Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Språkinlärning på talets grund

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Språkinlärning på talets grund"— Presentationens avskrift:

1 Språkinlärning på talets grund
Dalarna – Implementering integration

2 Program Inledning till varför vi valt just detta tema/område
Carina Holmstedt om hur man arbetat med språkinlärning på talets grund i projektet Sigrids Falu verkstad. Allmänt om språk och språkkunskaper Avslutning – är detta intressant för er? hur kan ni arbeta vidare med detta? Vilka steg måste vi då ta? Vem ansvarar och när ska vi stämma av? Etc. Liten utvärdering, hur stämde innehållet med era förväntningar?

3 Dalarna - Implementering integration
Feb-juli Augusti Okt/nov Kartläggning underlag till V Analys implementering Erbjudande Dialog Dec Resultat Uppföljning Utvärdering ERBJUDANDET: Helhetstänkande kring hälsa Språkinlärning på talets grund Gemensam värdegrund och förhållningssätt Goda arbetsgivarkontakter och meningsfull praktik

4 Vad menar vi med implementering?
”Implementering avser de procedurer som används för att införa nya metoder i en ordinarie verksamhet och som säkerställer att metoderna används så som det var avsett och med varaktighet” - Implementering tar tid. Socialstyrelsen, Om implementering (2012)

5 Språkinlärning på talets grund
Språk. En mer differentierad språkundervisning anpassad till olika förkunskaper och inlärningsmöjligheter. ”Språkinlärning på talets grund”, en metod där man använder förskolepedagogik. Carina Holmstedt Sigrid, Falu Kommun

6 Syfte & mål Syfte: Att ge förutsättningar för alla som arbetar med målgruppen att bidra till målgruppens språkinlärning. Mål för dagen: Att ge kunskap och verktyg för att kunna jobba vidare med hur man kan använda den dagliga omgivningen, skapande verksamhet med mera i språkinlärning på talets grund.

7 Att förlora ett språk…

8 Tidslinje etableringen
Anländer till kommunen Skrivs in hos AF, påbörjar SFI Efter 2 år – etableringen upphör, individen ingår i kommunens åtaganden !?

9 Inför programperioden 2014- 2020 EU 2020

10 Med innovation menar vi…
”Innovation handlar om nya eller bättre sätt att skapa värden för samhällen, företag och individer. Innovationer är nya lösningar som svarar mot behov och efterfrågan i vardagen och omvärlden.”

11


Ladda ner ppt "Språkinlärning på talets grund"

Liknande presentationer


Google-annonser