Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning."— Presentationens avskrift:

1

2 Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett vad du arbetar med eller vilken utbildning du har.

3 Om Försvarsförbundet Organiserar verksamma inom försvaret och närstående verksamhetsområden oavsett arbetsuppgifter, befattning eller utbildning. Viktiga frågor Kompetensutveckling Trygghet Arbetsmiljö Värvning Anställningsvillkor Kort om oss Vi har medlemmar inom Försvarsmakten, Försvarets Materielverk, Rekryteringsmyndigheten, Försvarets Radioanstalt, Försvarshögskolan och Fortifikationsverket. De yrkeskategorier som finns representerade är exempelvis ingenjörer, tekniker, soldater, administratörer, ekonomer, personalhandläggare, förråds- och ekonomipersonal. Våra riktningsmål är kompetensutveckling, trygghet, arbetsmiljö, värvning och anställningsvillkor.

4 Om Försvarsförbundet forts.
TCO-förbund Ingår i OFR Kort om oss forts. TCO består av 14 fackförbund som tillsammans har 1,3 miljoner medlemmar. TCO är en av de tre centralorganisationerna där de övriga är LO och SACO. LO har flest medlemmar, därefter kommer TCO och SACO. OFR (Offentliganställdas Förhandlingsråd) är ett sammanslutning av fackliga organisationer inom den offentliga sektorn. Inom OFR har det bildats sex förbundsområden, tre på det statliga området och tre inom den kommunala sektorn, vilka utövar förhandlings-, avtals- och konflikträtt. Försvarsförbundet tillhör förbundsområde Statstjänstemän (OFR/S).

5 Vår vision VI I FÖRSVARSFÖRBUNDET ska genom vårt arbete medverka till bättre livskvalitet för medlemmarna. Vår vision som antogs av förbundsmötet 2005: ”Vi i Försvarsförbundet ska genom vårt arbete medverka till bättre livskvalitet för medlemmarna. ” Vårt fokus ligger på arbetslivet och det handlar om att arbeta för förbättringar i medlemmarnas arbetsliv. Visionen är långsiktig och ska vara en ledstjärna för vår verksamhet såväl på lokal som på central nivå. Vi ska kort och gott erbjuda ett bra fackligt medlemskap utifrån de krav medlemmarna ställer på vår organisation.

6 Vår lokala förening X Punkt 1 Punkt 2 Punkt 3 Punkt 4 Punkt 5
Här kan ni lägga in information om er förening, nedan finns förslag om vilken information som kan användas. Men det är helt fritt för er att lägga in det ni själva tycker är viktigt. RUBRIK: Förslagsvis namn på förening Punkt 1: antalet medlemmar Punkt 2: exempel på vad era medlemmar arbetar med Punkt 3: Presentation av styrelsen ( här kan man lägga till en egen bild på styrelsen) Punkt 4: Presentation av aktuella platsombud

7 Det här arbetar vi med i förening X
Punkt 1 Punkt 2 Punkt 3 Punkt 4 I dessa punkter kan ni berätta om fackligt arbete i stort men också ta upp frågor som ni i er förening tycker är extra viktigt, eller någon extra aktuell fråga som ni vet att det pratas mycket om. Exempel på punkter: Punkt 1: lokala viktiga frågor? Punkt 2: vad kan föreningen hjälpa medlemmarna med? Punkt 3: RALS Punkt 4:

8 Varför bli medlem? Ett nära förbund
Specialister på försvaret och försvarsnära arbetsplatser Effektiv organisation Trygghet för dig Vi är ett nära förbund föreningar runt om i landet och ett stort nätverk av förtroendevalda gör att det alltid finns någon som vet vad som är viktigt på just DIN arbetsplats och som du kan prata med. Vi är specialister på försvaret och försvarsnära arbetsplatser – Vi har lång erfarenhet av försvarsnära arbetsplatser vilket gör att vi känner väl till de lokala förhållandena och vet vad som händer där du arbetar. Vår organisation är effektiv - Vi har korta informationsvägar och ett minimum av byråkratiskt krångel. För våra medlemmar betyder det att du snabbt kan få svar på dina frågor. Och att vi på kort tid kan gå från ord till handling. Att tillhöra ett fackförbund är en trygghet för dig - Vi finns där i ditt dagliga arbete, redo att svara på dina frågor och hjälpa dig och ge råd när du behöver det.

9 Vad får jag som medlem? Hjälp att bevaka dina rättigheter
Stöd och rådgivning Möjlighet att påverka Andra förmåner Hjälp att bevaka dina rättigheter - Du får hjälp med att påverka din lön och dina anställningsvillkor. Vi hjälper dig också att bevaka dina rättigheter vid uppsägningar och om-organisationer. Stöd & rådgivning - Du får facklig rådgivning i lag- och avtalsfrågor, hjälp vid förhandlingar och rättslig prövning vid tvister. Vi är med dig ända upp i Arbetsdomstolen om det skulle behövas. Möjlighet att påverka - Du får möjlighet att påverka ditt arbetsliv genom fackligt engagemang som till exempel förtroendevald. Andra förmåner – Medlemstidning, Försäkringar och lån mm

10 Vi bjuder på medlemsavgiften de första tre månaderna - för helt nya medlemmar
Värva nya medlemmar och få avgiftsfria medlemsmånader - för varje medlem du värvar får du en avgiftsfri medlemsmånad.

11 Ansök om medlemskap direkt!
Ta gärna en informationsfolder! Kontakt: Lägg till kontaktuppgifter till lokalt platsombud här


Ladda ner ppt "Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning."

Liknande presentationer


Google-annonser