BLOMMENSBERGSSKOLAN 6-9-skola Kulturprofil Temainriktat arbetssätt

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Vår vision för Segevångsskolan bygger på att vi tror att alla kan lyckas. Segevångsskolan ska vara en skola där alla är trygga, delaktiga, ansvarskännande.
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Den nya skollagen.
Välkomna till information kring betyg och bedömning
Språket - ett hjälpmedel eller ett hinder?
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Ulla Wiklund Musiker/kompositör Rytmiklärare Kungl. Musikhögskolan
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Handlingsplan för matematikutveckling
Källbystugans kvalitetsarbete
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Den estetiska inriktningen
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
SKOP Elever - Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Elevundersökning 2010 SKOP:s arkivnummer: S19APR10 Elever - Västra skolan, alla.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Summering av brainstorm 2
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Historia/SO En resa bakåt i tiden med dagens verktyg.
Mål och betygskriterier
Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
2 - 3 :ans läsprojekt i Odensala Skola läsåret 04/05 (under 3 veckor)
Lokal pedagogisk planering
Planering.
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
Höstbetyg 2013 årkurs 9. Information Resultatet redovisas för de kommunala skolorna och de nyckeltal som redovisas: Genomsnittliga meritvärde Från och.
”En sund själ i en sund kropp” GRANSÄTERSKOLANS PROFIL.
Lokal Pedagogisk Planering
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Skapande Skola Medel från statens kulturråd gör det möjligt med större och fler kulturinsatser i skolan!
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Mål som eleverna skall ha uppnått i slutet av det nionde skolåret
SKAPANDE SKOLA - på agendan idag: Skapande skola 2011 Erfarenheter hittills, generellt Så ser det ut i Östra Götalands län Gynnsamma förutsättningar Kvalitet.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
SKOP Föräldrar- Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Undersökning bland föräldrar i skolorna 2010 SKOP:s arkivnummer: S21APR10 Föräldrar.
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Tyresö förskola och skola
Välkomna till klass 3!.
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Vilka är vi och vem är jag?
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Ämnesövergripande SO-Sv-Bd Utvärdering. Tema Temat har varit ”Valet 2014” Ett samarbete mellan Samhällskunskap, Svenska och Bild. Temat sträckte sig över.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Naverlönnskolans uppstart 11 augusti 2015 Michael Rystad
Naverlönnskolans uppstart 11 augusti 2015 Michael Rystad Utvecklingsstrateg.
på föräldramöte för år 3-6!
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Idkerbergets skola September 2010 Eleverna fick i uppdrag av rektor att beskriva hur de vill att det ska vara på skolan.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Normprojektet. Mode, för vem? Hur kan vi med hjälp av mode arbeta för att förändra normer?
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
Kulturnyckeln lå 17/18.
Språk och kommunikation Skapande och estetiska uttrycksformer
Gymnasievalet 2018.
Varför just ämnet fysik?
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Vi har fått mycket pengar från stadens kulturfestival för barn och unga KUL1415 och det skall vi använda på kultur .
BFL, allmänna råden, gröna matriser
Presentationens avskrift:

BLOMMENSBERGSSKOLAN 6-9-skola Kulturprofil Temainriktat arbetssätt Fyra horisontella arbetslag, följer eleven fyra år Spec- och elevvårdsteam eget arbetslag 4-6 parallellklasser/årskurs 28 elever per klass – drygt 500 elever Gammal skolbyggnad från 1921

Kommunal skola med kulturprofil Kulturprofilen : elevens val en timme i veckan. Kulturell fördjupning i musik, teater, bild, media eller dans. Visa upp för varandra / show med alla fördjupningarna tillsammans. Fördjupning och möjlighet att få visa upp och se nya sidor av varandra.

Kulturprofil och musisk produkt Ger eleverna verktyg för att kunna redovisa kunskap Musisk produkt (från de nio grekiska muserna) avslutar varje tema och används även i andra redovisningar. Våra elever producerar egen kultur, inte bara konsumerar

Tema Ämnesövergripande, holistisk syn, verklighetsanknutet Samarbete, planering Jobba både praktiskt och teoretiskt, stimulera båda hjärnhalvorna, Visa upp för varandra Roligt!

Uppstart Vi börjar alltid temat med något speciellt Något spektakulärt eller intresseväckande, en happening, en liten lärarföreställning, en film, en utställning, en provokation, ett uppdrag… För att väcka elevernas lust och intresse, för att få dem att komma igång, för att bryta mot vardagen, för att det blir roligare så…

Redovisning Blommens teman ska utmynna i en musisk produkt – hänger ihop med kulturprofilen. Det kan vara en show, en teaterpjäs, en utställning, en sång, en dans, ett musikuppträdande, en tidning, en bok, något som tillverkas i slöjden etc För vem? Inom klassen/årskursen, för resten av skolan, för föräldrar, för yngre barn. Detta måste vara klart från början.

Betyg Varje ämne har sina egna mål och betygskriterier i temat. Vissa uppgifter kan sambedömas i tex svenska och so. Vissa kunskapskrav i de teoretiska ämnena lyfts fram och kan därmed uppfyllas genom de estetiska uttryckssätten.

Estetiska lärprocesser och språkutveckling i alla ämnen Ge förförståelse för att ge eleverna nycklarna till en text, föreställning eller film. Ge förutsättningarna så att eleverna kan få en konstnärlig upplevelse och tillgodogöra sig innehållet. Olika redovisningssätt / uttryckssätt

Några elevexempel Genom att visa sina förmågor och kunskaper under showarbetet - höjde betyg i teknik Elev som stammar och inte vill läsa högt kunde höja betyget i svenska genom att vara skådespelare i showerna. Blyg och tillbakadragen elev, ville inte stå på scen men tog på sig uppdrag att göra scenografi – höjt betyg i bild och slöjd.

Tema Shakespeare Ämnet Engelska i år 8 Redovisning dockor Film