Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

De politiska partierna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "De politiska partierna"— Presentationens avskrift:

1 De politiska partierna

2 Social-demokraterna Sveriges största parti.
Deras partiledare heter Stefan Löfven. Han är just nu Sveriges statsminister. Socialdemokraterna tycker att det är viktigt med jobb. De vill att alla ska ha jobb, och att många ska jobba i vården. De tycker det är viktigt att människor i Sverige känner sig trygga.

3 Moderaterna Moderaterna är Sveriges andra största parti.
Deras partiledare heter Ulf Kristersson. Moderaterna vill att fler människor ska arbeta i Sverige och tycker det är viktigt att det finns jobb. De tycker inte att människor som jobbar ska betala så mycket skatt.

4 Sverige-demokraterna
Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti. Deras partiledare heter Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna samarbetar inte med något annat parti. Den viktigaste frågan för Sverigedemokraterna är hur Sverige gör med invandring.

5 Miljöpartiet Miljöpartiet har två ledare som heter Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Just nu styr Miljöpartiet Sverige tillsammans med Socialdemokraterna. Miljöpartiet tycker att miljön och klimatet är väldigt viktigt. Miljöpartiet tycker också det är viktigt med skolan.

6 Centerpartiet Centerpartiets partiledare heter Annie Lööf.
Från början var Centerpartiet böndernas parti. Centerpartiet tycker att det är viktigt att det finns jobb i hela Sverige. De vill att det ska vara enkelt att ha ett företag. De tycker också att det är viktigt med miljön.

7 Vänsterpartiet Vänsterpartiets ledare heter Jonas Sjöstedt.
Vänsterpartiet tycker det är viktigt med jämställdhet. De vill minska på skillnaderna mellan rika och fattiga och mellan män och kvinnor. Vänsterpartiet tycker också att det är viktigt med sjukvården och skolorna är bra.

8 Liberalerna Liberalernas partiledare heter Jan Björklund.
Liberalerna hette tidigare Folkpartiet, men bytte namn år 2015. Liberalerna tycker det är viktigt med skolan. De vill att skoldagarna ska vara längre och att betyg alla ska få betyg tidigt. De tycker också det är viktigt att alla kan få ett jobb och att det finns många jobb.

9 Krist-demokraterna Kristdemokraterna är det minsta partiet som är med i riksdagen. Deras ledare heter Ebba Busch Thor. Kristdemokraterna tycker att barn och äldre människor är viktiga att ta hand om. Kristdemokraterna tycker också det är viktigt att människor ska få välja själva, till exempel välja vilken skola deras barn ska gå på.

10 Källor http://www.vsfuppsala.se/partier-i-sverige.html


Ladda ner ppt "De politiska partierna"

Liknande presentationer


Google-annonser