…är en 6 -9 skola med fokus på personligt ledarskap och hållbar utveckling. Hos oss blir eleverna självständiga, kunniga, ansvarstagande och omtänksamma.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Hållbar utveckling på med.
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Pedagogisk verksamhetsidé
Att träna Läsförståelse
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Enterprising spirit! En profil för: Idérika Vetgiriga Kreativa Flickor och pojkar.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Swedish mekteb Skärholmen.
Nya Elementar!.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Pedagogiskt ledarskap
SET Social Emotionell Träning
Arbetsplan för skolbiblioteket
Konsten att leda sig själv
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Kärnvärden.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
”Undervisningen är helt gratis ”
Föräldramöte augusti 2014.
Hur socialt anpassa barn med ADHD ? Konsekvenspedagogik
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Askersunds kommun
MER ” EGENTID ” – S Å ST Ä RKER VI BARNENS M Ö JLIGHET TILL SJ Ä LVBEST Ä MMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk f ö rening – Bambi Korttidshem,
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Slappna av och må bra Barbro Bronsberg.
Göteborg Distriktlagsverksamhet. Varför är vi här? INSPIRERA!! VINNA TV-PUCKEN!!
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
SIM TEAM.
Läroplansträff fritidshem
Skolutveckling via digitala medier
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Övergången mellan sidorna sker automatiskt med 20 sek. intervaller. Ni kan även använda rullningslist för att komma till nästkommande sida.
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Pedagogisk planering Brönjaskolan
TVÅ NYA UTBILDNINGAR Behov Kort o Längre versioner (Leda Scouting) För dig som verkligen vill… (Leda Avdelning) Jag har inte tid! Förutsättningar Intressen.
Miljöundervisningens traditioner Ph.D Per Sund, Member of The Institute for Research in Education and Sustainable Development, IRESD Uppsala.
Medicinska fakulteten UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Hälsa och Ledarskapsprogrammet Framtidens utbildning!
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
Det antropologiska basåret Välj kurser på vårt antropologiska smörgåsbord.
Lillsjöskolan Bildspel visat 26 januari 2016 Vid öppet hus inför valet till förskoleklass.
Porthälla gymnasium Modellskola, lärande för hållbar utveckling.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
FN-skolor i Sverige Aktuell karta över landets FN-skolor:
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
KICK OFF P-96!!! Hej alla barn o föräldrar! Nu har vi haft sista gemensamma träningen innan sommar uppehållet.
Workshop 6 Gångjärnsfrågor.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Friluftsliv Lite inspiration...
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
ATT BÖRJA FÖRÄLDRAMÖTE
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Toppkompetens/ Gruppmentorskap för rektorer
Friluftsliv Lite inspiration...
Presentationens avskrift:

…är en 6 -9 skola med fokus på personligt ledarskap och hållbar utveckling. Hos oss blir eleverna självständiga, kunniga, ansvarstagande och omtänksamma människor med gott självförtroende.

Hållbar utveckling är inte ett ämne ”Utbildning för hållbar utveckling är ett perspektiv som ska genomsyra hela undervisningen, ett synsätt som hjälper läraren att välja stoff och metod. Det kombinerar sociala, ekonomiska och ekologiska aspekter på vårt samhälle. Och det handlar mycket om demokrati.”

Detta når vi genom: En tydlig och väl genomtänkt progression i lärandet och ansvarstagandet. Ett individualiserande arbetssätt där elevens lärstilar utgör utgångspunkten för undervisningen Ett miljömedvetet förhållningssätt till vår omvärld, både lokalt och globalt

Brönjaskolans profil… …står på flera ben: Uteklassrummet i Hönstjärn Naturresor på hösten Miljörådet Må Bra-dagen

Uteklassrummet i Hönstjärn Vårt ”basläger” Här tränar vi de färdigheter vi behöver för våra naturresor och får kunskaper för resten av livet! - De olika årskullarna gör olika saker med stigande svårighetsgrad och ansvarnivå År 6 Insekter och botanik. Bär och svampplockning Träning i att läsa karta och kompass (orinteringsbana) År 7 Klädvett, packningskunskap. Träning i att göra upp eld Tältihopsättningstävling på isen, pimpeltävling.

Uteklassrummet i Hönstjärn materialkännedom klädvett, packningskunskap.matlagningsträning, GPS-träning, sherpaträning Batik År 9 Laga mat i matlag vintertid klädvett, packningskunskap Packningstävling Bivackgrävning/vindskydd …och mycket, mycket mer

Naturresan år 6 - Rågraven Eleverna i år sex åker i början av terminen tillsammans med sitt lärarlag till Rågraven En övernattning ingår. Vi vill att eleverna ska lära känna varandra och prova på att sova borta. De ska också få titta på insekter och växter och träna sig att använda kartan

Naturresan år 7 – Selets Bruk I år sju cyklar vi till Selets bruk och tältar där en natt med det egna lärarlaget. Vi vill att eleverna ska få träna sig i att planera och laga mat själva, planera sin packning och cykelturen, samarbetsöva genom att slå upp tält tex. Läsa kartor och använda kompassen.

Naturresan år 8 - Kvikkjokk I år åtta åker vi till Kvikkjokk andra skolveckan i augusti tillsammans med naturresegänget och lärarlaget. Vi övernattar i två nätter och eleverna lagar mat en middag och en lunch i matlag. Vi vandrar på Kungsleden. Vi tränar oss i att laga mat i matlag och redovisa vad och varför. Eleverna får utbildning i ansvarstagande för gruppen. Trangiaträning, sherpaträning, Teambuildingövningar GPS-teknik, urskogsträning.

Naturresan år 8 - Kvikkjokk

Naturresan år 9 - Kebnekajse Kebnekajse 4 nätter första skolveckan i augusti tillsammans med naturresegänget och delar av lärarlaget

Naturresan år 9 - Kebnekajse Dag 1 resdag + halvdags vandring från Nikkaluokta

Naturresan år 9 - Kebnekajse Dag 2 Vandring upp till fjälllstationen, inkvartering och kraftsamling. Information om morgondagens vandringar

Naturresan år 9 - Kebnekajse Dag 3 vandring upp till Tuolpagorni, fjällsidan eller Björngrottorna. Gemensam middag Bastu, avslappning

Naturresan år 9 - Kebnekajse Dag 4 Städning av baslägret, vandring till Nikkaloukta, hemfärd.

Miljöråd – Grön Flagg Brönjaskolan har ett aktivt miljöråd som jobbar för en bättre arbetsmiljö. Miljörådet arrangerar en gång per läsår en miljödag för skolans alla elever Vi hoppas att vårt arbete ska ge oss som första grundskola i Boden, miljöutmärkelsen grön flagg under hösten

Må Bra-dagen Varje år har Brönjaskolan en temadag i välmåendets tecken. Föreläsningar varvas med workshops och utställnings-montrar som alla i skol-personalen hjälpts åt med att planera och utforma. De kan handla om Qui-Gong, kostvanor eller andlighet, Dagen avslutas med en föreläsning om ett angeläget ämne som även föräldrarna är inbjudna till.