Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Medlemsvärvning 2017.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Medlemsvärvning 2017."— Presentationens avskrift:

1 Medlemsvärvning 2017

2 Medlem – av princip Medlemskap är ett sätt att ta ställning för Röda Korsets värderingar och mål. Medlemskap förpliktigar inte till annat än att betala avgiften. Som medlem kan du påverka vårt arbete genom ställa upp som frivillig eller förtroendevald. Som medlem får du medlems-förmåner och information om vårt biståndsarbete, bl.a. medlemstidningen Hjälpens värld och rabatt på kurser i första hjälpen. Som medlem i Röda Korset är du en del av det skyddsnät som hjälper behövande. På din ort och längre borta.

3 Varför är medlemskap viktigt?
Medlemmarna är Röda Korsets hjärta. Vi behöver aktörer: våra medlemmar är frivilliga. påverkare: våra medlemmar är beslutsfattare. stödjare: medlemsavgifterna täcker verksamhetskostnader. förespråkare: Röda Korsets pondus som påverkare i samhället växer.

4 Medlemskapsformer Årsmedlem
Årsmedlemsavgiften är 20 euro. Medlem blir man för ett kalenderår åt gången. Ungdomsmedlem För personer under 29 år är medlemsavgiften 10 euro/år. Medlem blir man för ett kalenderår åt gången. Ständig medlem Ständigt medlemskap kostar 300 euro. Familjemedlem En familjemedlem betalar en normalprissatt medlemsavgift, övriga i samma hushåll betalar 10 euro (vuxna medlemmar) 5 euro (under 29 år)

5 Medlemsvärvning De tre principerna för medlemsvärvning:
Fråga om personen vill bli medlem Fråga på nytt Fråga ytterligare en gång! Personlig kontakt är det mest effektiva sättet att värva medlemmar. Medlemsvärvning kan man satsa på vid alla möten med människor: evenemang, kurser och utbildningar. Delta i evenemang på orten för att presentera er verksamhet och värva medlemmar. Berätta också om medlemskap på avdelningens webbplats och på Facebook. Kom ihåg de kanaler som våra samarbetsparter erbjuder. Mer information och tips: rednet.rodakorset.fi/medlemsvarvningen

6 År 2017 deltar medlemmar i fyra utlottningar
Alla medlemmar som har betalt sin medlemsavgift deltar i utlottningen. Ju snabbare du betalar din medlemsavgift, desto fler av Röda Korsets utlottningar deltar du i. Vinstmöjligheterna ökas också genom att värva nya medlemmar. En ny medlem är en lott. Ju fler medlemmar man värvar desto större är vinstmöjligheterna. Även genom att övergå till e-fakturering av medlemsavgiften, får man en vinstlott till. Priser: Vain elämää CD-skivor (dras 15.3), Presentkort till Falck Tieturva och Bumerang-nyckelringar (3 st.) (dras 15.6), Presentkort 50 € till Rödakorsbutiken punaisenristinkauppa.fi (3 st.) (dras 15.9) samt Presentkort 150 € till Lindex (dras 15.12). Obs. Ange medlemsvärvanens namn och kontaktuppgifter med den nya medlemmens kontaktuppgifter. Tävlingsreglerna hittar du på adressen rodakorset.fi/medlem

7 Fyra sätt att bli medlem
På webben: Fyll i blanketten på medlemsbroschyren eller -flyern. Genom att betala medlemsavgiften till kontot FI Fyll i namn, adress och födelsedatum i meddelandefältet. Personligen vid ett lokalt evenemang. Man kan betala medlemsavgiften kontant.

8 Material för medlemsvärvning
Medlemsflyer (A6, 4 sidor) För rekrytering, att dela ut vid evenemang, kurser, etc. Medlemsbroschyr (A5, 24 sidor) För nya medlemmar och alla som är intresserade av medlemskap och rödakorsverksamhet. Medlemsposter A3 Medlemspostkort Hälsa nya medlemmar välkomna. Kontantkvittohäfte Finns att beställa kostnadsfritt i webbutiken rodakorsbutiken.fi Mer information: rednet.rodakorset.fi/medlemsvarvningen

9 Medlemsomsorg tryggar framtiden
Medlemsförhållandet är som vilken människorelation som helst. Man måste ta hand om relationen och ge den omsorg, så håller den. Varje kontakt med en medlem stärker eller försvagar känslan av tillhörighet till Röda Korset. Tacka, beakta, informera och bjud in medlemmarna! Avdelningarna kan beställa välkommenkort i webbutiken och skicka till nya medlemmar.

10 Medlemsförmåner 2017 Organisationstidningen Hjälpens Värld fyra gånger om året. 10 % rabatt på första hjälpen-utbildning som ordnas av Finlands Röda Kors. Medlemsförmåner i Röda Korsets butik. 10 % rabatt på nya trygghetstelefonkontrakt med Esperi. 30 % rabatt på nya ofakturerade prenumerationer av Otavamedias tidskrifter inom landet. Ytterligare information otavamedia.fi/spr 10 % rabatt på inkvartering som ordnas av Finlands Vandrarhemsorganisation. Rabatt på Hostelling International-kedjans internationella hostellkort. Rabatt på Hertzs hyrbilar globalt (reserveringskod CDP ). Fråga om eventuella lokala och regionala medlemsförmåner vid din närmaste distriktsbyrå.

11 Visa att du bryr dig. Bli medlem.
Röda Korset finns till så att ingen ska bli ensam i en nödsituation. Kom med och var med i ett skyddsnät som täcker hela världen. Bli medlem nu. Bli medlem online: rodakorset.fi/medlem


Ladda ner ppt "Medlemsvärvning 2017."

Liknande presentationer


Google-annonser