Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men."— Presentationens avskrift:

1 MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men måste ha en inledning, en fakta -innehållsdel och en avslutning.

2 HUR SKA DET GÅ TILL? Ditt arbete ska presenteras utan att du läser från ett papper eller en Power Point. I stället ska du använda manuskort eller använda din Power Point som ett stöd vid din redovisning. Exempel: Här kommer en text om påsken och hur man kan presentera fakta. Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse. Jesus återuppstod på Påskdagen och därför firas det ordentligt i den kristna världen. Påskdagen är den kristna kyrkans största dag eftersom den firar Jesus uppståndelse efter att ha dött och begravts på långfredagen.

3 presentationen KRISTEN TRADITION JESU UPPSTÅNDELSE STÖRSTA DAGEN
För en Power Point gör jag samma manuskort men lägger in följande på min Power Point: Ska jag göra ett manuskort till den här texten kan det se ut så här. KRISTEN TRADITION JESU UPPSTÅNDELSE STÖRSTA DAGEN

4 Som ni såg fanns ingen text med utan bara en bild.
Det är för att din PP ska förstärka det du säger. Inte rapa upp samma sak som säger. Ett annat alternativ är att jag lägger in samma bild och lär in min text så att jag utifrån bilder och stödord kan snegla på min PP och veta vad jag ska säga. Då kan man lägga in ”manuskorten” i PP. Så här som till vänster. KRISTEN TRADITION JESU UPPSTÅNDELSE STÖRSTA DAGEN BILD OCH TEXT I EN PP

5 Muntlig framställning
Exempel på ämnen: Ett land En resa En idrott Ett företag En nyhet En författare Ett slott En händelse LÄS FÖRST IGENOM BEDÖMNINGS- MATRISEN SÅ ATT DU VET VAD JAG KOMMER BEDÖMA. VÄLJ ÄMNE REPETERA HUR MAN SKA GÖRA EN PRESENTATION


Ladda ner ppt "MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men."

Liknande presentationer


Google-annonser