Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

CASE Jolanda Riissanen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "CASE Jolanda Riissanen"— Presentationens avskrift:

1 CASE Jolanda Riissanen
Hej, jag heter Jolanda. Jag ska berätta vad som har varit lätt och vad som har varit utmanande med att göra min webbsida. I slutet tar jag också upp saker jag vill lära mig i framtiden men som jag inte inkluderade i mitt case. Jolanda Riissanen

2 målgrupp Målgruppen för min sida är vem som helst som vill veta mera om mig. Jag hade inte tänkt någon specifik målgrupp när jag bestämde mig för att göra denna webbsida.

3 väl planerat är hälften gjort
Det var lätt att koda basen för sidan, tack vare planeringen före. Efter att jag insåg att endast en portfolio inte skulle fungera för mig kom jag ganska snabbt på vad jag kunde göra istället.

4 innehåll Jag visste att det måste vara något som jag vill slutföra, annars skulle motivationen ta slut mitt i. Så till sist bestämde jag mig för att göra en webbsida om mig själv och mina intressen.

5 owl video karusellen Owl videokarusellen var den största utmaningen för mig under Caset. responsive - fungerade inte för mig. Så till sist använde jag mig av media queries. I desktop versionen finns det sex videor, i mobilversionen bara en video.

6 menyns list items Det var också utmanande att få Menyns list items att fungera som jag ville, för de började flytta på sig när man hovrade över dem. Jag löste det här med att lägga samma margin right på list items och på list items när de är active.

7 javascript Javascript var en utmaning för det är något vi inte har lärt oss ännu, så om någo var fel och det berodde på att ett script var på fel ställe eller kolliderade med ett annat script, så tog det alltid lite extra tid att lösaproblemet för jag förstod inte alltid vad som styrde vad.

8 länkningar Länkningar var en utmaning som jag troligtvis kommer att stöta på i framtiden också. Ibland förstod jag inte alls varför något inte fungerade. Det här problemet enligt mig, berodde mest på att jag använde mig av något jag inte ännu fullt förstår.

9 foundation Grid design var först lite svårt att förstå för mig så när vi skulle gå över till Foundation var jag lite orolig, men efter att vi hade gått igenom den tillsammans och jag hade förstått logiken bakom var det lätt att använda det.

10 z-index Z-index är något jag tidigare hade läst om men som jag inte riktigt hade förstått. Nu behövde jag använda mig av det, eftersom min dropdown meny gick bakom iframe videorna och mina karuseller. Efter att jag hade kollat upp vad det egentligen är och hur det fungerar löste sig mitt dropdown meny problem lätt.

11 gradient När jag funderade på layouten på min webbsida kom jag på att det kunde vara snyggt att använda Gradient på rubrikerna. Sen testade jag vilken slags gradient som passade bäst och under processen lärde jag mig om egenskapen. Det här är min footer.

12 transition & transform
Efter att jag hade läst om transition och transform visste jag genast att jag ville ha en sådan effekt på min meny och detta blev resultatet. Texten och diven blir större vid hover och textfärgen byter från vit till svart.

13 sidindikator Under arbetets gång kom jag flera gånger på mig själv med att fråga på vilken sida jag var egentligen. Då kom jag på att det säkert skulle vara bra att ha något som visar användaren på vilken sida hen befinner sig på för tillfället. Jag letade på nätet efter en lösning, men ingen av dem fungerade för mig. Jag hade gjort halvt rätt och satt en active klass på rätt ställe, men jag hade inte förstått att ta bort <a> och href.

14 samarbete Förutom allt det här så har jag också lärt mig hur bra det är att tala med nån annan om sina idéer och om man behöver hjälp med någo. Det var ofta som jag glömde något väldigt simpelt kommando som jag egentligen nog visste men som jag bara inte kom ihåg just då.

15 sticky footer Jag hade tänkt att jag skulle ha en sticky footer, men hann inte få det fixat till det här caset. De försök jag gjorde fungerade inte så det får bli något för framtiden.

16 parallax Parallax är också en sak jag inte tog med den här gången. Det är nog någo jag vill lära mig. Jag hittar säkert tid nångång under sommaren. Det ser nog fint ut, de exempel jag har sett.

17 javascript Jag vill lära mig det, eftersom den ansvarar för funktionaliteten på en webbsida och är en viktig byggsten inom webbdesign. Sen vill jag också lära mig det för att det gör mig mera mångsidig och därför också mera konkurrenskraftig i framtiden.

18 sammanfattning Under Caset har jag både stött på utmaningar t.ex. Owl video karusell och List Items och så har jag lärt mig mycket nytt bl.a. Foundation och Sidindikator.

19 sammanfattning Det har även kommit fram andra lärdomar i samband med, men som kanske inte är konkret kopplade till, caset så som att planering är en mycket viktig del av arbetet och att diskutera en idé med någon annan kan leda i helt nya banor.

20 tack! If you´re not calm, then calm down, if you are calm, code on. Tack för att ni lyssnade!


Ladda ner ppt "CASE Jolanda Riissanen"

Liknande presentationer


Google-annonser