Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne"— Presentationens avskrift:

1 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Mål AKO Skåne

2 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Uppdrag Att som producentneutral aktör för hela Hälsovalets primärvård arbeta för Region Skånes vision gentemot våra målgrupper i samverkansfrågor mellan Hälsovalet och specialiserad vård, kunskapsstyrningsfrågor i Hälsovalet, kompetensutvecklingsfrågor för läkare i Hälsovalet.

3 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Målgrupp Samtliga allmänläkare och ST-läkare inom offentlig och privat primärvård inom Region Skåne samt de aktörer som arbetar med kunskapsstyrning och samverkan inom Region Skåne.

4 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Vision Att medverka till att skapa god vård enligt Region Skånes definition.

5 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Övergripande mål Vi vill erbjuda möjligheter till kompetensförstärkning och kompetensförnyelse med hjälp av verktyg som vi strävar efter ska vara lättillgängliga, kvalitetsgranskade och användbara.

6 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Vårdriktlinjer Syfte: Att formulera Skånegemensamma evidensbaserade lättillgängliga vårdriktlinjer för allmänläkare. Mål: Att samtliga allmänläkare ska vara väl insatta i att hitta och förstå dessa vårdriktlinjer och tillämpa dem personcentrerat med sina patienter. Att genomföra regional anpassning av Nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård till Region Skåne. Mätmetoder: Personliga intervjuer, webbenkät och statistik från Vårdgivare Skåne för att få uppfattning om användarnyttan och tillgängligheten. Antal publicerade vårdriktlinjer.

7 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Fortbildning Syfte: Att möta allmänläkarens behov av kompetensutveckling för att hen ska kunna erbjuda patienten personcentrerad evidensbaserad säker vård. Mål: Att samtliga allmänläkare ska erbjudas möjlighet till regelbunden, adekvat, lättillgänglig fortbildning och som ges oberoende av kommersiella aktörer, såväl lokalt som regionalt samt digitalt via videotek och webbinarium. Mätmetoder: Webbenkät, statistik från Vårdgivare Skåne, antal som tar del av fortbildningarna.

8 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Samverkan Syfte: Att medverka till att skapa rutiner så att Region Skånes olika verksamheter var för sig används gemensamt på bästa sätt. Mål: Att medverka till att skapa en smidigare vårdprocess mellan primärvård och specialiserad vård. AKO-verksamheten optimeras genom tydligare samverkan inom de tre förvaltningarna SUS, Sund och Kryh, särskilt inom områden med stora kontaktytor mellan specialiserad vård och primärvård. Mätmetoder: Följa remisshanteringen i det lokala AKO-arbetet. Följa funktionaliteten i tagna AKO-riktlinjer i det lokala AKO-arbetet.

9 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
AKO Skånes hemsida Syfte: Att skapa en lättillgänglig IT-plats med lätt sökbar, intressant och adekvat information för Hälsovalets läkare inom kunskapsstyrning, samverkan och kompetensutveckling. Mål: Att hemsidan för AKO Skåne, ska vara den naturliga informationskällan för samtliga primärvårdsenheter inom Hälsovalet vad gäller kompetensutveckling och vårdriktlinjer för allmänläkare. Mätmetoder: Webbenkät, statistik från Vårdgivare Skåne.

10 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Uppsamling Gränssnittet – vem ansvarar för vad? Arbetsmiljöfråga - ork att tillgodogöra sig fortbildning Spridning av information – hur få till sig information? Skapa forum för detta. Vid heldagsutbildning – tid att delge information Vem sprida till i primärvården? Hur? Sökbarheten på hemsidan Fortbildning - en del av arbetet Forts. Återkommande personliga möten med kliniker kring gränssnittsfrågor Hur man fördelar uppdraget inom specialiserad vård Möten kontaktpersoner – AKO-are Gränssnittet - arbeta gemensamt i respektive område Tillgång till specialister i allmänmedicin Stort ansvar på primärvården i kontakt med slutenvården

11 Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne
Uppsamling forts. Remissgranskning – bättre kontakt med mindre enheter Mandat som AKO-are? Mall att ta upp med sin kontaktperson Forts.


Ladda ner ppt "Kompetenscentrum för primärvård i Skåne Allmänläkarkonsult Skåne"

Liknande presentationer


Google-annonser