krav 2 handlar om att undanröja organisatoriska hinder för samarbete

8. Vad är samarbete? 1 en bred term som både rymmer olika former av aktiviteter som två organisationer gör tillsammans men även täcker mellanmänskliga fenomen X genomförande av gemensam verksamhet med gemensamma normer och mål 2 är minst två organisationer i parallellt samarbete. Organisationerna handlar gemensamt men går inte in i varandras sfärer och tydliga gränser

9. Vilka är synonymer? 1 part = intressent X part = huvudman 2 part = myndighet

10. Vad är rehabilitering? 1 alla medicinska, psykologiska, sociala och arbetslivsinriktade åtgärder för att hjälpa sjuka och skadade att återvinna sina funktionsförmågor och förutsättningar för ett normalt liv X massage 2 en intern angelägenhet för landstingen