Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den magiska dörren.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den magiska dörren."— Presentationens avskrift:

1 Den magiska dörren

2 Hej! Hej jag heter Drakia. Jag är 8 år och går på Hardemo skola. Jag gillar min bästa vän som heter Nova. På min skola finns det en vuxen som jag är rädd för, det är min lärare som heter Stina. Det finns en konstig dörr på min skola och jag vill gärna öppna den och titta vad som finns bakom.

3 Brevet! En gång när jag gick förbi den konstiga dörren, såg jag ett brev som stack ut. Jag tog brevet och öppnade det. Det stod så här: Hej! Jag heter Lisa och jag behöver hjälp för att min värld håller på att gå under. Du måste hjälpa mig fort! Jag är bakom den konstiga dörren. Du måste få tag på nycklarna. Hälsningar Lisa.

4

5 Nycklarna! Nu var jag tvungen att få tag på nycklarna till dörren. När jag var på väg till lektionen såg jag att Stina låste den konstiga dörren. Då förstod jag att hon hade nycklarna. Undrar hur jag ska få tag på nycklarna, hon har ju både vakthundar och övervakningskamera på lärarrummet, tänkte jag. Jag planerade att nästa dag skulle jag ta med mig en sömnspruta och en hammare för att kunna få tag på nycklarna. Jag kände mig lite nervös och pirrig, men jag stack sömnsprutan i Stina och slog sönder datorn till övervakningskameran med hammaren och släppte ut hundarna från lärarrummet. Och kolla! där på bordet ligger nycklarna. Jag tog nycklarna och gick till den konstiga dörren och stoppade i dem i nyckelhålet och vred om.

6

7 En annan värld! När dörren öppnades såg jag en helt annan värld. Jag såg en jättestor bondgård, där det fanns kossor, tjurar, kalvar, hästar, föl, griskultingar, grisar, får, lamm, katter, kattungar, kaniner, kaninungar och hundar med hundvalpar. Det lät jättehögt från alla djur. Jag såg att det var en marknad där med en massa marknadsstånd. Jag bestämde mig för att gå dit och kolla.

8

9 En annorlunda vän! När jag var på väg till marknaden dök det plötsligt upp en tjej bakom mig. Jag blev jätterädd. Hon sa - Hej jag heter Lisa! Vad heter du? -Jag heter Drakia. - Tack för att du kom så fort. Kan du hjälpa mig? Min värld håller på att gå under, sa Lisa. Jag var lite rädd, men jag svarade att jag skulle hjälpa henne. Jag tyckte att Lisa lät som min bästa kompis Nova när hon pratade. Lisa berättade att de onda höll på att ta över deras värld, för dom skickade drakar för att ta sönder världen. Då blev jag ännu mera rädd och undrade om jag verkligen kunde hjälpa henne.

10

11 Mitt uppdrag Nu kom jag på hur jag skulle hjälpa henne så här är uppdraget. Jag behöver en pistol, En magisk dryck, En sömn spruta och Ett svärd.

12 Tillbaka i skolan Jag klev ut genom dörren. Allt var som vanligt. Alla var på lektion. Jag gick in i spågummans flaskrum. Kolla! där står den magiska flaskan, tänkte jag. Jag tog flaskan och gick. Nu måste jag hitta en sömnspruta. Just det, jag tar sömnsprutan som jag använde på Stina till hundarna. Avklarat. Jag måste låna min pappas svärd och pistol. Jag vet var pappa har sitt svärd på sitt kontor. Så där ja. Nu är det bara en sak kvar. Hur ska jag få tag på en pistol? Jag vet inte vart pappa har sin. Jag kommer ju aldrig att klara det här! Jag var jätteledsen för jag ville verkligen hjälpa henne. Min gamla kompis kom och frågade varför jag var ledsen.

13 Jag förklarade allting från början sen sa hon att jag inte behövde vara ledsen längre. Tack men kan du hjälpa mig snälla. -Så klart jag kan. sa hon. -Tack så jätte mycket jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig, sa jag. -Vad behöver du hjälp med? undrade hon. -Jag behöver hitta min pappas pistol men jag vet inte var den är, men jag kanske kan lista ut det. Kom, här bor jag, här är pappas verkstad. -Vart finns hans vapen då? - Kom så ska jag visa dig, sa jag. Nova följde med mig. Vi letade en stund, och till slut hittade vi pistolen. -Vänta lite det är bara en låtsaspistol, för han vill inte att någon ska ta något så värdefullt som en pistol, sa jag. -Men varför har han låst in en låtsaspistol med 93 lås? -Jag vet inte. -Ja ja, men nu måste vi bara få tag på en riktig pistol. Det börjar bli ont om tid nu. -Vi kan väl åtminstone kolla, det kanske visst är en riktig pistol ,sa Nova. -Jaja, men då måste vi skynda oss! sa jag. Vi tittade lite noggrannare på pistolen. -Okej då du hade rätt. Det var en riktig pistol, men nu tar vi den och går, men jag får inte loss den. Hjälp!!!!skrek jag. Hon hjälpte mig. Det gick inte. - Nej, vi får inte ge upp! sa jag.

14 Vi måste kämpa som riktiga vänner gör.
-Ja du kanske har rätt. Kom nu. -Det kommer aldrig gå, sa Nova. -Det är för att vi inte samarbetar, sa jag. - Okej då. Du förlåt om jag var lite arg förut, sa Nova. Jag förlåter dig. Tack. Varsågod, sa jag. När v började samarbeta lyckades vi hitta pistolen. Nu måste vi bara ta oss ut här ifrån. Vi gick nerför trappan och ut. Vi gick in till skolan och sen sa jag hej då. Hon sa hej då tillbaka. Jag öppnade dörren och klev in.

15 Sanningens ögonblick Nu så står jag i den magiska dörren. Jag hämtade andan och gav mig iväg. -Oj förlåt för jag gick in i dig. Jag måste hitta min vän Lisa Har du sett henne? -Hon är där. sa hon. - Tack sa jag med en rädd röst. Där! Vad! det är hon! men vem! hon min lärare!!!!!! som jag är red för. Det är hon som är den onda här i landet. Va!!!!!sa jag. Hon är min fröken!!!!! Va jag är förvirad. Okej men var är hon. Hon står bakom dig. Okej vad ska jag göra nu ja kanske springa.

16 Jag tror att det kommer bli krig. Men jag vill inte
Jag tror att det kommer bli krig. Men jag vill inte. Då måste vi ju hitta medhjälpare. Han har ju flera tusentals medhjälpare. -Där! fråga henne! Om du frågar honom, henne och henne! -Jaja men då måste du fråga henne och honom. -Okej, men nu är det show time! Vill du eller är du feg? Det var ett bra skämt va? Jag högg honom i benet. -Nähä, vågar du inte mera eller? Ha ha ha. Ne ne ne ne ne ne du kan inte ta mig, sa jag bara för att retas. Ha ha ha. Du liknar min lärare. När jag kollar dig i ögat så vänta nu lite här! Du är min lärare! Hej då, jag måste tyvärr tillbaka till min skola nu.

17

18 Tills någon annan öppnar dörren igen.
Nu sitter jag i mitt klassrum och tänker på allting som har hänt. Ring ring! Nu ska vi gå ut på rast. Va!!! Är det där min lärare. Vad har hänt? Jag kommer snart! Jag måste hjälpa min lärare, något har hänt! -Vad gör du? - jag letar efter mina nycklar som har försvunnit. Har du sett dom? -Ja, jag hittade dom på golvet förut det fattas en speciell nyckel, sa min lärare. Här får du tillbaka nyckeln, jag lånade den, sa jag lite pirrigt. -Vad bra att du gav tillbaka nyckeln. Men vi snackar om kvarsittningen senare i dag. Men du vet inne i den magiska dörren? Kan inte det vara en hemlighet som bara du och jag känner till? Vi har väl kommit överens nu så lämnar vi allt bakom oss och blir vänner?

19 Min lärare frågade om jag ville gå på bio i morgon klockan 10
Min lärare frågade om jag ville gå på bio i morgon klockan 10. Det ville jag. Vi blev bästa vänner efter allt som hade hänt.


Ladda ner ppt "Den magiska dörren."

Liknande presentationer


Google-annonser