Catha Glaas Herrängens skola

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det beskrivs i författningen, alltså de fyra grundlagarna.
Advertisements

Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
DÅD-projektet Förbättringsarbete Vårdcentralen Visby Norr.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Landstingsfullmäktiges hälso- och sjukvårdsberedningar Det finns fyra beredningar: öst, nord, syd och mitt. Beredningarna består av förtroendevalda.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
 Sammanfatta och reflektera tillsammans med den/de du samarbetar med och förklara vad som hände under genomgången. Rita och skriv i ditt orange labhäfte.
Coachande ledarskap. Övning coachande ledarskap Ta reda på saker du inte vet om din kollega genom att ställa slutna frågor, ja och nej-frågor Ta reda.
De mest använda knapparna Excel Start Ångra Gör om Fler knappar Vanligaste talformaten Klistra in Hämta format Inställningar tex För att placera.
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Hur styrs Sverige?.
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Politiskt ledarskap och social media - ett demokratiskt verktyg?
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Lärarstöd för att använda 1177.se
Varför tycker jag som jag gör? Om våra informationskällor.
Konsten att läsa sakprosa
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
KORT KJOL Christina Wahldén.
Wordgenomgång.
Leda och utveckla en förening
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas, Thomas Smith
Läsförståelse.
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Den 30:e augusti 2017 Dagens namnsdag Albert, Albertina
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Religion.
Bli en lättläst politiker!
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
Samhällskunskap år 6 Catha Glaas Thomas Smith
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Om Jordklotets historia
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Ledtråd: ett vasst vårtecken!
CASE Jolanda Riissanen
Stockholmsenkäten 2014 – vad har ungdomarna svarat?
De politiska partierna
Så styrs Sverige.
SFI/SFX 2018 i Stockholms län
Svara på frågorna genom att använda texten på s
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Din säkerhet på sjukhus
Val i Sverige.
Barnkonventionen.
Ett fel på kvinnor.
Frihetstiden och 1800-talet
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Min läsportfolie.
Demokrati, politik och val.
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Källkritik och historiska källor
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Riksdagen.
Vad ska vi prata om? Förtroendevaldas roll som kommunens (och väljarnas) ambassadörer i mötet med kommuninvånare , organisationer och näringsliv.
Förslag på Power-Point för introduktioner till:
Gymnasievalet 2019 Vad händer nu?.
Bakgrund Sedan 2018 har staden ett program för en jämlik stad som sträcker sig fram till Programmet har en bred politisk förankring.
Angereds unga stadsutvecklare
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Catha Glaas Herrängens skola Eu Val 2019 Catha Glaas Herrängens skola

Vi måste hjälpa de vuxna med det här! På Nyheterna just nu… Lektion 1 v 19 Vi tittar tillsammans på den här. De andra kan ni kika på själva. Klicka bara på bilden! Vi måste hjälpa de vuxna med det här!

Uppgift: Lektion 1 v 19 Välj själv hur du vill redovisa… Power point, word, plansch… Söka fakta på nätet och lära dig om vad EU är, vad EU gör och hur EU styrs. Skriva kort faktatext om EU-parlamentet Resonera om hur EU påverkar oss i Sverige. Extra: (valfritt) - Jämföra EU-parlamentet med Sveriges riksdag - Ta reda på vad de olika partierna vill. ”Prov” : Redovisa ditt arbete för en valfri vuxen. Du har två lektioner på dig att göra alla uppgifter!

Vad är EU och hur styrs EU? Sök fakta och information Lektion 1 v 19 Bildspel: Eu- ett speciellt samarbete Så styrs EU Film: (sli.se) EU- En kort översikt EU- Parlamentet EU-Ministerrådet Bra sidor att använda: https://8sidor.se/mer-om-eu/ och http://eu.riksdagen.se/

Vad är EU och hur styrs EU? Sök fakta och information Lektion 1 v 19 1. Vad betyder förkortningen EU? 2. Vad är EU? 3. Vad gör EU? 4. Hur styrs EU? 5. Hur länge har EU funnits? 6. När blev Sverige medlem i EU? 7. Vilka rättigheter har du som EU-medborgare i EU? 8. Vad heter de fyra olika grupper som bestämmer i EU? Bra sidor att använda: https://8sidor.se/mer-om-eu/ och http://eu.riksdagen.se/

Tips! Gör gärna sådana här begreppskort Begrepp att kunna: Tips! Gör gärna sådana här begreppskort EU Europaparlamentet EU-parlamentariker EU-kommissionen Ministerrådet Europeiska rådet Toppmöten Valsedel Röstkort Talman Ledamot

Vad är Europaparlamentet? Gör en tankekarta 2. Skriv en faktatext som förklarar vad Europaparlamentet är. Texten kan t.ex. inledas så här: Europaparlamentet är en del av EU. Parlamentet består av 751 medlemmar… Bra sidor att använda: http://www.europarl.europa.eu/sweden/sv/information-och-material/lattlast-om-europaparlamentet.html och http://eu.riksdagen.se/vad-ar-eu/eus-institutioner/europaparlamentet/

Genomgång Lektion 2 v 19 Förra gången vi röstade i EU-valet var år 2014. Då var det 51 % av den svenska befolkningen som röstade. Det var fler än tidigare men fortfarande klart färre än till valet till riksdagen. Under de senaste valen till Europaparlamentet har man kunnat se att de svenska väljarna röstar annorlunda än vad de gör i riksdagsvalet.

Lektionsinledning: Diskussionsuppgift Lektion 2 v 19 EPA Varför är det viktigt att rösta i EU-valet? 2. Vad tror du händer om EU-medborgarna i Sverige väljer att inte rösta i EU-valet?

Extra: Jämför Europaparlamentet med Sveriges riksdag Lektion 2 v 19 Lista över vad som kan jämföras: Hur många sitter i riksdagen samt i Europaparlamentet? Var är riksdagen och Europaparlamentet placerat? Vem leder riksdagen respektive Europaparlamentet? Vilka partier är representerade i riksdagen och Europaparlamentet? Vilka partier är störst respektive minst i riksdagen och i Europaparlamentet? Hur många röstade till riksdagen i Sverige 2018 respektive till Europaparlamentet 2014? Hur länge sitter man (mandatperiod) i riksdagen och i Europaparlamentet?

Extra: Jämför de olika partierna Lektion 2 v 19 1. Partiets namn – varför heter det just detta? 2. Hur länge har partiet funnits? När grundades det? 3. Tillhör partiet högern eller vänstern? 4. Vilken är partiets symbol? 5. Vem är partiledare? 6. Samarbetar partiet med andra parti? Vilka i så fall? 7. Hur många röster fick partiet i förra EU-valet (2014)? 8. Vad heter de personer som i dagsläget representerar partiet i Europaparlamentet? 9. Vilken fråga tycker partiet är den viktigaste att arbeta med i EU? Bra sidor att använda: • https://8sidor.se/viktiga-fragor-i-eu/ • https://8sidor.se/intervjuer-med-eu-politikerna/ • https://8sidor.se/partierna/ •samt de politiska partiernas egna hemsidor.

”Prov” Visa ditt arbete för en valfri vuxen t.ex. morfar och berätta om vad EU är. Prata bara om det du har gjort och det du har lärt dig. Tänk efter om ni har sett något om valet på stan, på TV… Skriv gärna i ditt arbete vem du redovisade för och hur du tycker att det var att redovisa för någon utomstående.