Samarbejde om demens  Samarbejdsmodellen for demens har fått 1,5 miljoner dkr för att skapa ett verktyg till att säkra ett tätare tvärsektoriellt och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Samordnad vårdplanering - SVPL Gemensam rutin för Västra Götaland
Skola och arbetsliv i samverkan
Demensvård utifrån palliativ vårdfilosofi
Uppföljning av återbesök inom planerad specialiserad vård modell för registrering, uppföljning och redovisning till den nationella väntetidsdatabasen.
Samordnad vårdplanering och informationsöverföring Sörmland
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Uppdrag: färre fall - en möjlig utmaning!
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Geriatrik del 1 Presentation av geriatriska kliniken
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Viktiga utgångspunkter
Beslut om liv och död har alltid varit en del av läkaryrket
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
DIVISION Primärvård VAS-administratörsträff
Bil. 1. Grafisk presentation av händelsekedjan
Hjärtsvikts-mottagning
Socialstyrelsens nationella riktlinjer för god vård och omsorg
Närvårdssamverkan Csadadas Asdas Ksaldjaksld Saldöksaldö Närvårdssamverkan Södra Älvsborg.
Lotusmodellen.
KPR Anna-Lena Möllstam Gruppchef Sociala kvalitetsenheten.
Case management och case managers
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
                                                                                                            
Modell för dyslexiutredning Arbetet startade i april 2010 Arbetsgruppen är geografiskt och kompetensmässigt tillsatt. - Vad är bäst för barnet? -Minsta.
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Kan man förbättra omhändertagandet på akuten?
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Mäta för att leda Introduktion skapa förutsättningar att förstå sammanhang, identifiera förbättringsarbeten och följa dess effekter på resultat.
Behov av habilitering och rehabilitering
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Landstingsstyrelsens förvaltning
Evidensbaserade metoder och Evidensbaserad praktik
Preventivt arbetssätt Mål/ målområde Åstadkomma förbättringar Påverkansanalys – Bättre liv för sjuka äldre Bättre liv för sjuka äldre 2013 Bättre liv för.
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Socialtjänstens utrednings- och behandlingsinsatser
Helene Kastemyr, hälsovalschef, LD
Bakgrund Iden att samla specialister i barnsjukvård föddes under 1990-talet. Detta möjliggjorde ett tvärvetenskapligt arbete över de olika teamgränserna.
Nationella riktlinjer för demenssjukdom
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Patientjournal Bestämmelser om journalföring finns i patientjournallagen (1985:562) och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1993:20)
Case manager Genomför en omfattande utredning Hjälper brukaren nominera deltagare till Resursgruppen Har en personlig och kontinuerlig kontakt Verkar för.
Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Projektledare Jan-Erik Wounsch Ambulanscentrum NU-sjukvården
Cancerutredning US – pilotprojektet CUUS
Målgrupp Flyktingar och anhöriga utgör huvudmålgrupp.
Del 1 Medicinens och omvårdnadens etik
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
Vräkningsförebyggande riktlinjer Gemensamt uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet Stadsdelsnämnderna och de kommunala hyresvärdarna i Göteborg har.
Utförarmöte SÄBO Hälso- och sjukvård Kvalitetsregister Senior alert Svenska palliativa registret BPSD LCP Patientsäkerhetsberättelse Symfoni Legevisitten.
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Standardiserat vårdförlopp Malignt melanom, hudmelanom.
ACD 3 Bligård & Simonsen ACD 3 (Aktivitetscentrerad design) Lars-Ola Bligård & Eva Simonsen
Dagens upplägg Reflektioner sedan i fredags Målsättningen med utbildningen Fortsatta planeringen Gruppdiskussion kring nuläge Presentation av redskap.
Nätverksträff Trygg hemma 12 oktober 2015
Samverkan med ”långa gummiband” Om gummibandet inte håller utan går av, är det bara att försöka med ett annat gummiband.
Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Standardiserat vårdförlopp Cancer utan känd primärtumör, CUP
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
eHälsa och eTjänster inom socialtjänsten
Ny Remissrutin till BUP
PRESENTATION AV IT- ARBETET
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Standardiserat vårdförlopp Cancer utan känd primärtumör, CUP
”KRONOBERGSMODELLEN”
Flyktingbarnmottagningen Göteborg
Presentationens avskrift:

Samarbejde om demens  Samarbejdsmodellen for demens har fått 1,5 miljoner dkr för att skapa ett verktyg till att säkra ett tätare tvärsektoriellt och tvär fackligt samarbete mellan kommunerna, allmänpraktiserande läkarna och H:S  Med gemensamma mål  En entydig ansvarsfördelning och rollfördelning i förhållande till uppsökande, utredning, behandling och uppföljning

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Organisation och samarbete: Alla medborgare med demenssymtom och deras anhöriga skall ha ett koordinerat och sammanhängande patientförlopp på tvärs av primär och sekundär sektor  Uppsökande: Medborgare med demens skall upptäckas tidigare. Uppdagas tidiga symtom på demens, bör det sättas in olika åtgärder, som kan hjälpa och stötta den demenssjuke och deras anförvanter

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Hänvisning till utredning: Det skall vara lätt och enkelt att få till en utredning  Utredning och behandling: Undersökning och behandling skall genomföras på en hög kompetensnivå. Utredning och behandling sker på tre nivåer:

 Nivå 1 Primärvårdsnivå.  Nivå 2 Sjukhusenhet baserad på ett neurologisk-geriatrisk-psykiatriskt samarbete, där patienter med en okomplicerat problemställning tas omhand.  Nivå 3 Sjukhusenhet med specialistfunktioner, där patienter med behov av särskild insats utreds. Denna organisering skall säkra att utredning och behandling genomförs på lägsta möjliga kostnadsnivå Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S

 Uppföljning: Alla medborgare med demenssjukdom skall erbjudas uppföljning. Denna skall omfatta både hälsosjukvård och sociala aspekter. Det skall vara klart för patienten vem som ansvarar för vad.  Vård, boendeformer och aktiviteter: Medborgare med demenssjukdom skall erbjudas skräddarsydda lösningar, de skall vidare ha samma valmöjligheter till kommunens utbud som övriga medborgare med behov av vård och omsorg

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Anhöriga: De anhöriga skall ha ett brett utbud och stöd i form av råd, undervisning, vägledning och avlastning som en integrerad del i alla faser från den tidiga diagnostiseringen till efter den dementes död.  Information: Det skall finnas lättillgänglig information om demens och tidiga symtom samt om kommunerna, sjukhusen och patientföreningarnas utbud till medborgare med demens. Informationen skall vara lättillgänglig för både medborgare med demens, andra medborgare och aktörer på demensområdet.

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Kompetensutveckling: Alla samarbetspartner i primärvård och kommuner skall besitta tillräckliga kunskaper för att tillvarata de uppdrag och roller som ingår i samarbetsmodellen.  Integrera patientföreningar: Patientföreningar skall så långt det är möjligt integreras i arbetet med organisering stödtillbud till de demente medborgarna och deras anhöriga

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Mätning och kvalitetssäkring av insatser: Det skall insamlas kunskap och dokumentation av insatsernas effekter, det skall löpande utvärderas för att kunna justera modellen för det optimala patientflödet för medborgare med demenssjukdom.

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Etik: I samarbete med medborgare och patienter med demens och de anhöriga skall det tas hänsyn till de speciella etiska aspekterna, som rör behandling och omsorg om medborgaren som kan ha tappat sin autonomi och handlingskraft.

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Vad är nytt?  Det går att skicka remiss direkt till specialistenhet i patientens lokalområde eller direkt till Hukommelsekliniken.  Intensifierad uppsökande verksamhet.  Hotline telefon direkt till spec-läkare som primärvårdsdoktorerna kan använda sig av 

Målsättningar för insatser på demensområdet i Köpenhamn och Fredriksbergs kommuner samt H:S  Klinisk kvalitetsdatabas för demens på H:S  En kontakt till kommunerna för nya patienter med behov av social insats.  Hemsida om samarbetet omkring demens.  Intensifierad kompetensutveckling.