SKL bibliotek och e-böcker

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Upphandling av välfärdstjänster – valet av modell
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
En bild av debatten Vårdskandaler Vinster
Den nya bibliotekslagen. Ny bibliotekslag Ändamål 2 § Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling.
Barn och ungas kulturutövande i regionala kulturplaner Louise Andersson 13 mars 2013 Visby.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Nationell samordning av kommunala öppna data 22 maj 2014.
”Hur EU påverkar myndigheterna och rättstillämpningen
Molndal.se Kultur och Fritid - Bibliotek Synliggör biblioteket - i teori och praktik Anette Eliasson
Folkbibliotek som kulturhus
Effektiv informationsförsörjning Ekonomiskt bistånd Offentliga Rummet 21 maj 2014 Margaretha Holmlund, CSN Krisztina Buki Tornbjörk, SKL Effektiv informationsförsörjning.
Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting har kommit överens om samordnade och långsiktiga insatser som ska stödja en evidensbaserad praktik i socialtjänsten.
Hur kan informationsflödet i detaljplaneprocessen effektiveras
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Kvalitetsdialog KB, den regionala biblioteksverksamheten och biblioteksplaner.
Mikael Petrén Stockholmsmodellen – bibliotek och förlag i samarbete Göteborg,
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Ehälsokommitténs diskussionspromemoria ”Nästa fas i e-hälsoarbetet”
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
Vidgade vyer och nya uppdrag Roland Esaiasson Svenska Daisykonsortiets konferens november 2014.
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
NÄMIL 2013 Gunnar Fredriksson SKL
Folkbibliotek och e-böcker i KB:s uppdrag
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Lantmäteriets informationsförsäljning
Vision, mål och uppdrag Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
Bibliotekslagen En ny roll för biblioteken
Samtal om eventuell förhandling om överenskommelse för 2015
Vad krävs av de bibliotek som går med? LIBRIS - det nationella biblioteksdatasystemet Tomas Friberg – ”Biblioteksportalen”
Valfrihet inom biståndsbedömning. Juridiska aspekter - frågeställningar Är det möjligt att bevilja kunden en ”timbank” per månad, som kan användas på.
Regionalt utvecklingsprogram
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Barn i Riskmiljö Nätverk Närvård CFL Söderhamn 22 februari 2013 Karin Gisselman Processledare Kunskap till praktik.
Samling och utbud Vårgårda Samling och utbud Beståndet och dess utveckling Vad har vi i våra fysiska och digitala hyllor? Är det vad våra brukare.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Sidnummer Hur tillgängliggör vi vårt kulturarv Konferens, Portalnätverket, Linköpings stadsbibliotek
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Bibliotekets samling och tjänster VEGA Vårgårda 2007.
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan 1 Den nationella kulturpolitiken - samspel mellan stat, regioner och kommuner Calle Nathanson.
Överenskommelsen inom integrationsområdet Uppsala 30 september 2014 Julio Fuentes Organisationsrepresentant Styrgruppen.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Samverkan kring öppna data © KSL 2014 Text & form: gdz / mhe.
Bibliotek
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Rickard Broddvall, eHälsomyndigheten Tove Gemzell, Inspektionen för vård och omsorg Verksamhets- och utförardomän – ett samordningsarbete.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Överenskommelse mellan staten och SKL.
Vad gör Kulturrådet inom läsfrämjande och vad har det här med biblioteken att göra?
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
kvalificerade kunskaper
Analysseminarium – ÖK maj
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Agenda 2030 för hållbar utveckling
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Måndag den 22 januari 2018.
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Regionala Vård- och omsorgscollege
Regionala Vård- och omsorgscollege
E-böcker i Västra Götaland
Utredningen Lätt att hitta – Lätt att låna
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Presentationens avskrift:

SKL bibliotek och e-böcker Louise Andersson @Lucyoffcourse Göteborg 2014-01-22

Kort om SKL Medlemsförbund 250 förtroendevalda 440 tjänstemän Arbetsgivar- och intresseorganisation A-Ö ”Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden.”

Beredningen för kultur och fritid Beredningarna ska bereda ärenden åt styrelsen samt följa utvecklingen inom sina respektive områden. I uppdraget ingår även att ta initiativ i olika frågor samt lämna förslag till styrelsen om olika åtgärder, t.ex: ta initiativ till remissmöten, ta initiativ till rapporter, kunskapsstudier, kartläggningar och föreslå styrelsen uppvaktning i en fråga. 11+7

Avtal mellan SKL och andra parter

Utgångspunkter för e-böcker på folkbibliotek Viktiga värden Viktiga aspekter till en kommande överenskommelse Önskemål på staten Kunskapsutvecklande satsning

Utlåningsmodell Tillgängliga att förvärva Biblioteken sätter ramarna för tillgång för biblioteksanvändarna Differentierad prisbild

Bibliotekens utbud Biblioteken ska råda över sitt utbud Möjliggör att enkelt arbeta med urval och typ av tillgång Begränsade offentliga medel

Bruk av användardata Relationen mellan sekretesslagstiftningen och data om enskilds lån behöver tydliggöras Hur får man hantera övrig användardata?

Läsfrämjande uppdraget Det behövs goda möjligheter för att arbeta läsfrämjande i de e-bokstjänster som erbjuds biblioteken

Tillgång till litteratur över tid E-böcker som biblioteket har valt ska ingå i dess utbud bör inte kunna dras tillbaka utan att biblioteken erbjuds ett annat rimligt sätt att tillhandahålla litteraturen Backlist-strategi

Nationell infrastruktur Gör det möjligt att arbeta med olika leverantörer på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt Undanröjer teknisk karantän Arbeta effektivt och kvalitativt med urval Inställningar av lånevariabler Hantera överlappande utbud Tillhandahålla metadata som gynnar läsfrämjande arbete Bör tillhandahållas av staten och dess myndigheter

Kontakt louise.m.andersson@skl.se