Kirik Viking.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vikingatiden År
Advertisements

Elsa Beskow.
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Sagan om den hungriga vargen
Bildspel om konstnären
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Amerikanska revolutionen
Den svävande kon Uppdrag >< Den svävande kon är på uppdrag till tomten och sina renar och dom lämnar paket och sen får han ett paket.
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
En dag när blue och hans flickvän skulle gå till kung fu winners så kom det en ninja ut ur dörren.
Soldater i trettioåriga kriget
Välkommen till trettondags Gudstjänst.
Mellankrigstiden.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
EMIGRATION – SVERIGE TILL AMERIKA – 1800-TALET
Isländska sagor.
Jenny Nyström.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
VIKINGARNA.
Sagan om björnen.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
STATARNA På 1800-talet i Sverige jobbade människorna med jordbruk. För att mäniskorna kunde hitta jobb måste de var gifta. De jobbade mycket men de fick.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Orsaker till den franska revolutionen
Barnens sagor.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Varje dag försvinner flera personer…
Budskap i Odyssén av 7E.
Linköpings blodbad vasatiden.
Arbetslös.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Måndag den 17 november 2014 Olle Hellzén. Dagarna blir kortare och det blir kallare. Det blir slaskigt och det är inte kul.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
Ledtråd: Världskänd Frihetskämpe Black and White
Trollkronan Det var en gång 2 troll dom var tvillingar de heter Nisse och Risse. Dom bor i en grotta under kung Långmans slott i Bromskogen. Ordet Brom.
Nils Dacke Nils Dacke var ledare för ett uppror i Småland. Bönderna var jätte sura på de höga skatterna.
Gustav tyckte att tiden var inne att tala till folket i Mora. Han berättade om Kristians förskräckliga framfart och försökte få dalkarlarna att resa.
Den magiska dörren.
1800-talet.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Frihetstiden
Det stora utvandringen.
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
Utkik Historia: s , Frihetstiden
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
Amerikanska revolutionen
Finska vinterkriget Av Jesper.
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Vikingavapen ● Vikingarna hade allt från svärd till yxa och kniv. ● Yxan kastade de på fienden. Svärdet var det vanligaste vapnet. Kniv var bra om man.
Vikingarnas resor Historia åk 4.
Kungarna och krigen del 1
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Kungar och krig del 2 Medeltiden del 10 åk 4.
Hur levde man under medeltiden
Medeltiden Läxförhör 1 Vad ska vi kunna?
Kort om vikingatiden :)
Nordisk mytologi Linn de Wilde.
Historia åk 4 Repetition inför vikingatiden
Vite krist & kristna kungar
Medeltiden –den mörka tiden?
Den ryska revolutionen
Vikingar.
Presentationens avskrift:

Kirik Viking

Kirik Viking bodde i ett gammalt hus. Hans familj var fattig Kirik Viking bodde i ett gammalt hus. Hans familj var fattig. Hans familj behövde pengar och skatter.

Kirik Viking tänkte åka iväg för att röva pengar och skatter för att kunna köpa ett nytt hus.

Han tog med sig sina sex kämpar för att röva i England Han tog med sig sina sex kämpar för att röva i England. Dom tog sig dit till slut. Dom var väldigt förberedda.

När Kirik kom fram till en ö i England stod två vakter där När Kirik kom fram till en ö i England stod två vakter där. Det var två av kungens elitvakter. Kirik väntade tills nästa morgon.

Nästa morgon gick dom upp tidigt och började strida Nästa morgon gick dom upp tidigt och började strida. Elitmännen var trötta och kunde inte strida bra. Detta gav Kirik ett övertag. Dom vann till slut.

De tog sig in i slottet till slut De tog sig in i slottet till slut. Det fanns en skattkammare vid hövdingen. Dom var tvungna att ta skatten. Dom började strida mot alla vakter.

Inne i slottet stod en staty av asaguden Oden Inne i slottet stod en staty av asaguden Oden. Bakom statyn stod skattkammaren. När de hade segrat tog de sig in i kammaren. De tog allt guld, skatter, silver, pärlor, och svärdet av hövdingen.

När de kom hem så festade de hela natten När de kom hem så festade de hela natten. Han fick en stor gård och väldigt många djur.

Källor Vi har fått lov att använda bilder från www.ungafakta.se och från ClipArt.