Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig."— Presentationens avskrift:

1 Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt.
I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig av digital presentationsteknik. En sådan teknik är Power Point. Här skall jag tämligen kort och förhoppningsvis enkelt gå igenom grunderna.

2 Power Point – så funkar det
Ett inledande råd: Keep it simple Det är alltid frestande och lätt att överarbeta genom att lägga in ord för ord eller ha andra listiga effekter. Problemet är bara att lika roligt som det är för dig just då, lika outhärdligt kan det bli för det som måste titta på det sedan…

3 Vad är syftet med presentationen?
Du vill informera om någonting Det innebär inte att din presentation måste vara ett under av tråkighet eller träighet. För högre betyg tittar man på hur avancerad presentationen i sin helhet är. Låt gärna den berömde arkitekten Ludwig Mies van der Rohes ord ringa i öronen: ”Less is more!”

4 How to… Det första man gör är att välja bildens layout. Varje sida i ett PP-dokument kallas för bild. Bilder på bilden kallas för bildobjekt. Först lägger man alltså till en BILD, och därefter ett BILDOBJEKT eller TEXTRUTA Sedan är det fritt fram att lägga in text och bildobjekt efter (lust och) behov. Det gör man så här:

5

6

7

8 Layout och animeringar, etc.
Vill du ändra bildens layout, gå till fliken ”Design”. Vill du lägga till övergångar, gå till fliken ”Övergångar”. Vill du lägga till animeringar, gå till fliken ”Animeringar”. Och så vidare…

9 Och sedan … är det upp till dig att leka och prova dig fram till något som du tycker fungerar. Är du tveksam så testa på någon som du litar på, alltså inte din hund eller en lömsk lillebror.

10 Några ord till, även om du har hört dem förut…
Se upp så att presentationen inte låser din blick vid skärmen eller på tavlan. även om det kan vara frestande eller verka vara en smart idé att ha presentationen som manus, så låt bli. Alltför många gånger har jag sett i vanliga fall mycket duktiga elever stå med blicken fäst på datorskärmen eller tavlan, och det dödar vilken föreställning som helst…


Ladda ner ppt "Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig."

Liknande presentationer


Google-annonser