Johan gustafsson, kommunikationschef c more

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Elevråd på SFI vad är det?. Du som är elev på SfI har möjlighet att påverka din utbildning. Det betyder att du kan tala om vad som fungerar bra och vad.
Advertisements

 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
DÅD-projektet Förbättringsarbete Vårdcentralen Visby Norr.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Finansiärer Länsstyrelsen i Södermanland Landstinget Sörmland Kulturrådet Landstinget Stockholm Östsam Integration inom kultursektorn under 11 år. Projektägare.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Ö PPEN FRÅGESTUND 16 SEPTEMBER L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben Jag hittar ingen möjlighet i innevarande MIT-miljö att.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
Etik - Att göra det rätta.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Barnets bästa i främsta rummet
PRV – upphovsrättsundersökning 2017
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
Artefakter.
Företagspresentation
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför Moral = beskriver de val vi väljer beroende på åsikter,
XX kommun Kommunikationsplan.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Problematisering av diplomet
Elevråd på SFI vad är det?.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Elevråd på SFI vad är det?.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Brottsförebyggande Information
Nätverk för lärare på fritidshem
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Erfarenhetsutbyte 25 november
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Religion.
Fler nyanlända i arbete
EXEMPEL GLOBALISERING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
9...
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Så styrs Sverige.
SFI/SFX 2018 i Stockholms län
Språkinlärning på talets grund
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Bedömning för lärande 31/10
- Att vara personlig och beröra
Diagnos och delaktighet
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Insatser och åtgärder för att stärka sfi-resultaten I NACKA
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Ersättningskollen.
Alkohol och tonåringar För dig som är förälder EN BROSCHYR FRÅN IQ
Rekrytering med lokala jobbspår
Catha Glaas Herrängens skola
Webbtidbokning via 1177 Vårdguidens e-tjänster
ÅP / Lektion 3 Tankar på alkohol och droger
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Angereds unga stadsutvecklare
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Om Tro.
Struktur i modellen, 5 steg
Samordningswebbinarier om Skapande skola
RESONEMANGSUPPGIFTER MED * KAPITEL 3
Presentationens avskrift:

Johan gustafsson, kommunikationschef c more FILMTEGRATION Johan gustafsson, kommunikationschef c more 2019-02-16 Presentationens titel

Jag heter Johan Gustafsson och är kommunikationschef på C More och jag är här för att berätta om ett projekt som varit omtalat i Sverige och som vi är mycket stolta över. Jag har bara tio minuter på mig och tänkte dessutom försöka hinna med eventuella frågor i någon minut, så jag skyndar på. Jag tänkte inleda med en kort film om projektet. Presentationens titel 2019-02-16

UTGÅNGSPUNKT INSIKTER Hur kan vi göra vårt svenska filmutbud relevant för fler? Filmtegration INSIKTER 2015 kom 163 000 asylsökande till Sverige, och under 2017 börjar många av dem läsa SFI (Svenska För Invandrare) Film är ett av de bästa sätten att lära sig autentiskt språkbruk, kultur och referenser C More har Sveriges största utbud av svenska filmer och serier. Det vill vi på olika sätt belysa och positionera oss med. Under våren 2017 ställde vi oss frågan ”hur kan vi göra vårt stora utbud relevant för fler, och hur kan vi hitta anledningar att få prata om vårt stora utbud även i perioder när vi inte har någon ny stor premiär?” En konstant pågående diskussion i Sverige, precis som i de flesta europeiska länder, är hur integrationen av nyanlända kan bli bättre och snabbare. Språket är förstås en nyckel och det krävdes inte mycket research för att komma fram till att ett av de bästa verktygen för språkinlärning är film – det som vi ju är bäst på!

FILM OCH INTEGRATION Filmtegration Film som integrationsverktyg alltså

FILMTEGRATION Filmtegration Ska ge svensk film en viktigare roll i att hjälpa nyanlända att förstå och bli en del av det svenska samhället. Och samtidigt positionera C More som den streamingtjänst som är bäst på svenska filmer och serier Vi väljer att kalla det Filmtegration. Målet med projektet var att ge svensk film en viktigare roll för att förstå och bli en del av det svenska samhället. Filmernas handling har skapat mängder av bra diskussioner i klassrummen om hur svenskar förhåller sig till ex. sex, alkohol, väder, att resa, osv. Och samtidigt vara en bra kommunikationsmöjlighet för C More

FILMTEGRATION.SE Sex klassiska svenska filmer, gratis att använda för SFI-lärare Tillhörande utbildningsmaterial med övningar att göra före, under och efter filmen Filmtegration Projektet blev en digital plattform, en egen streamingtjänst, på Filmtegration.se där det finns sex klassiska svenska filmer. Till varje film finns det ett omfattande utbildningsmaterial för att facilitera diskussion om filmerna, språket och varför karaktärerna agerar som de gör. Jag rekommenderar er att gå in och kolla på sajten.

RESULTAT Efter två månader hade 1 700 lärare har registrerat sig för att använda tjänsten Flera hundra artiklar, reportage, tv- och radioinslag Filmtegration Vi fick enormt pr-genomslag, men roligast var att det verkligen fungerar. Vi lanserade i mitten av september, och i mitten av november hade 1700 lärare registrerat sig.

Hur väl instämmer du i följande påståenden? Filmtegration Vi skickade nyligen ut en enkät till lärarna och ställde ett antal frågor om hur de har använt tjänsten och vad de tycker om den. Resultaten var mycket glädjande som ni kan se

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Filmtegration till en kollega? Hela 80% har svarat 8, 9 eller 10 på frågan om de skulle rekommendera Filmtegration till en lärarkollega

FRAMGÅNGSFAKTORER Vi älskar svensk film, men vi är inte experter på varken integration eller pedagogik – samarbeten avgörande! Inte ett separat CSR-projekt. Att göra vårt filmutbud relevant för fler är vår dagliga verksamhet. Inte ett PR-stunt – Filmtegration.se skapar ett värde. På riktigt. Filmtegration Advisory board + nära samarbete med SFI-lärare för att förstå behov. Det var också vår ambition från början att om vi ska göra detta, då ska det göras på riktigt. Dvs det var inte ett pr-stunt för att få lite uppmärksamhet under en period. Vi tror att skapar man ett värde får man uppmärksamhet.

NÄSTA STEG? Tre nya filmer i januari Valår i Sverige 2018 – möjlighet att använda TV4:s samhälls- och nyhetsprofiler för att beskriva hur demokratin och yttrandefriheten fungerar i Sverige. Filmtegration

TACK! Johan.gustafsson@cmore.se www.filmtegration.se 2019-02-16 Presentationens titel